• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLINIKAKLIniKA
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    KVIIIK: o kádrování vůbec nehovořím. Některé aktivity podporuju, většinu ne. Většinou je to dáno vztahem dotyčných ke mně - nebudu podporovat ty, kteří by mně a dalším nejradši šlápli na krk. Takovej Virik o tom taky něco ví.

A nějaká "alternativa" je pro mne už vyprázdněný pojem; můžeš si hrát na "underground", ale stejně jsi součástí týhle zkurvený společnosti. A není třeba dodávat, že příslušnost k alternativě nebo androši sama o sobě z nikoho lepšího člověka nedělá...
    KVIIIK
    KVIIIK --- ---
    DOCKINEZ: Aktuálně přemýšlím, jestli je ten náš alternativní rybník dost velkej na to, abychom si mohli dovolit se v něm neustále kádrovat a posílat do prdele všichni navzájem, protože je někdo víc rudej a někdo víc zelenej a o tomhle týpkovi vím, že předloni sežral bůček a pak šel přednášet na veganskou akci. Odpověď neznám, každopádně je dobrá otázka, kde jsou vlastně hranice postautonomie, který už není dobrý překračovat a kdo to určuje.
    DATELON: jo a ne. Viz odpověď pro Dockineze.
    DATELON
    DATELON --- ---
    KVIIIK: ...nedávno jsem viděl několik ožralých anarchistů hajlovat a pouštět si ortel, orlík, blabla. Možná že si u toho byl taky. No a tim chci jen říct že podobný věci nic moc neznamenaj.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    KVIIIK: a už s tím problém nemáš?
    KVIIIK
    KVIIIK --- ---
    No třeba protože "autoritářská levice". Taky jsem s nima měl dost problém po té, co jsem vyslechl pár jejich ožralých soudruhů mluvit o gulazích pro zasraný anarchisty :/
    TIP
    TIP --- ---
    Může mi někdo vysvětlit v čem je SocSol závadnej? Neberte to jako jakoukoliv prudu, opravdu se takhle naivně ptám protože se v těhle uskupeních vlastně moc nevyznám... Na první pohled na jejich web se mi nijak extrémě v rozporu s idejema Kliniky nezdaj.

Budu rád za nějaký faktický argumenty. A ne palečky, dík!
    SHAMOT
    SHAMOT --- ---
    jo ja do toho rozhodne nikomu z druhy strany sveta kecat nechci, jen je to neco co bylo jeste nedavno naprosto nemyslitelny a pro me osobne porad stejne neprijatelny..tak me zajimalo jestli je to pohled kterej se mnou jeste nekdo sdili nebo uz jsem uplne mimo..
    no nic, ta otazka byla smerovana na kolektiv, pripadny dalsi mlceni beru jako ze to nemam resit tady a radsi se vas zeptat az se uvidime osobne.
    DRUDRIGER2
    DRUDRIGER2 --- ---
    SHAMOT: ale delaji to oni a sou to jejich rozhodnuti, a jesti si to odhlasovali tak ych jim do toho v zachovani autonomie vubec nekecal je to jejich projekt oni ho delaji a oni za nim take stoji
    DRUDRIGER2
    DRUDRIGER2 --- ---
    SHAMOT: doba se meni.... asi...
    DATELON
    DATELON --- ---
    Zveme vás na další díl prezentací v rámci projektu Návštěva na Klinice. Tentokrát půjde o německého umělce Clemense Wilhelma.
    [ Návštěva #2 - Clemens Wilhelm / vystavagallery show / 24.5.2016 / CR - Praha - ASC Klinika ]
    SHAMOT
    SHAMOT --- ---
    MASOO: SocSol na klinice jo..? docela cumim, to jste s tim vsichni z kolektivu okej?
    USTRICA
    USTRICA --- ---
    V pátek v Bubnu H/C punk benefit na Kliniku!

Benefiční koncert na podporu Kliniky | Bandzone.cz
    http://bandzone.cz/koncert/411244-praha-buben-beneficni-koncert-na-podporu-kliniky
    https://www.facebook.com/events/933728260079749
    MASOO
    MASOO --- ---
    MASOO: a na baru k zakousnuti beneficni redkvicky z naseho zahonku. Make redkvicky not eviction!
    S_TEJK
    S_TEJK --- ---
    Klinika vs. policie. Komunita píše o osvobození. Nic jsme nevzdali, tvrdí muži zákona | Domov | Lidovky.cz
    http://www.lidovky.cz/...dali-tvrdi-muzi-zakona-gjj-/zpravy-domov.aspx?c=A160521_124526_ln_domov_ELE
    MASOO
    MASOO --- ---
    Je krasne. Prijdte si dat kafe na zahradu nebo drink. Vecer presun Dnu antikapitalismu na Kliniku http://dak2015.socsol.cz/
    KAPITAN_STIKA
    KAPITAN_STIKA --- ---
    Po včerejším dramatickém večeru je objekt opět v rukou kolektivu Kliniky. Přijďte podpořit Kliniku, zapojit se do organizace programu a v hojném počtu bránit dům před případnou další návštěvou policie.

A co se včera vlastně stalo?

Během odpoledne přišla některým médiím anonymní zpráva, že na Klinice vybuchne ve 20.00 bomba. Zpráva měla vyvolat pocit, že byla napsaná zhrzeným členem kolektivu Kliniky nebo širšího levicového hnutí. To považujeme za nesmysl.
    Policie dům evakuovala, přítomní z kolektivu odešli, protože brali oznámení o možném výbuchu vážně. Překvapivé ale je, že v 19.50 byli za pásku vymezující bezpečný prostor kolem Kliniky vpuštěni úředníci ÚZSVM. V tu chvíli jsme pojali podezření, že nahlášená bomba poslouží jako záminka k vyklizení a ukončení činnosti autonomního sociálního centra.

Nechtěli jsme smířit s tím, že by oživení prádzného domu, o který nejeví nikdo zájem, myšlenky které v něm rozvíjíme a komunita, která je s domem spojená, měly takto skončit. Kromě toho vedeme s vlastníkem, tedy s ÚZSVM, civilní soudní spor, do kterého by Policie násilím vstupovat neměla. Dlouhodobě usilujeme o opětovné zlegalizování naší činnosti v domě.

Ačkoliv žádná bomba nalezena v obektu nebyla, úředníci ÚZSVM nám oznámili, že už se do něj vrátit nemůžeme. Vrátili jsme se. Na místo přijela široká řada podporovatelů a podporovatelek Kliniky a část z nich se rozhodla vrátit do domu, do kterého nám i současný právní stav chodit umožňuje, i přesto že smlouva již vypršela. Policie se snažila dům ubránit, ale energii davu, který Kliniku nechtěl ztratit nezabránila, a po čase vyklidila pozice. Ceníme si všech, kteří a které nám přišli/y vyjádřit podporu: jejich přítomnost nám dokazuje, že boj o Kliniku není bojem jednoho osamoceného kolektivu, ale širokého spektra lidí a kolektivů.

Pokračujeme tedy v programu:
    #occupyklinika / měsíc třetí
    Na Kliniku se přesunul program Dnů Antikapitalismu, který začne od devatenácti třiceti a zítra bude pokračovat po celý den, stejně jako tradiční nedělní zahrádkaření.

Klinika už zase žije, doufáme, že navždy |
    http://klinika.451.cz/2016/05/klika-uz-zase-zije-doufame-ze-navzdy/

S_TEJK
    S_TEJK --- ---
    Squateři jsou zpět na Klinice. Policie to sama vzdala, říká aktivista - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/jsme-zpatky-na-klinice-06x-/domaci.aspx?c=A160521_095410_domaci_zt
    SHAMOT
    SHAMOT --- ---
    super, drzte se!
    MASTODONT
    MASTODONT --- ---
    Na DR se píše: "Členové kolektivu Klinika a její sympatizanti později překonali zámky, kterými byla budova zabezpečena, a do objektu znovu pronikli. Podle posledních informací tak Autonomní sociální centrum Klinika funguje dál."

Policie v pátek vyklidila Kliniku a předala ji ÚZSVM. Klinika přesto žije - Deník Referendum
    http://denikreferendum.cz/...olicie-v-patek-vyklidila-kliniku-a-predala-ji-uzsvm-klinika-presto-zije

Tomu se česky říká vloupání.
    SHAMOT
    SHAMOT --- ---
    nejaky update..?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam