• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GENTIANAAštar akbar!
    NATAKA
    NATAKA --- ---
    VYHULENY_UFO: Jo, souhlas... ale nevnímám to jako podvod, doping, ani umělou chemickou věc. Tady nejedeme na štěstí, jak ve sportu, dle psaných pravidel. Můžeme využívat všech možností těla, abychom tu byli šťastní dlouhodobě... a terapeutické účinky mnoha látek jsou jednoznačně prokázané. Psyloscibin či MDMA dokáží lidem otevřít oči celoživotně a vidět svět o něco pestřejší i po letech od posledního užití... tahle cesta existuje, je prošlapaná a je stejně relevantní (jen nižší a pomalejší) jak cesta skrze Ježíše či Buddhu.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    BRKODLAK: jo uvedomil. hlavne ve chvili, kdy sem videl, jak se nektery lidi dostavaj do cvokhausu.
    dalsi prozreni prislo, kdyz sem byl v tom cvokhausu v bohnicich na navsteve na uzavrenym oddeleni, kde sem dostal od kamosky hrst hub, ze je to tam hrozna prdel.
    pak si pomatuju na jedno prozreni, kdyz jina marka zacala chodit k soudu, protoze jeji starej dal zadost k rozvodu, kde v ty zadosti napsal, ze frajerka jede v drogach a ze ji maji sebrat deti....
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    VYHULENY_UFO: počkej, chceš říct, že sis nikdy na drogách neuvědomil něco, cos předtím nevěděl a pak to nezařadil mezi svoje postoje/názory?
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    NATAKA: staveni jakychkoliv filtru drogama je podvod, doping. je to umela chemicka vec, ktera odezni. pokud bys chtel makat skutecne na filtrech, tak to je beh na dlouhou trat. budovani filtru - pohledu na svet - je celozivotni cesta a drogy jsou jen zkratkou, obvykle navic do pice...

    //no a pak prijde nejakej vysmazenej chryzanten a zkousi rozdavat moudrosti.
    NATAKA
    NATAKA --- ---
    BRKODLAK: Jo, minimálně přes základní filtr vnímáme svět... každý má však právo si ten filtr vystavět a nastavit sám - někdo pro výstavbu potřebuje hodně makat a jinému stačí jeden cyklista a makačka cestou zpět... hrabe lidem na obou stranách, myslím.
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    VYHULENY_UFO: já jsem z vesnice, jak to s tím souvisí? každopádně myslím, že nejsme v rozporu.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    BRKODLAK: nevim, bezpecne akorat vime, ze jsem malomestak, drogy sem parkrat videl na obrazku a proste si po vsech tech letech a zkusenostech myslim, ze davat smysl halucinacim je proste nesmysl.
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    VYHULENY_UFO: jasně, ale uvažujme, že srovnaná psychika=srovnaný názory na uspořádání světa. ono se to nezdá, ale je to hodně elementární věc, od které se odvíjí vnímání světa a je jedno jestli jsi evolucionistickej skeptik, nebo kreacionista etc. Jako pro křesťana tam pro mě není prostor pro tyhle věci, a to je to, k čemu se chci dostat, že podle toho základního filtru přes kterej vnímáš svět se mění prostor pro zbláznění se (pokud teda uvažujeme o zbláznění se, jako o uvěření nějakým blbostem)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    BRKODLAK: no ale o tom drogy jsou, ze te excituji tak, ze nemas problem uverit, ze jsi Buh. Copak si nikdy ten pocit nezazil? Tam spis jde o to, jak mas srovnanou psychiku, protoze uverit neexistujicim vecem byva snadny.

    hlavne kdyz sypes cokoliv casto a si vicecimene furt pod vlivem, pak uz nejsi schopnej rozeznat fetackou emoci od bezny emoce. plus k tomu, kdyz se pohybujes v ty samy bubline, kde te furt usvedcujou v tom, ze rozemleta zaba je medicina i na rakovinu. pak muze byt i problem rozeznat viru od skutecny lekarsky vedy.
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    NATAKA: přesně tak to vnímám, jako směs učení, vybraný podle toho, co se zrovna hodí.
    NATAKA
    NATAKA --- ---
    BRKODLAK: tak zdravím cyklistu! Když já to slovo nemám rád, protože pod ním nic nevidím - jen takové blátíčko... tak jsem kouknul na wiki co říká:
    Esoterismus – Wikipedie
    https://cs.wikipedia.org/wiki/Esoterismus
    - a já tam čtu, že to vlastně vůbec nic neznamená, že je to klubko protichůdných učení, kde si každý vezme co zrovna potřebuje a nikam to nevede... takže ezomaniak je pro mě obyčejný maniak co má přes sebe jen plášť čehosi mystického (takové najdeš ovšem i na blackmetalu). Na psytrancu má ten plášť většinou znaky hinduistické či budhistické a lidi to tam mají dost volně jako svůj módní styl, i když se ničemu takovému opravdu nevěnují... třeba ale za pár let budou, ne? Přeci jen alespoň pár z nich nějaké to ponaučení látkové dostane...
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    ATOMSK: jasně, ale přece jen, víra je dost zásadní zázemí pro stavy rozšířené mysli, už při prvních mých zážitcích jsme se shodli s lidma, že by v tom stavu byl člověk schopen uvěřit čemukoliv.
    ATOMSK
    ATOMSK --- ---
    BRKODLAK: Za mě je to spíš neúcta k medicíně / drogám. Stačí v blbým settingu naložit pár papírů, v sobotu si dát "ceremonii" (ostatně používat tyhle drogy na party je píčovina na entou), v neděli to dorovnat polským mňaučkem a psycho už klepe na dveře :)

    NATAKA: v případě Chryzantéma bych se nebál ani výrazu ezokretén

    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    NATAKA: třeba lidi jako chryzantém. prostě ezoterici. to, že je v ezoterice velkej prostor pro přeskočení nerozporuješ, ne?
    já su taky cyklofašista .)
    NATAKA
    NATAKA --- ---
    BRKODLAK: Už jsem se na nyxu dozvěděl o cyklofašistech a že mezi ně taky patřím... a kdo že je to ezomaniak? Co si pod tím slovem představuješ?
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    ATOMSK: to já si ani nemyslím, jen, že to asi není příznivé prostředí pro lidi s těmahle dispozicema. já sám na psytrance taky jezdím, a potkal jsem tam spoustu skvělých lidí, ale taky je vidět, že to přitahuje spoustu ezomaniaků.
    ATOMSK
    ATOMSK --- ---
    BRKODLAK: nechci nic říkat, ale za chryzantémův zkurvený život psytrance opravdu nemůže :D
    NATAKA
    NATAKA --- ---
    Tak bacha na tanečky! Běžte si hupsnout raději do tělocvičny :-) ale varuji vás neb po blízkém setkání s fit trenérkou hrozí psychické problémy :-))
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    BRKODLAK: sakra. koukám, že bych ty mimozemšťany taky potřeboval, aby mi pomohli s čárkama ve větách :D
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    ad ten chryzantém. mám jednoho známýho, kterýho údajně unesli mimozemšťani a měl za uchem i nějakej divnej plíšek, prej čip. druhá verze byla, že měl schizofrenii, některý jeho historky a zážitky byly hodně znepokojivý, ale to je vedlejší.
    kromě těchhle věcí, to byl pohodovej kluk. každopádně nás varoval, ať si rozhodně dáváme pozor na psytrancových párty, že tam se objevují ti nejdivnější lidi. každopádně ten chryzantém není první případ, kdy slyším, že se někomu rozjely psychický problémy právě po psytrancové párty.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam