• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GENTIANAAštar akbar!
    HAROLD
    HAROLD --- ---
    NOXNOCTIS: No, nejsem si jistej, že bych chtěl vidět třeba takovou základní školu guru Járy...

    Ale myslím, že klíč k problému je přesně v tom, co píšeš. Stát uděluje určitá práva a kontroluje určité toky. Pokud chce církev na tomto participovat a mít rovné šance, musí také naplnit povinnosti, které si stát ukládá. Což ne každá je ochotná. A není podle mě důvod garantovat rovná práva bez rovných povinností, ne?
    GUYVER
    GUYVER --- ---
    VYHULENY_UFO: je to těžké i pro Indy.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    NOXNOCTIS: hele, ja ani indii pochopit nechci, lidi, kteri z duvodu nejakyho lepsiho zivota serou na svuj soucasnej a vubec jim nevadi, ze 80% nema zachod a ze serou na ulici a do reky jako ve stredoveku jen z toho duvodu, ze v soucasnym zivote neni treba nic dokazat jen velebit boha. taky nemam zajem chapat lidi, kteri ziji v neskutecnym smradu a pijou vodu, do ktery sypaj svy spaleny mrtvy a nebo jen zatizeny kamenem. nevim co mi ta civilizace muze dat. snad jen duvody proc se nesnazit a nic nedelat, zit povalecskym zivotem a vymlouvat se na nejakyho boha...
    HAROLD
    HAROLD --- ---
    NOXNOCTIS: Rovné podmínky v čem?
    GUYVER
    GUYVER --- ---
    NOXNOCTIS: Náboženství tantrické jest nám tedy řaditi mezi náboženství smíšená.
    GUYVER
    GUYVER --- ---
    SHEALA: Takový mix od všeho a především hromada marketingu. Ale já bych pro přístroj, produkující obdélníkové pulzy použil mnohem atraktivnější název multivibrátor.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    je zapper a paraziti a léčení pomocí obdélnikových impulsů aštar, nebo je to stará dobrá pavěda? http://www.revoluce-v-leceni-nemoci.cz/
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    NOXNOCTIS: nedavno jsem cetl velmi zajimavy clanek. velmi me zaujal vyraz "tantrikuv nastroj"....
    Guru Jára zaslouží uznání, říká jeho věrná žákyně - Žena.cz
    http://zena.centrum.cz/volny-cas/co-se-deje/clanek.phtml?id=807849

    Tantrik pak opatrně vloží svůj nástroj - lingam (penis) do ženy a skrze něj za pomoci bytostí z jiných světů vysaje z ženiny jóní (vulvy) parazitické háčky. A protože do svého těla fyzicky nasál to nejodpornější z nejhorších ženiných partnerů, odháčkovaná žena pak v tantrikovi vidí obraz toho, co na svých mužích nejvíc nesnášela.

    tantre zdar!
    GUYVER
    GUYVER --- ---
    NOXNOCTIS: Chápu. To je ten rozdíl mezi náboženstvími poklekacími a lotosovosedovými.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    NOXNOCTIS: já teda jako nevim, ale každej, kdo absolvoval základně školní dějepis, by snad měl vědět, jaký je rozdíl mezi státním náboženstvím (katolictví za Habsburků) a státem uznaným (za Josefa II. si směli protestanti dokonce postavit kostel ne větší a hezčí než chalupa).
    HAROLD
    HAROLD --- ---
    NOXNOCTIS: No, já mířil k něčemu jinýmu, a to, co by státu konkrétně mělo vůbec bejt do toho, a co to jako přesně dokazuje, že stát někoho registruje...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    NOXNOCTIS: ale pořád to není státní náboženství. Dotyčná ezopaní řešící krizi středního věku guruem Járou prostě plácá voloviny, respektive plácá to, co jí Guru nakukal. (a vzhledem k tomu, že se k němu dala až po čtyřicítce, tak se bojím, že ji ani neodháčkoval.)
    GUYVER
    GUYVER --- ---
    NOXNOCTIS: óm ty pandrava os ráthá húm!
    GUYVER
    GUYVER --- ---
    NOXNOCTIS: Neřekl bych:


    Tantrismus, respektive tantra je název stylu meditace a rituálů, které vznikly v Indii již před pátým stoletím našeho letopočtu.[1] Slovo „tantra“ bylo poprvé použito v indické posvátné kolekci védských hymnů, Rigvedě.[2] Tantra mimo jiné ovlivnila hinduismus, sikhismus, bön, buddhismus a jainismus a společně s buddhismem se postupně rozšířila do východní a jihovýchodní Asie.[3]

    NOXNOCTIS: Večeře Páně rozhodně není pančamakra, ať je to co chce, ale technika, kterou se růženec používá v jakémkoli náboženství, do tantry spadá.

    NOXNOCTIS: Při takovém přístupu je ovšem možné i např. vytvořit Cirkev kroužení krkem doprava, jedouce na snowboardu, takže i to "tantrické náboženství". Což nic nemění na skutečnosti, že kroužení krkem doprava za jízdy na snowboardu, je-li provozováno coby meditační či rituální technika, je formou tantry.

    ALDARION
    ALDARION --- ---
    NOXNOCTIS: A tak myslím že třeba pánové Breen a Teeuwen svou New History of Shinto už docela obhájili a publikovali. ;D Ale jsem zvědavý a rád si přečtu něco nového (a navíc od Čecha?)... ;)
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    NOXNOCTIS: nebýt Bálůa, tak bys prostě napsal, že ti lidi tam "praktikujou svoje staré tradiční náboženství" a nestavěl bys to takhle proti sobě imho
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    NOXNOCTIS: tady někdo pilně čte Bálúa
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    NOXNOCTIS: zrovna u tohodle příkladu mě napadí, že jak se zjistí, že to není jen zástěrka pro stadión? Nebo se na to systém vykašle po zkušenostech se scientology church?
    YGA
    YGA --- ---
    ZUZKAOU: přišlo mi, že se tu rozvíjí debata o tom, zda tantrismus vůbec může být považován za náboženství a jestli teoreticky může být (případně někdy reaálně byl) něčím jako státním náboženstvím... že proto argument šintoismem... No nic, óm jára nadsamec sváhá (mimochodem, sváhá by se od Biháru na východ četlo jako "šahá" ;)
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    ZUZKAOU: Bože, do čehos' to duši dal.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam