• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GENTIANAAštar akbar!
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    GENTIANA: akorat si fakt nedokazu predstavit, ze by se nejaky soud zabyval tim, ze mi nejakej kokot pred 25lety prodal fety.

    //ja oosbne to beru jako proste velmi drahou zkusenost.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    VYHULENY_UFO: Však právě. A proto na to pamatuje i trestní zákoník, jakož i morální pravidla.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    VYHULENY_UFO: no, pro začátek, lidé nejsou dočista racionální a rozumní, ačkoli si to rádi nalhávají, ale mají i nějaké emoce a jiné ne-racionální složky psychiky, které se můžou porouchat. Tak proto lezou na různé kursy sebepoznání a kdovíčeho.
    A že někdo vyhledá takového nebo makového kouče, psychoterapeuta nebo zpovědníka nebo co mu zabírá na zrovna ty jeho porouchané kousky duše, ještě neznamená, že tomu opraváři duše dává carte blanche na cokoli, co by s ním ten člověk mohl chtít dělat.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    GENTIANA: no, takovej narkoplejboj te dokaze presvedcit k ledascemu. stejne jako guru tantry, kterymu veris.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    VYHULENY_UFO: Oblbnout, ne znásilnit.
    A vzato kolem a kolem, i zákony rozlišujou činy podle stupně nemorálnosti, takže fetovat můžeš dle libosti, nicméně prodávat drogy je trestné a obdobně osoby s autoritou jsou trestány přísněji, pokud své autority a vlivu zneužijí.

    No... a dýler ti necpe ten koks násilím do tělních otvorů.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    ZUZKAOU: tomu rozumim, ale i ja jsem tomu dylerovi dal pred ctvrtstoletim souhlas, aby mi dal trochu fetu. to ze o neco pozdeji to vidim jako chybu neznamena, ze udelam tedka seznam lidi a poslu ho policii. tot vse.

    //kdyz se rozhodnes chodit po tenkym lede, pocitej, ze muze prasknout. proto sem psal, ze vubec nechapu toho cloveka, co tyhle ezomrdky jede. je to jedno velky lhani, ale lidi chtej bejt obelhavany.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    VYHULENY_UFO: ne, ani blbky ci rozbité ezopice nemůžeš souložit bez souhlasu.

    A teda ta aféra se řešila před #metoo a stejně se ten vrchní guru rozhodl ho veřejné denunciovat. A Vojik se od té doby vrhl na mužské kruhy.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    GENTIANA: ta pani se chtela nechat oblbnout, jenom dodam.

    za to, ze sem zacal brat drogy muzu ja sam, ne dyler.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    ARGANNAH: no, řekněme, že pokud někdo stráví dvacet let hladovkama v Indii nebo obdobně, tak jsem mu ochotná toho gurua a pak i to, co se jeví jako nějaká excentričnost, tak nějak tolerovat.
    Ale jsme v Evropě 21. století a díkybohu se zbavujeme těch tradičních lidových zvyků, jako je kolektivní hlaholení, že oběť si za to může sama, protože měla příliš krátkou sukni a když nemá zlomenej nos, tak co si stěžuje a píča není mýdlo, používáním jí neubyde. Takže tím spíš má těmhle rádobyguruům být jasné, že by měli našlapovat s maximální opatrností - a že psychicky rozbitou ženskou radši obejít obloukem. Ona ta psychicky rozbitá osoba taky občas setsakra ví, že o to nebo ono v téhle chvíli vůbec nestojí, ale nemusí být schopná se efektivně bránit - a tohle by měl vědět i ten šaman, guru nebo pseudopsycholog s kursem ultrahypersuper emerickýho sexkoučinku. Zvlášť když pracuje s technikama, ze kterých může být člověk trochu mimo, protože někoho takhle tělesně a mentálně uvolnit, až neví, čí je, a pak ho bez dalšího ošukat, to je na úrovni, jako když někoho ožere a pak s ním provede totéž - a je putna, jestli je to v hospodě šesté cenové, nebo v Církvi posvátného etanolu.

    Takže sorryjako, ale "v tantře se s tím pracuje, takže záleží na kontextu" - no, podle toho, co se v nížecitovaném článku popisuje, tak kontext byl takovej, že guru Ríša paní oblbnul a využil její bezmoci k tomu, aby ji sexuálně zneužil.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    Jako guru Jára? Policie případ učitele tantry, jehož ženy obvinily ze znásilnění, odložila | Domov | Lidovky.cz
    https://www.lidovky.cz/...ntry-jehoz-zeny-obvinily-ze-znasilneni-odlozila.A181026_112724_ln_domov_sk
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    HONZA09: sokujici asie je teda hodne slusny retro
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    VYHULENY_UFO: jj, to je on. Koukam, ze uz je na nejakym zajimavym seznamu EU. Ja to jeste pamatuju, kdyz dostal azyl ve Svedsku a pak zil na nejakym utajovanym miste v Parizi, kde mel spoustu zen a jezdili za nim z cely Evropy.

    Hodne veci tam bylo na hrane, tedy z perspektivi cloveka zijici takovej ten normalni zivot v systemu. Ale vse bylo dobrovolne, ty lidi tomu verili.

    Sam sem v Bukuresti pracoval na stavbach (z cehoz mela skola taky penize), za to sem mel bydleni a jidlo v asramu a nic vic (krome tedy prave toho zivota v asramu, coz je kapitola sama o sobe). Necejtil sem se zneuzivanej, bylo to moje rozhodnuti a vcelku na ty casy rad vzpominam ikdyz to nedovedu uplne zaradit a co si o tom celym presne myslet. Ale uz je to dost davno
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    HONZAL: ja sem musel zkusit google ujka.. to je on?

    Gregorian Bivolaru - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Gregorian_Bivolaru
    As of 29 October 2017 he is on the EU Most Wanted list.

    BIVOLARU, Gregorian | Europe's most wanted
    https://eumostwanted.eu/bivolaru-gregorian
    AGGRAVATED TRAFFICKING IN HUMAN BEINGS, Finland and France in 2006 2. SEXUAL ABUSE, in France in 2011 3. AGGRAVATED TRAFFICKING IN HUMAN BEINGS, Finland and France between 2006 - 2010 4. SEXUAL ABUSE, France between 2007 - 2010 5. AGGRAVATED TRAFFICKING IN HUMAN BEINGS, Finland and France between 2006 - 2011 6. AGGRAVATED TRAFFICKING IN HUMAN BEINGS, Finland and France between 2008 - 2010 7. SEXUAL ABUSE, France in 2010 8. AGGRAVATED TRAFFICKING IN HUMAN BEINGS, Finland and France between 2008 - 2013 9. SEXUAL ABUSE, France in 2010
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    ARGANNAH: jojo ;-)
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    HONZAL: Gregorian Bivolaru? :)
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    ja sem se jeden cas pohyboval v jedne komunite v Rumunsku (nekdo by rekl sekte), na jejimz vrcholu byl guru (ten udajne v 70. letech vlastni praxi dosahnul duchovniho poznani a pak kolem nej vznikla tahle komunita). Ucil jako asketickou jogu, tak hlavne tantru. Sex se studentkami byl na dobrovolne bazi a chapan jako zasveceni.

    Ale nektery studentky dosly po case k tomu, ze to je vlastne fake, ze neni osvobozeny guru, ale manipulator a najednou se cele vnimani veci otocilo a byli z toho obvineni. Stejne tak jako u toho Richarda V. Nutno dodat, ze jich bylo minimum oproti vetsine, ktera vnimala gurua jako autentickeho.

    Takze opravdu bych tady se soudama nespechal.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Tady je problém, že tantra pracuje s posvátnou sexualitou a že tantričtí guruové si obecně připisují velkou moc a sex s nimi bývá chápán jako zasvěcení, výjimečná milost nebo velká dávka energie. A je to věc, kterou v tom daném hnutí obvykle prostě každý ví. Takže pokud dáma přišla v příšerném stavu, pán mohl dojít k názoru, že jí sexem opravdu prospěje. Pokud se dáma navíc v daném NNH pohybovala dlouhodobě, je téměř vyloučené, že by tenhle kontext neznala. Je dokonce možné, že na věc přistoupila v zásadě dobrovolně a až zpětně si začala připadat zneužívá (a netvrdím, že neoprávněně). Tím nechci tvrdit, že to bylo košer, možná ji opravdu znásilnil, ale zvenku a bez znalosti kontextu se tyhle věci mohou jevit jako daleko jasnější než skutečně jsou.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    VYHULENY_UFO: no, proč to dělá, nikterak nesouvisí s tím, že někoho znásilnil.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    VYHULENY_UFO: co je složitýho na pochopení, že s druhým člověkem se souloží pouze pokud tento výslovně chce.

    názorné video

    https://m.youtube.com/watch?v=u7Nii5w2FaI
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    ZUZKAOU:
    GENTIANA: asi jo, ale ja fakt tomuhle remeslu nerozumim a nechapu ho. me cely tohle koucing podnikani prijde jako podvod, jako mam svejch vztahovejch problemu dost, ale ze bych si kvuli seznamovani ci oprcavani holek zarizoval "poradenskou" zivnost (nebo co to vlastne je) to fakt ne.
    vzdyt bych jim lhal nebo ten chlap jako veri tomu co rika????
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam