ZUZKAOU: Měl jsem si psát terénní zápisky, mám strašně děravou paměť. Jenže když se kolem mne pohyboval, vlastně jsem se mu ani příliš nevěnoval. Zábavný je hlavně z větší dálky a s časovým odstupem. :)
Myslím, že začal v Brně, kde měl cosi jako sektu - nevím, zda to byla skupinka lidí, kterou kolem sebe vybudoval, nebo do níž se přidal a na které se přiživoval. Něco mezi hledači absolutna, hipíky, okultisty a uhozenými fanoušky fantastiky, převážně náctiletými a v čerstvých dvaceti. Měl stránky "Dvory mysli - duchovní univerzita" ("DMDU"), vesměs tvrdil, že byl ve svých minulých životech mocným mystikem, vyučoval meditaci, čemusi jako reiki a myslím, že padla řeč i na astrální cestování. Dokázal se tak víceméně uživit, myslím, že mu jeho "žáci" ani tak nedávali peníze (sami jich moc neměli), jako spíš dohazovali kšefty či práci (myslím, že tehdy jeho žák či kámoš jeho žáka pořádal nějaké kurzy počítačové gramotnosti či co a Radan tam dělal lektora a bral za to peníze). Zda měl tehdy nějakou dámu, kterou by obluzoval nevím (psal o ní, ale mohl si jí vymyslet).
Pak se přesunul do Prahy - začlo to, když Radanovi žáci lákali do Brna za Mistrem své pražské kamarády a Mistr dojížděl do Prahy: Někteří jeho žáci tehdy, krom své úchylky na Radana a jeho mystiku, byli ještě vlastně celkem příčetní a měli i jiné zájmy a aktivity - různé cvičení jógy, orientální tance, šerm a podobně. Svým známým z těchto oblastí nadšeně představovali Radana, zvali je na akce, "pořádané DMDU" - Radanovi příznivci a jejich kamarádi tam něco cvičili a on se tak nějak klackoval okolo a mistroval. Pak se do Prahy přestěhoval na trvalo, bydlel po různých známých a kde se dalo. Myslím, že se mu ta brněnská skupina obdivovatelů začala tak nějak samovolně rozkládat - příliš se setkávali s dalšími lidmi, rozšiřovali si obzory a už ho tolik nežrali. Snažil se udělat si novou, pražskou. Začal být hodně aktivní na internetu i osobně, ale kouzlo se neopakovalo a nevyšlo mu to (tehdy se, myslím, stal takovou celebritou diskusních fór). Ještě nějakou dobu kolem sebe měl zbytek lidí, kteří ho žrali nebo aspoň tolerovali, ale ten se rychle rozpustil...
Pak už tak nějak klesnul na dno a do světa fantasií a mulťáků, kterými se hájil v internetových diskusích. Nějakou dobu přebýval ve zmíněném Bunkru "GNUlabs" v Dejvicích a pak mi zmizel z očí úplně. Další zprávy mám antolik kusé, až jsou příliš zmatečné.
Ve stručnosti - je to člověk, který bájí a sám tomu věří, mystický mistr a geniální odborník na všechno. Má jisté nepopiratelné (a nepochopitelné) charisma, které zabírá(alo) hlavně na nejisté studentky či naopak na zklamané dámy ve středních letech a schopnost vetřít se a vytřískat z toho maximum. Realitu s fikcí propojuje asi spíš v rámci toho, že tomu sám věří, ale poměrně dobře (nepopiratelně existovali nějací jeho žáci či jak to nazvat - ale na stránkách jeho DMDU se objevila jména a fotky úplně kohokoli, s kým se dokázal někde zapovídat, vytáhnout z něj rozumy a sehnat fotku) - je dost těžké to rozplést...