• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GENTIANAAštar akbar!
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    NOXNOCTIS: Není žádná diskuse. Od pádu západořímské říše až někdy po renesanci je velká většina toho, co nazýváme uměním, dochována přičiněním církve. Jednak proto, že bylo zvykem, že kdo na to měl, postavil kostel a nechal ho vyzdobit, takže předměty vznikaly přímo za tímto účelem, jednak bylo zvykem, že pánové a dámy darovali své luxusní šatstvo kostelu za účelem přešití na paramenta, třeba, a šperky na výzdobu něčeho, a kdyby nebylo zakázek různých pobožných spolků, když už ne přímo církevních jednotek, tak by neměl takový Giotto nebo Duccio co žrát, nebo by se stal koželuhem.
    Někdy od 14. století se to trochu rozmělňuje, ale furt až do věku Rozumu jest církev a přidružená výroba velmi výrazným hybatelem umění, řemesla, architektury, vědění...

    Samozřejmě, v jiných kulturních okruzích to fungovalo trochu jinak, ale ne zas tak moc. Nechat postavit, vylepšit či zkrášlit svatostánek je záslužný čin snad u všeck náboženskejch spolků a ani sadakiánům by to nevadilo, i když by to asi bylo teologicky složitější.
    GUYVER
    GUYVER --- ---
    NOXNOCTIS: Ordálie stěhování se provádí jak? Podezřelý musí sám přestěhovat piáno a pokud ho chytne hexnšůs, je vinen a popraven?
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    NOXNOCTIS: Ale náboženství produkuje kulturu. Se stim smiř.
    GUYVER
    GUYVER --- ---
    NOXNOCTIS: Koneckonců například v Německu se ukázalo, že ani tradiční církev, která je státem registrovaná a dohledovaná, není v některých případech odolná oproti duševní nedostatečnosti vlatních představitelů, kteří namísto, aby zavčas zasáhli, se problémy s péčí o svěřené děti snažili dlouho ututlat
    ...a pokračujeme v mlácení černochů...
    HAROLD
    HAROLD --- ---
    NOXNOCTIS: Takovej sekulární stát by byl pochopitelně mým nepřítelem. :) Naštěstí to tak reálně nefunguje.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    NOXNOCTIS: pro začátek doporučuju začít rozlišovat mezi strukturou osobnosti a poruchou osobnosti.

    A taky vůbec není marné rozlišovat mezi pojmy a dojmy. To že se někdo rád poslouchá o jeho struktuře osobnosti (natož o tom jestli je akcentovaná osobnost s velkou pravděpodobností že sklouzne do patologie) úplně nevypovídá. Respektive prakticky vůbec.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    uf ne, v diskusi o zlehčování znásilnění se nehodlám už dál angažovat.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    NOXNOCTIS: a? To že je Jaroslav Dobeš pachatel na tom nic nemění. Je smutné, že jako mnoho jiných násilníků tak dlouho unikal spravedlnosti, ale to že svůj zločin shodou okolností nacpal do náboženského hávu není v mých očích nijak polehčující okolnost.


    NOXNOCTIS: učíš ptáka lítat, jsi si toho vědom?
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    NOXNOCTIS: spousta mužú je sice narcistních a dominatních, zrovna jeden můj známý takový je, ale je ještě natolik příčetný, že je jen otravný, nikolivc násilník. Navíc i když teda asi nemá sebereflexi, tak je hezkej, takže má ženám co nabídnout. Asi :)

    Znásilnění není dostání do postele. Pokud nemáš jistotu co je co, skus si přečíst něco ze suxuologie. "Normálního" muže nevrzušuje, žena která fskutečnosti nemá zájem o něj.
    GUYVER
    GUYVER --- ---
    NOXNOCTIS: To zní skoro jako mlácení černochů.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Ještě takhle chvilku pokračujme a bude z toho tady propaganda Svobodných.

    Můžeme státní subvence různých kulturních a náboženských podniků buď úplně zrušit, nebo se holt musíme smířit, že ze svých daní platíme i věci, které nás nechávají chlanými nebo nás přímo serou. C' est la vie, že.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    NOXNOCTIS: no nejsem si úplně jistá, jestli do seminářů vstupují narcisové v nějakém větším množství. Respektive v našem kontextu, v Polsku to možná bude o fous jinak, ale pro čecha se sklonem propracovat se k narcistní poruše osobnosti nebude teologická fakulta první volba.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    NOXNOCTIS: klíčové slovo je to "tradiční". Vono z těch svojich daní sponzoruješ i jiné tradice, třeba folklórní festival ve Strážnici, Národní divadlo, opravy Křivoklátu a jiné zcela zbytečné věci. A stejně jako když se do té kulturní tradice dostane třeba vila Tugendhat, může se do ní dostat nějaký náboženský proud, nicméně guru Jára se má k duchovnímu proudu jako okál renovovaný pomocí umělých šutrů a plastových oken se zlatýma šprdličkama k architektuře
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    GENTIANA: Nikdo. Ty se používají jen na testy, něco jako laboratorní myš, nebo atol Bikini. :-)
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    LEON_KOWALSKI: Kdo proboha loví autobusy?
    GUYVER
    GUYVER --- ---
    GUYVER: I když je zdokumentován případ Bachitter Sigha, který zabil útočícího slona kopím "nagni":
    Untitled Document
    http://www.sikh-heritage.co.uk/warriors/BachiterSingh/BachitterSg.htm
    GUYVER
    GUYVER --- ---
    LEON_KOWALSKI: Dřív se na tygry používaly howdah pistols, což byl asi tak stejný kalibr, 1 koule velká a 3 menší. Na tygra dobrý.

    Ale na sebeobranu proti čelně útočícímu slonu mi to připadá slabý. Zase záleží na munici.
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    GUYVER: A pokud jde o dostřel - mluvili jsme o obraně. U té jde o to trefit to, co rychle běží ke mě v co nejkratším čase :-) Tygr většinou hukne z podrostu.
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    GUYVER: Musím to najít. To jsou kusovky, speciální munice.
    GUYVER
    GUYVER --- ---
    LEON_KOWALSKI: Co se do toho láduje? odhaduju tak cal.54, pět ran. Důležitý bude asi účinný dostřel.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam