• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GENTIANAAštar akbar!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GENTIANA: no dobrého právníka musíš co? Zaplatit. A nejdřív si přiznat, že ho potřebuješ.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    ZUZKAOU: slušnej oddíl.
    Na druhé straně, myslím, že dobrý právník by dokázal vyargumentovat u soudu, že když Chryzantém podepisoval ty smlouvy, byl objektivně šílenej, čímž by možná některé problémy pořešil, ale tihle nevypadají, že by jednali kdovíjak racionálně, s rozmyslem a tak podobně.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---

    O PETROVI MACHÁČKOVI (Chrisovi) a co dál...

    Jmenuji zde tři lidi, kteří ví o pozadí Chrisovi ( https://www.facebook.com/chrisantem ) situace (krom jeho samého) možná nejvíce.

    Jsem to já, Štěpán, jeho donedávna několikaletý bratříček a kamarád, i když... nyní ani nevím kým si jsme, získal jsem k němu během dvou posledních měsíců odstup. Jakoby nebyl zcela sám sebou, anebo jak to říci.
    Je to také Lukáš, jeho kamarád a spolupracovník
    https://www.facebook.com/lukas.blazej
    a on je tím, který zavolal záchranku, která ho odvezla (ale čtěte dále prosím, respektive přečtěte když už tak už celý text)
    a do třetice je to jeho poslední krátkodobá partnerka Anička
    https://www.facebook.com/anicka.nemcova

    Přečetl jsem každý jednotlivý příspěvek, který se zde objevil. Některé i vícekrát.
    Napíšu zde pár věcí.

    Za prvé Petr již delší dobu přijímal posvátné medicíny a k tomu porůznu psychedelické látky. Postupem času více a více způsobem, se kterým jsem nesouhlasil, nepovažoval jsem ho za perspektivní, a tento nesouhlas jsem mu opakovaně vyjadřoval. Nesouhlasil jsem s jeho kombinováním látek, četností užívání a formou užívání, atd.
    Co se posvátných medicín týče, ty jsou pro mě Svaté a Petra již nějakou dobu označuji za člověka, který je... řekněmež ZNEUŽIL. A to je pak nebezpečné. Může se něco stát. Slova jsou nedokonalá k přesnému vyjádření, ale tak nějak to približně vidím. Již to v jeho případě nebylo zdravé, co a jak dělal. Ale byla to jeho tvrdohlavost, jeho rozhodnutí, jeho nedbaní připomínek a výtek.

    Zároveň k tomu všemu jsem ani Chrisovo myšlení, jeho životní filosofii, dlouhodobě nepovažoval za... vyváženou, zdravou... Dny a noci jsme spolu trávili, často dlouho povídali... a mapovali trpělivě a přátelsky naši různost, naše vzájemné nesouhlasení... A jeden druhému vždy dával prostor pro naše rozhodnutí, i když nevyjadřovala jak by to dělal ten druhý...
    MĚL JSEM O NĚJ VĚTŠÍ A VĚTŠÍ STAROST.
    Našich názorových neshod a mých varování opakovaně nedbal...

    Co jsem tak nějak vyzjistil, nějaký zlom nastal během nebo po festivalu Ufo Bufo. Když jsem se dozvěděl, co se tam (zase) dělo, cítil jsem vnitřně velmi nepříjemný pocit. A už jen na základě vyprávění odstup.
    V prostředí mnoha různých cizích lidí, kde se asi i pil alkohol, Petr na Ufo Bufo přijal asi několik různých psychedelických látek. Byl ve stavech. Byl otevřený (kteří znají, vědí). Něco se tam s ním hodně dělo, prý.

    Z mého osobního nevědecko-nepsychiatrického pohledu, užívání látek 'otevírá' člověka Astrálu, což je pro mě 'souputník' našeho zemského hmotného světa, Astrál je pro mě reálná věc.
    Pro mě je jedním z vysvětlení to, že se Petr neblaze, v energeticky nezdravém, chaotickém prostředí napojil na Astrál... a možná něco chytl, napojil se, spojil se... s něčím. Možná ano, možná ne, je to pro mě jen jedno z možných vysvětlení.

    Od té doby začal - A TO JE VELMI KLÍČOVÉ A NIKDO TO TADY NEZMÍNIL - začal velmi, velmi jinak hovořit, projevovat se. Více a více se obklopoval symboly, ve svém centru v Orelské 11, více a více viděl nekonečné souvislosti všeho se vším... a stále je vyjadřoval. Tam, kde dříve řekl sympatické: "Tyjo mam hlad, co si dáme?", najednou bylo samé : "Slyšel si tu motorku za okny? A viděl si, co bylo v ten samý okamžik na displeji tohoto mobilu? Víš co to znamená!?" Atd. atd.
    Bylo to úmorné, více a více znemožňující obyčejný reálný kontakt a komunikaci o obyčejných věcech běžného všedního (krásného) života.

    Více popisu jeho NOVÉHO UVAŽOVÁNÍ, MLUVY A CHOVÁNÍ mohou dát právě např. Anička, Lukáš, já...

    Zároveň připomínám, že po skonu Petrovy partnerky Míši na konci roku 2016, přišlo v tomto období po Ufo Bufo druhé úmrtí člověka mu blízkého, tušímže to byl bratranec jménem Matěj. Byla to sebevražda, Petr vůbec nebyl v okamžik smrti přítomen, přesto však je skrze Lukáše důkaz, že mezi Petrem a Matějem se ve dnech před jeho skonem něco dělo, jejich vztah měl nějakou neznámou dynamiku... a Matějův vnitřní stav, ve kterém se zabil, asi částečně souvisel s Chrisem a tím, co se mezi nimi dělo...

    PENÍZE. Petr, neustále hovořící o pozitivním myšlení, nezaměřování se na negativní... obecně o HOJNOSTI... si jak se říká nasekal dluhy. Něco mezi 750 000 a miliónem a půl. Kdo ví. Bude to něco pod milión, tak to vždy zmiňoval mně.
    (Otázkou je, kdo nyní všechny tyto věci kontroluje, naskakující úroky, atd.)

    Petr vždy věřil (i když někdy vlastně také ne, někdy ho přepadl splín, starosti), že peníze bankám splatí, že to dá, dokonce ještě v roce 2018.

    Jenže... leccos mu nevycházelo. Např. hodně investoval do různých čistě spekulativních systémů na točení peněz, u nichž jsme nikdo nevěděli, kdo je založil, jak fungují. Petrovi stačilo, že generují peníze...
    Už to pro mě bylo sporné..., ale budiž. Jenže systémy pak podle všeho 'popadaly' a nejenže negenerovaly peníze, ale zůstaly v nich i ty vložené... Anebo vložil peníze do kryptoměn... jejich cena pak vzrostla... měl zisk... jindy ale zase při náhlém propadu jejich hodnoty o peníze přišel...

    Dále pak si Chris žil na vysoké noze, rozhazoval. Byl velmi štědrý k sobě...i k druhým, ale jaksi... NA DLUH. Na dluh BANKÁM či lidem, kteří mu svěřili peníze např. pro ty finanční spekulativní systémy...
    Například si také koupil foťák Canon, příslušenství... dejme tomu vše za 50000 ... a foťák pak ve své 'důvěře lidem' nechal u ohniště v pražském parku, šel na dříví... a foťák a další věci co něco stály byly fuč, ukradeny... Neva... koupil nový foťák... opět za desítky tisíc... minulý týden nebo tak nějak mu někdo v parku ukradl i ten... Do toho si třeba koupil odšťavňovač... protože 'nejíme maso a jíme zdravě a fruktariánsky a vyšťavujeme na maximum'..., ale koupil odšťavňovač za 35000. Do toho, ačkoliv ho tížily dluhy... místo aby se v Praze, anebo v ČR v klidu naplno věnoval byznysu... tak začal kapitánit... a letos už jel 3x na jachtu k moři... zatímco více a více zde v Praze se O JEHO BYZNYS STARAL PRÁVĚ LUKÁŠ, jeho jediný stálý zaměstnanec a zároveň blízký přítel (ve smyslu KAMARÁD, né partner) !

    Na loď jakožto velmi blízkého člověka zval i mě, zaplatil mi to (odmítl jsem a nejel). Je hezké být štědrý, ale NE NA ÚKOR SEBE A VLASTNÍ ZÁKLADNÍ ŽIVOTNÍ STABILITY! A NA DLUH BANKÁM!

    Mimo jiné - na září má myslím on sám na sebe zarezervovanou loď. Asi v Chorvatsku. Nevím jak moc ve svém stavu myslí na tuto rezervaci, ale... tato sranda také něco stojí a nevím, zdali by nebylo lepší loď zrušit... ? Aby nepropadly další nějaké peníze?

    Zároveň nevím, zdali někdo krom Chrise má přehled o tom, jak naskakují úroky spojené s jeho půjčkami? Vždy, když jsem v posledních týdnech přivedl řeč na tyto jeho dluhy, vždy jen říkal, to je v pořádku, je to v pořádu... 'zítra jdu do nějaké firmy'... budu přednášet... bla bla...

    Ještě před pár dny Chris tvrdil, že tyto dluhy, že to je v pořádku... a snil např. o tom odjet studovat do Ruska... umění, malování nebo tak něco... a mě lákal k tomu, že 'bychom mohli spolu pracovat na filmu'!
    Jo... to tak teď...

    Chris byl více a více mimo, nezodpovědný, měnící plány ze dne na den... a více a více nepraktický... a začal zpochybňovat smysl a roli Lukáše, který se o web ladirna.cz a o e-shop a vyřizování objednávek ZAČAL STARAT PRAKTICKY SÁM! JEDINÝ CHRISŮV JAKŠ-TAKŠOVÝ ZDROJ MĚSÍČNÍCH PŘÍJMŮ!
    Nakonec zcela popřel směřování a záměr svého centra v Orelské 11, když prakticky zrušil velkou místnost, kterou někteří z vás znají, když tam ještě byli na nějaké akci... a nastěhoval do ní TŘI BEZDOMOVCE, SE KTERÝMI SE NĚKDE NEDÁVNO SEZNÁMIL! (Ten dobrý všem pomáhající Chris...)

    V posledních dvou měsících - ostatně jak pro něj bylo typické vždy - popřel a zradil všechny své hlavní plány, směřování, jeho aktivní a byť do široka tak přecijen do jisté míry zaměřené/fokusované já se jakoby ztratilo... a zůstal jen muž, jenž je se vším v pohodě a vše je mu jedno a zároveň ON VŠE NEJLÉPE ZNÁ A VÍ A VIDÍ COSI CO OSTATNÍ NE a...
    a zároveň se stal nesnesitelným své partnerce... svého jediného solidního stálého spolupracovníka Lukáše 'propustil' a na jeho místo dosadil tři bezdomovce... a začal psát texty jako např. ty, které můžete najít ve fejsbukových příspěvcích viz. níže. (doporučuji prostudovat včetně 110ti stránkového souboru DOC)

    Ne, nepřišlo mi nijak skvělé, když Lukáš, Anička a Míša přišli s tím, že se Chris vezme do Riapsu.
    Ale zajímavé bylo, že ŠEL... Koukal jsem jak puk, jak prostě jde...
    Kde byla jeho vůle ŽÍT NĚCO SVÉHO, DĚLAT TEN DEN NĚCO JINÉHO NEŽ S NIMI JÍT!? Nikde... ztratil ji... Myslím, že si uvnitř v sobě nevěděl rady...
    On šel... oni řekli pojď... a on šel... Jako muž, který již nemá svůj vlastní směr, vůli. Jako muž, který zrovna ten den nemá nic zásadního na práci. Jako muž, který vlastně na určité úrovni neví co... a je bezradný... a jeho situace mu přerostla přes hlavu...

    Tak to je, když někdo zcela ignoruje 'co je světa, císařovo' ... Chce žít ve světě... bez nároků světa... A povyšuje se ve skutečnosti nad všechny, kteří neumí žít jinak než jen dřít, dřít a dřít a otročit systému a bojovat o přežití a vydělávat v potu tváře peníze...

    Možná se zbláznil... neboť je to způsob, jakým jeho bytost utíká před realitou jeho dluhu, jeho nefunkčních řečí o hojnosti, kdy jedinou hojnost dokázal vytvořit ... 'na dluh'. Což, jak jsem někde četl, z hlediska finanční gramotnosti není moc zdravé...

    Nyní je Ke Karlovu 11. Tam jsem byl v životě zavřený 2x. Já, Štěpán. A taky v Bohnicích, jednou. Ne, nepovažuji ta místa za místa nějaké perspektivy, moudra, skutečné pomoci... Já jsem si tam naopak jedno z životních traumat uhnal. Je to absurdní svět...
    V Ústavu Ke Karlovu jsem zažil ten nejhorší čas. Prášky, nevědomost.
    Ke všemu Ke Karlovu je myslím jakési krizové akutní úložiště lidí, tam se teprve asi rozhoduje co s nimi... Až třeba v Bohnicích se pak nějak asi více 'léčí'... Pokud jim ovšem třeba během vycházky z ústavu Ke Karlovu někdo nezdrhne, anebo pokud ho dříve nepustí...

    Jestliže člověk-esoterik jako Chris je vržen do takového prostředí, je to jako pěst na oko. Nepomůžou vám tam ty prášky, ti nevědomí doktoři, kteří o pravých příčinách a pozadí psychických stavů často nic nevědí. Ale možná... vám pomůže samotná konfrontace s tím prostředím, s tou nevědomostí... Dá vám to ochutnat jaké to tam mají... a jestli se tam chcete vracet...

    Nejsem si jist, jestli má Chris zrovna psychospirituální krizi. Spíš odmítl část REALITY SVĚTSKÉHO ŽITÍ. A svou zodpovědnost za svou rodinu a děti, za své finance, za fakt bytí součástí systému a širší společnosti, za svůj byznys a projekty, za svá přátelství s lidmi, za své partnerské vztahy a za solidní přístup ke svým spolupracovníkům. Též má v sobě myslím něco rozbitého s emaptií, soucitem. Přese všechno jak působí.
    Nezná různé věci. Nedbá různých věcí. Odmítá určitá témata. Jeho náhled na život a dění v něm, jeho životní filosofie je disproporční.
    A zneužil medicíny, Svátosti. (Mimo jiné prý ukuchtil jednu medicínu, i stříbro a zlato do ní prý vhodil, hm hm... podal ji bezdomovci... ten mu posral Equillibré... - to je něco na moje fobie z bezdomoveckých hovínek...) Je pyšný, egoistický, vše ví lépe a nejlépe. Je ambiciózní. Káže hojnost, ale žije velký a čím dál větší dluh.
    Připomínám také, že je otcem dvou dětí...

    A většině lidí je... já bych řek že 'u prdele'. A možná je to tak přirozené - lidé mají své starosti, anebo si chrání svůj (letní) čas na své radosti. Neboť... kdo ZDARMA vezme Chrise k sobě? Kdo ho chce obejmout, pochovat jeho dětské části? Kdo se o něj chce starat? V JEHO STAVU!? Kdo si chce domu vzít jeho tělo, auru, energie, bůhvíco?
    A kdo mu zdarma nabídne terapie, psychoterapie, šamanskou hloubkovou zasvěcenou očistu... kdo se utká s tím, co ho možná sžírá a patří ve skutečnosti do astrálního světa? Kdo se pustí případně do exorcismu? Odvádění duší? Povídání si s jeho démony, ať už bychom je vnímali jakkoliv, ať už jsou fakticky tito démoni čímkoliv?
    Kdo za ním bude chodit do blázince? Kdo ho má tak rád? Kdo jsou jeho skuteční kamarádi?
    Kdo mu pomůže s jeho statisícovými dluhy?
    Kdo ho dokáže ovlivnit?

    Já teď sedím doma... A nanejvýš píšu tenhle text... A jsem na něj celkem naštvaný... Na ukecánka... Na pana 'já znám zákony Universa, až se jimi budeš řídit Štěpáne, budeš zažívat hojnost jako já'...

    To mi mimochodem připomíná jeho velkoprojekt nového centra ve Zhorném... To bylo elánu, to bylo slávy... to bylo nových plánů a rozhodnutí... Do měsíce vše splasklo jako bublina...
    Anebo ten velkoprojekt JOYJOY s Michalem Hamanem, panem Piňosem, Zdeňkem Ordeltem... Kolik bublin snů a vizí a plánů už jsem s ním zažil.. Až jsem se naučil odpoutat se od jakéhokoliv spoléhání se na to, že by cokoliv pocházející od něj mohlo mít svého trvání... A stejně tak to bylo letos s jeho vztahem či aspoň spoluprací s Míšou... a pak vztahem s Monikou... a s Aničkou... Byl jsem u všeho, když to vznikalo... a zanikalo... co se Moniky týče tak i fyzicky jsem s nimi byl v den, kdy se sobě na rok zaslíbili... i když se během dvou nocí po asi dvou měsících zase rozcházeli...
    A co teď předvedl s Lukášem? Místo aby si vážil toho, že Lukáš prakticky jediný nakonec držel praktický byznysojdní aspekt Chrisova 'esoterického světového impéria' nad vodou!?
    Poslední dny prosil, žebral... abyste kupovali jeho karty Posvátné geometrie. Všimli jste si, jak se tonoucí chytal stébla... jak vás přemlouval: "Kupte, kupte... hodně jsem se zadlužil, když jsem karty nechal vytisknout..." (Nikdy jsem neměl moc rád tyhle jeho karty. Ale jiný esokarty, třeba andělský, anebo s nějakejma fajn jednoduchejma pozitivníma hláškama, jo, ty někdy do ruky vezmu, s těmu si vyhraju, vyložím si, potěším se... Anebo mám rád své jednoduché karty - jejichž obrázek si spolu se svojí tváří, bezdomoci a jeho kartami dal shodou okolností před pár dny do svého úvodního obrázku na fejsbuku...)
    Chcete-li mu KONKRÉTNĚ POMOCI - typicky Chris potřebuje peníze. A karet má doma ještě neprodaných spoustu - a proto tedy můžete kupovat, kupovat, kupovat... jeho karty! Karty POSVÁTNÉ GEOMETRIE ! Karty zblázněného muže!

    Ano, Lukáš, já, Anička, možná ještě někdo, mohli jsme sednout a dát dohromady seznam stovky alternativců, center, skupin, kde znají Světlo, léčivé neoddiskutovatelné světlo. Mohli bychom je všechny obvolat, hledat pomoc zdarma, vysvětlovat, dovézt jim pak Chrise. Anebo svolat kruh stovky lidí a celý den se za něj modlit...
    Anebo aspoň tedy kontaktovat ten Holos (jo, znám, byl jsem se tam podívat, sám Chris zná Hrabánka), anebo Diabasis (jo, znám Vančuru, osobně), Psychedelickou (jo, znám tam lidi), Psycare, Národní ústav duševního zdraví (jo, znám tam lidi)...
    Ale ve skutečnosti jsme zas tak důsledně nepostupovali...

    Kdysi jsem sám byl před pár lety ve velké nouzi... a dovolal jsem se Hrabánkovi do Holosu. Byl odměřený, a že prý určitě jsou vhodní lidé, odborníci, kteří mi pomohou doma v Praze. Velmi rychle hovor skončil.
    Z Ke Karlovu 11 jsem se v hrůze z toho, jaké to tam je, dopsal Vančurovi (Ke Karlovu 11 - mají tam místnost s kurtovacími postelemi... a hrajete tam zoufalou hru na 'jak se chovat tak, aby mě nepřikurtovali, anebo abych dokonce nebyl přikurtovaný ještě tam v té úplně nejzadnější místnosti... - ale to oni vám to neukážou, když tam přídete a budete se dožadovat prohlídky... a fotky jsem tam dělat nesměl, tam, kde je to jak v nějakém zařízení před sto lety...) Nakonec mi napsal, že se omlouvá, že nemá čas se mi věnovat, ale že 'věří, že v zařízení Ke Karlovu mi věnují optimální péči a pomoc' (absurdnější větu jsem v životě nečetl - jedinou pomocí bylo, když mě odtamtud po 14ti dnech pustili - a úplně největší pomocí by bylo, kdyby mě tam policajti vůbec nepřivezli a já nedostal na přivítanou - jsa úplně v klidu a jen toužíce VŮBEC TAM NEMUSET BÝT ZAVŘENÝ - injekci... Kdybych ji odmítl, šup pod kurty...)

    Hrabánek... Vančura... hm... Nevím jestli by pomohli. Anebo za jak dlouho. Myslím, že nikdo z nás je nezkusil zkontaktovat, i když jsme je v řeči zmínili. (Já je prostě z vícera důvodů moc nemusim...)
    Ale... jste tu všichni VY. Kdokoliv z vás může využít svých schopností, známostí. Jestli to někdo tak cítí, můžete dát Hrabánkům a Vančurům tohoto světa dát na vědomí, že jejich bratříček Chris je sebraný materialistickými psychiatry. Anebo jestli znáte medicínskou skupinu plnou skvělých lidí plných Světla, ať pošlou vrtulník z nějakého evropského státu... pro Chrise... a věnují mu jednu celou ceremonii... Kdo má peníze a dost altruismu... kdokoliv mu může pomoci...
    Otázkou ale je, kým pro vás Chris je, jaká je vaše situace, do čeho máte chuť a sílu... Možná prostě jenom zítra půjdete k rybníku se koupat...
    Já ani nevím jestli za ním zítra půjdu. Jestli chci. Jestli něco potřebuje... krom toho, že by mě chtěl poučovat o tom, jak funguje svět, o lásce a životě v 'teď a tady' a bla bla...
    Cítím k němu nyní spíše odpor... nežli soucit, přitažlivost... Anebo prostě necítím nic... Ale píšu tento text... Čas, kdy jsem o něj měl starost a kdy jsem mu říkal, co cítím a co si myslím, ten čas skončil před dvěma měsíci... Skončil kolem toho Ufa Bufa...

    Takže... nedali jsme si , my, jeho blízcí, myslím tolik systematické práce s tím, abychom ho přivedli k alternativcům, kteří nepodávají farmaka. Popravdě, možná už jsme Chrise a toho jeho 'já všechno vim a znám' měli dost. Já tedy aspoň určitě.
    On Chris především žádnou POMOC NECHTĚL. Spíš jakoby přál nám, abychom my co nejdříve prohlédli a nám bylo pomoženo... do vyšších stavů zření, v jakých je on. Tvrdil, že nic nepotřebuje, že je vše ok. Jen ale pohřbil naše přátelství a časté spolubývání. A pohřbil krátce za sebou dva své vztahy (s Monikou... a pak s Aničkou).
    A když chtěl pohřbít poslední zbytek, jakš takš fungující výspu svého 'největšího evropského esoterického počinu a obchodu', který držel při životě LUKÁŠ... tak ano, zavolali jsme záchranku. K tomu rozhodnutí dospěl Lukáš. Já mu řekl 'ano', souhlasím.
    Aniž já jakkoliv věřil, že ti systémoví práškaři Petrovi pomohou. To vůbec ne! Ale CELKOVĚ TEN ZÁŽITEK... by pomoci mohl - neboť ten JE, EXISTUJE A PRÁVĚ SE MU DĚJE. A on - když ráno či dopoledne přišli nemocniční zřízenci spolu s policisty - , on se nebránil, nekousal, neutíkal, nebránil svou svobodu, nebojoval za sebe - JIŽ TOTIŽ SVOBODU ZTRATIL, SVOU VŮLI, ZÁMĚR. Dal nám zelenou... (A já si pořád někdy říkám, že s ním možná něco je, že do něj něco dočasně vlezlo... A nehrnu se do kontaktu s tím. Nechci si hrát na exorcistu... Možná bych mohl... Ne, do toho nejdu sám, do toho možná nejdu vůbec... A lidi, kteří by mohli, kterým jsem o Petrově stavu referoval... taky se nestalo, že by hned pláli touhou pomoci a angažovat se v té věci...)
    Lidi si hledí sebe... A když už by někdo pro Chrise něco udělal... tak je možná pro začátek dobré, aby Chris něco nyní začal dělat pro sebe. Přinejmenším se nechovat jako pán světa, ale připustit, že se mu v jeho životě něco ne zcela vede... A v tom stavu zatím není... Tak fajn...
    Schovává se před zodpovědností, pravou moudrostí, i pravým poselstvím medicín. Jen káže a káže jako Mudrc a Král, ale... já ho za něj nepovažuji. A káže o hojnosti... a umí jen žít na dluh...
    Mnohé nezná.
    Chtěli jsme se Chrise zbavit, doslova, aby Lukáš mohl dál držet e-shop ( = peníze, vydělávání, řekl bych to poslední, jaké Chris díky Lukášovi ještě má funkční) a centrum v Orelské (když by byl někdo schopnej zaplnit ho smysluplnejma akcema, tak potenciálně další zdroj nějakých peněz) a taky aby mohla být Orelská promiňte mi ten výraz 'vyčištěna' od bezdomovců.
    S nadějí, že by se prostory a e-shop a Ladírna mohli uvést do nějakého funkčního a VYDĚLÁVAJÍCÍHO STAVU... A zprvu bez Petrova chaotického vkladu. Nikam to zatím nerozvinul. Může se dát šance LUKÁŠOVI.

    Míša sice napsala, že se v souvislosti s Chrisem kontaktovaly alternativní osoby. Hm... Rozhodně ne vyčerpávající měrou. Toho jsem si vědom. Ale neřekl jsem 'STOP' a nepředložil jsem ještě před zavoláním záchranky seznam, pořádný seznam kontaktů a nepřemluvil jsem ostatní k jeho systematickému obvolání a sehnání jiné než psychiatrické pomoci.
    Možná je lepší konfrontovat svět s faktem, ŽE CHRIS JE TEĎ U PSYCHIATRŮ. A pak teprve... vás žádat o pomoc.
    Párkrát jsem totiž zmínil na různejch setkání esolidí, i šamanskejch lidí, že CHRIS JE V NESNÁZÍCH. A co... myslíte si, že to někoho dojalo? Ne... Prohodili k tomu pár vět... a pak si zase hleděli svého, své radosti, 'joyjoyování' ...
    A teď... JE UŽ NĚKDO DOJATÝ!? Má někdo chuť a sílu něco KONKRÉTNÍHO UDĚLAT !?? PRO TOHO PETRA!?

    Ne... nechal jsem to tentokrát být... a nechal ho odvézt. Naopak jsem Lukáše slovem podpořil...
    Varoval jsem Chrise mnohokrát, hlavně poslední půlrok, jasně mu říkal, že s jeho cestou nesouhlasím. Měl možnosti. Odmítal. Byla to jeho rozhodnutí.
    Nyní... věřím, že mu může pomoci VELKÝ TĚŽKÝ NÁRAZ. A ZVĚDOMĚNÍ URČITÝCH VĚCÍ, I SKRZE TOTO PSANÍ. (Petr nikdy zatím nebyl tím, kým se snad někomu mohl zdát být.)
    KDO Z VÁS SKUTEČNĚ, NE JEN PŘÁNÍČKY NA FEJSBUKU, MOHOU, DOKÁŽÍ A BYLI BY OCHOTNI POMOCI? Vytvářet SKUTEČNÉ POLE POMOCI. Nějak... postupně...
    Ale pozor! Velmi... velmi se ZBLÁZNIL. Pro mě zmizel... JAKOBY Z NĚJ MLUVILO NĚCO JINÉHO... STAL SE NEPEVNÝM, JAKOBY BEZ LIDSKÝCH MUŽSKÝCH OBRYSŮ... JAKOBY SE V NĚM NĚCO NEPERSPEKTIVNĚ BLÁBOLIVÉHO A ÉTERICKÉHO, JAKOBY SE V NĚM NAPLNO PROVALILO...

    PŘIZNÁVÁM, ŽE SE STAVU, VE KTERÉM JE, BOJÍM. VŽDY JSEM SE HO TROCHU BÁL, JEHO ENERGETICKÉHO POLE... A TOHO, ŽE SE JÁ A ON VÍCE SBLIŽUJEME... A NYNÍ... NYNÍ JAKOBY SE POTVRDILY MÉ OBAVY... K ČEMU MŮŽE MÍT SKLON, DO ČEHO MŮŽE SPADNOUT...

    JE TO ZÁVAŽNÁ SITUACE...
    Ať už se na vše díváme materialisticky, anebo započítáme různá energetická pole, astrál a tak.

    NĚCO SE STALO. CHRIS POTŘEBUJE POMOCI. MOŽNÁ V TOM NECHAT, NYNÍ, ANEBO JEŠTĚ NĚJAKOU DOBU, ANEBO UŽ NE, ALE NĚCO ZÁVAŽNÉHO SE STALO! BA DĚLO DELŠÍ DOBU. NEINTERVENOVAL JSEM, DAL JSEM NA TO, ŽE NEUSTÁLE UJIŠŤOVAL, ŽE ... 'MÁ VŠE POD KONTROLOU' A VŠE JE OK, OK, OK... VŠE DÁM, ZVLÁDNU, ATD...
    Anebo ... jen plaším ... a zítra se vysmátý zjeví a bude jako dřív ??

    Tak... kdo chce pomoci? Bezdomovcům!? Chrisovi!? Lukášovi? Kdo chce pomoci Lukášovi s rozvojem e-shopu, firmy, Ladírny a CENTRA ORELSKÁ 11 ?
    Vezme si někdo bezdomovce k sobě? Vezme si někdo Chrise k sobě? Provede ho někdo ozdravnými procesy? Jednotlivec, jednotlivci, skupina? Terapeutická skupina? Šamanská skupina?

    Já osobně říkám, že přáníčka a tak jsou většinou na nic. I liché naděje. On JE v blázinci. A ten vedou... blázni! Tak to vidím. Nevidomí materialističtí blázni. Je mezi systémovejma lidma, psychiatrama. Říkal poslední dobou, že klidně půjde do blázince. A nakonec i klidně... šel. Nesnažil se utéct. Nebojoval za svobodu... Na nějaké úrovni tam chtěl...
    Ke všemu je Ke Karlovu, oldschoolovym zařízení. Mam z něj ty nejhorší zážitky. Chvíle hrůzy a stresu z toho zavření v těch holejch profukujících místnostech s kurtovačkama...a s hnusnejma zakouřenejma hajzlíkama... A těma nejhnusnějšíma šedivejma tácama na jídlo. A s celý dny bezcílně bloumajícíma pacientama.
    Ale třeba je tam nadšenej... spolupacientama... Nevím...

    Poslední týdny taky moc nejedl. Měnila se mu jeho vizáž. Jakoby se sám měnil na bezdomovce...

    Možná... když by si systémoví lidi (úředníci, policisti) začali vést záznam o určité Petrově nezpůsobilosti vésti standardní život... možná by také časem systém a systémoví lidé mohli Chrisovi začít pomáhat.
    Třeba i co se týče těch financí.
    Třeba by vše mohlo vyústit v nějaký 'osobní bankrot'. Část dluhů se umaže, část dluhů bude pár let splácet. Nebo tak něco...

    Kdo si ho vezme k sobě? Kdo mu poskytne terapii, pomoc, ať už jakoukoliv? Zdarma. Kdo?
    Já třeba mám dost svejch starostí a práce. A doma u sebe ho nyní prostě nechci.
    A v Orelský zase nenechá v klidu pracovat Lukáše. Neposkytuje Lukášovi stabilní pracovní zázemí, klid na práci. A celkově ruinuje centrum v Orelské, blokuje ho všem plánovaným významům. Nedrží směr. Lukáš naopak myslím vytyčený směr držet dokáže. Lépe než Petr.
    Takže si myslím, že je lepší, když tam neni, protože kdo je teď reálnej a prakticky založenej a jako poslední a jedinej drží část Chrisova impéria, je Lukáš.

    V komentářích se mi líbilo Lukášovo (jiný Lukáš než o jakém jsem zde psal) : "Ve jménu Ježíše Krista volam a prosím, nechť je Chrisantem Macháček zachráněn ,Amen!"
    Ano Lukáši... je to silné...
    No a samozřejmě je tu také Chrisova rodina... Předpokádám, že se jim tento text dostane před oči...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    ZUZKAOU: hovno. vsechny ezocesty vedou do bohnic. :D
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Pamatujete na guru Chryzantéma, co mu vlak přejel holku?


    https://www.facebook.com/chrisantem/posts/2220646021513628

    Chrisantem Macháček
    10 hrs ·
    Milí přátelé Chrisantema,

    Chris je mimo realitu. Právě ho odvedla ambulance na posouzení psychického stavu. Věříme z celého srdce, že dostane možnost se dát brzy do pořádku. Posílejte Lásku, Modlitby, Požehnání, je to člověk čistého srdce a mnohých schopností. Potřebuje klid a vyrovnání mysli.

    Díky za pochopení.

    Kruh blízkých přátel
    EKG
    EKG --- ---
    Simvas, co je to za viru, ze rakovinu zpusobuji lektvary (injekce)? Pred chvili se nam v kostele zjevil tak zapaleny chlapec, ze i sam sef naseho konspiracniho oddeleni z nej mel dost.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    MEANKITTY11: Což vlastně platí tak nějak univerzálně.
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    GENTIANA: Spíš do prdele. Nacpat pánovi.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    Nevím, jestli sem, do alternativní medicíny nebo do vegetária...
    Svět bez stížností - Will Bowen
    http://nestezujsi.cz/
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    GENTIANA: okyselování smícháme s rusofilíí, zahustíme buddhismem, pečeme na 180 po 90 minut a poté za stáleho míchání lijeme do záchoda.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    A prastaří Slované opět útočí...
    Dějiny | Skrytá pravda o Slovanech
    http://www.slovanstvi.cz/dejiny/
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    HAROLD: Nech mě hádat - hýbala se obvykle ve chvíli, kdy jste se vraceli z konzultace s prof. Hruškou na Zelené Lišce?

    Takových hýbacích schodišť jsem taky zažila dost, dokonce jednou hýbající se Máchovo jezero.
    HAROLD
    HAROLD --- ---
    ARGANNAH: To asi nikoliv, ale my, co jsme studovali ještě za – blahé paměti – prof. Hrušky, máme s hýbajícími se schodišti na fakultě své zkušenosti. :D
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    HAROLD: Nějaká slavná historka, kterou přede mnou zatajili?
    HAROLD
    HAROLD --- ---
    ARGANNAH: a schodiště se nám taky nehýbou

    Vy jste tam ještě docela nová, že, paní kolegyně...?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Nora Michalská
    Nora Michalská Jsem spokojená. Moji touhu po Poznání nakonec nečekaně uspokojilo seznámení se skupinou duchovních lidí, kteří se vyznaji v současné politice a vidí do toho, jak funguje svět. Za tohle propojení světského a duchovního poznání děkuji Zbynek Passer


    !!!!!!!

    Takže zpátky ke katolíkům (adventista je ten jeho bohtej brácha)
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    GENTIANA: tyjo, to jsou pravidla jak pro uchovávání utajovaných informací v akademickém centru pohanství a supervize. Si to někdy možná pučím do nějaký urban fantasy.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    ARGANNAH: Tady dole je intro. Velmi varující.

    Troufám si generalizovat víceméně na základě toho, že jsem se s nějakými botaniky párkrát vyspala, ale ano, jsou to zajímaví lidé. Velmi zajímaví.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    GENTIANA: wow.

    SYMEON
    SYMEON --- ---
    GENTIANA: Zlatej automat na HTF.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam