• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GENTIANAAštar akbar!
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    ZUZKAOU: ok ok už se chytám. Vytvořit si vlastní karty, použít to jako ledolam :) Hele, měla jsem necelej rok u tegzeho, rogeriány. Ale skusím tegzemu napsat po prázdnínách, třeba něco vymyslíme. PS na tegzeho nesahat i kdyhž ho nikdo nemá rád, je jeden z mejch "zdrojů" :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SHEALA: tak jako karty můžou bejt dobrej otvírák k poradenství/koučování/terapii, i když si nejsem jistá, jestli se ke kartářkám chodí pravidelně a nebo spíš jen jednou za čas.

    Ale imho je tam problematická otázka marketingu, zejména když nemáš dostatek kamarádů, kteří by věřili na kartářky a posléze ti dodávali další klienty. Pak se potřebuješ začít prodávat v článcích na internetu a v ezo časopisech a jezdit na ezo festivaly a tak.

    Na dokončení výcviku stejně potřebuješ nějaké klienty, ne? Pokud máš alespoň 3/5 výcviku za sebou, tak bych se nabízení poradenství/terapie nebála, když budeš mít někoho na supervizi.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    ALDARION: já bych ráda začla pořádně makat, ale jsem zdravotně i časově limitovaná. Doufám že si časem někdo taky všimne mý dobrovolný činnosti. A přijde mi to férovější než dělat psychoterapii s nedokončenou školou (kterou studuju) a hlavně nedokončeným vycvikem :)

    Ne vážně, je to zacím ve stavu pohrávám si s tou myšlenkou a třeba se díky tomu dokopu zabrat ve škole víc.
    GUYVER
    GUYVER --- ---
    ALDARION: Měl jsem možnost se s ním párkrát vidět. Sice neslintá, ale občas něco magicky schytá zpátky, před dost lety byl v nějakém Občanském judu, kde si ztěžoval jak mu zubař rozvrtal celou hubu. Ovšem, i tak z toho vyšel poměrně lehce.
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    GUYVER: Třeba byl sám příčetný - předtím, než s tím začal. Nebo varuje z vlastní zkušenosti. ;) Znám ho jen skrze jeho knihy a jak bych to řekl - pokud zkoušel všechny ty věci, o kterých píše, a ještě si neslintá na náprsenku, myslím, že má nějaký zdravý kořínek spíše, než od mládí tendence se hroutit. :D
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ALDARION: říkáš Veselý? (to je pochopitelně jiný Veselý, ale o to kutilštější - ostatně je to můj a Shealin spolužák)

    (a koukám že se rozvedl s tou svou bohyní)

    dříve
    http://www.cestoudomu.cz/

    nyní

    Aktuality | Cestou k sobě
    http://www.cestouksobe.cz/

    Vítejte na stránkách Kalyani Sofie Sarras
    http://www.kalyani.cz/
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    SHEALA: Známý si plánuje výkladem tarotů a magickými službami přivydělávat. Asi je morálně diskutabilní přát mu úspěch - snad mne omlouvá, že jsem jeho věřitelem. :) Začít konečně pořádně makat bych ale viděl jako jistější řešení...
    GUYVER
    GUYVER --- ---
    ALDARION: Zrovna Pepíček Veselý mi jako "nad poměry příčetný" nepřipadá. Aspoň podle toho, jakou magií se zabývá.
    SHEALA: Hlavně z těch lidí, co ten výklad chtějí (budumítprachyoženímsevdámserozvedusedobře...)
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    Já jsem uvažovala o tom napůl v legraci, že vyřeším svoje finační problémy tím, že budu nabízet výklad karet. Ale obávám se že by mi hráblo i z výkladu podle bábi Zlopočasné.
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    SHEALA: Veselý (což je taky solidní magor, ale velice vzdělaný a studující a provozující evropský okultismus pro povznesení svého ducha - a v soukromí - takže je těžké proti němu něco říci) psal něco v tom smyslu, že student okultních nauk by měl být nad poměry příčetný a velice stabilní, protože kdo se snaží obracet svou mysl naruby a na líc během různých maniakálních mentálních cvičení a má nějaký potenciál k problémům, tak asi nedopadne moc dobře. Souhlasím a raději příliš neexperimentuji...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SHEALA: stačí zajít na seminář...
    http://mohendzodaro.cz/ http://www.vedomazena.cz/

    Autorku systému znám, fakt má vystudovanou medicínu, ale už na studiích jezdila za Igorkem (což je fakt kokot a jeho původní zájem o tantru byl bezpochyby veden zájmem jak teda zahrát to velké divadlo s malým kašpárkem). Moc mi nejde do hlavy, jak si ospravedlnila ty kecy o tom, že se jí ten systém zjevil jako pradávné učení, ale velmi rychle si spočítala, že letadlová struktura- školím školitelky, co školí klienty je fakt výhodná.


    A koukám, že Igorek si začal říkat občanskám jménem a vzdal swámího...
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    GUYVER: v tom případě je možná lepší, když člověk vlítne do sluníčkaření. Díky bohům že se od tohodle sama držím dál, asi by mi hráblo solidně :)
    GUYVER
    GUYVER --- ---
    ZUZKAOU: Tantra je hodně široký pojem a zahrnuje nejen sexuální praktiky, ale i používání nástrojů jako třeba vadžra nebo mála. Tady se to redukovalo na sex, případně na sexuální magii. Což je magie do které by se spousta lidí rádo vrtalo, ale jenom proto, že nevědí oč se jedná. Hlavně wicca, potom crowleyáni, satanisty a podobné potemníky nepočítaje. Problém je v tom, že je v téhle oblasti magie strašně jednoduché vlítnout do černoty. V zásadě bych sexuální magii charakterizoval jako "využití sexuálních sil k tvůrčí magické práci". Přičemž otázka co dotyční tvoří je naprosto zásadní.
    Je tady ještě určitý rozdíl mezi indickou a egyptskou cestou, symbolem těchto sil v Egyptě byl Uraeus.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GUYVER: a ono to, co se v euroatlantickém prostoru prodává jako tantra má něco společného s tím, co si pod tím pojmem představí indové? (a teď úplně nemyslím masážní salony, ale knihy a semináře)

    Ptám se, nikdy jsem neměla potřebu to studovat nějak do hloubky. Na druhou stranu mně hodně překvapil indický kamarád z brahmanské rodiny, co žil v Mikulově, který byl nadšen z Hare krišna, že konečně se potkává s nějakými hinduisty a nechápal, proč se na ně díváme skrz prsty. Tak nechávám prostor tomu, že eurotantra má v sobě taky něco indického.
    GUYVER
    GUYVER --- ---
    ALDARION: JJ, do tantry se dneska vrtá kdejaký otroubek. A žádný z nich na to nemá.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    ALDARION: sluníčkovací syndrom. Stačí vlézt do nějakýho ezoducho knihkupectví, koupit pár knih, a chytneš to.
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    ZUZKAOU: Začínám mít pocit, že studium moderní mystiky a tantry zvláště (neprohlašoval se i Tatrawadarsi za mistra tantry?) má obzvláště škodlivý vliv na vkus adeptů. Ty řvavé barvy obrázků stažených z internetu a podivných koláží jsou snad všude stejné...
    GUYVER
    GUYVER --- ---
    ZUZKAOU: Bydlenka podala trestní oznámení!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Dagmar Světlovská - Úvod
    http://www.svetlovska.com/
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: ale teda jestli za ní začala jezdit ve 40, tak se bojím že ji ani neodháčkoval.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam