páteční MFD
... Zcela ze hry je i bývalá starostka Prahy 3 Vladislava Hujová. Po rozepřích ze strany vystoupila a do klání o žižkovskou radnici šla za hnutí Pro Prahu. To však ve volbách neuspělo a Hujová s říjnovými volbami na radnici skončila. A nejspíš i její kariéra aktivní političky.
„O politickou funkci už nebudu usilovat. Vrátím se k ekonomickému a organizačnímu poradenství, kterému jsem se od 90. let věnovala. Hodlám také založit společnost zaměřenou na zahraniční obchod a mám nabídky od poslanců na post poradkyně,“prozrazuje Hujová. O koho jde, nechce komentovat. „Neřeknu ani, z jakého jsou politického klubu. Ale není to z topky. Ta o mě nemá zájem,“dodává.
V čele Prahy 3 nestrávila celé poslední volební období. Jejího odchodu ze strany využil ze začátku léta místostarosta Prahy 3 Alexander Bellu (ODS). Podařilo se mu Hujovou odvolat a ve funkci ji nahradit.
Z celé své snahy však nakonec možná vyjde pouze jako starosta na léto. Ač ve volbách coby lídr koalice ODS, Svobodných a lidovců získal nejvíce hlasů, skončí velmi pravděpodobně v opozici. Co bude dělat v případě, že zasedne mimo vedení radnice, zatím Bellu neřeší.
Jako lídr opozice by případně mohl získat placené místo v kontrolním výboru radnice. I kdyby funkci nakonec on sám neobsadil, neobává se, že by zůstal bez práce. „Mám čas na rozmýšlení. I kdybych nyní jako starosta skončil, dostanu ještě tříměsíční odstupné. Pak je několik variant. Podnikal jsem v módě, moji příbuzní v Itálii také podnikají, mohl bych být i politickým poradcem,“jmenuje Bellu.