• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GENTIANAAštar akbar!
    Diskuse věnující se mapování a výzkumu náboženských kutilů všeho druhu.
    rozbalit záhlaví
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    HONZAL: Gregorian Bivolaru? :)
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    ja sem se jeden cas pohyboval v jedne komunite v Rumunsku (nekdo by rekl sekte), na jejimz vrcholu byl guru (ten udajne v 70. letech vlastni praxi dosahnul duchovniho poznani a pak kolem nej vznikla tahle komunita). Ucil jako asketickou jogu, tak hlavne tantru. Sex se studentkami byl na dobrovolne bazi a chapan jako zasveceni.

    Ale nektery studentky dosly po case k tomu, ze to je vlastne fake, ze neni osvobozeny guru, ale manipulator a najednou se cele vnimani veci otocilo a byli z toho obvineni. Stejne tak jako u toho Richarda V. Nutno dodat, ze jich bylo minimum oproti vetsine, ktera vnimala gurua jako autentickeho.

    Takze opravdu bych tady se soudama nespechal.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Tady je problém, že tantra pracuje s posvátnou sexualitou a že tantričtí guruové si obecně připisují velkou moc a sex s nimi bývá chápán jako zasvěcení, výjimečná milost nebo velká dávka energie. A je to věc, kterou v tom daném hnutí obvykle prostě každý ví. Takže pokud dáma přišla v příšerném stavu, pán mohl dojít k názoru, že jí sexem opravdu prospěje. Pokud se dáma navíc v daném NNH pohybovala dlouhodobě, je téměř vyloučené, že by tenhle kontext neznala. Je dokonce možné, že na věc přistoupila v zásadě dobrovolně a až zpětně si začala připadat zneužívá (a netvrdím, že neoprávněně). Tím nechci tvrdit, že to bylo košer, možná ji opravdu znásilnil, ale zvenku a bez znalosti kontextu se tyhle věci mohou jevit jako daleko jasnější než skutečně jsou.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    VYHULENY_UFO: no, proč to dělá, nikterak nesouvisí s tím, že někoho znásilnil.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    VYHULENY_UFO: co je složitýho na pochopení, že s druhým člověkem se souloží pouze pokud tento výslovně chce.

    názorné video

    https://m.youtube.com/watch?v=u7Nii5w2FaI
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    ZUZKAOU:
    GENTIANA: asi jo, ale ja fakt tomuhle remeslu nerozumim a nechapu ho. me cely tohle koucing podnikani prijde jako podvod, jako mam svejch vztahovejch problemu dost, ale ze bych si kvuli seznamovani ci oprcavani holek zarizoval "poradenskou" zivnost (nebo co to vlastne je) to fakt ne.
    vzdyt bych jim lhal nebo ten chlap jako veri tomu co rika????
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    VYHULENY_UFO: ne -pokud jdeš za někým na něco jako koučink, tak to neznamená, že té může osoulozit. A navíc mel betlémy holek co by s nim sly dobrovolně.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    VYHULENY_UFO: přijít k někomu do kanclu neznamená souhlasit automaticky se sexem. A když teda jdu za někým s tím, že mi bude strkat prsty do tělesných otvorů, tak očekávám, že mi bude strkat prsty do tělesných otvorů, ne, že si ho při tom bude honit nebo že mě znásilní.
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    V Šokující Asii 3 byla scéna, kde si nějakej Japonec nechal věštit budoucnost z análu. Probíhalo to tak, že přišel na ulici k zaparkovaný nepospsaný dodávce, zaklepal na boční dveře, sundal boty ještě na ulici, vlezl dovnitř, kde byla ženská, která už si zkušeně nasazovala gumový rukavice, zatímco si chlápek v předklonu sundaval kalhoty, aby mu zanedlouho na to mohla vyvěštit při masáži prostaty, že manželka doma nebude nadšená až zjistí, kolik za to zaplatil. Celý to komentoval Alexej Pyško a trvalo to tak pět minut. Čistá práce. Doporučuju. :)
    ATOMSK
    ATOMSK --- ---
    VYHULENY_UFO: No pokud je někdo tak debilní, aby tomu uvěřil, tak mu samozřejmě ty prsty do řiťě patří... :) Ale díky za rozšíření obzorů, už vím, že za vaginálním mapováním stojí konkrétní člověk
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    ATOMSK: ty vole, delas jakobys ji neznal... pro blizsi informace jdi do nyxich auditek, kde se jede ezosamanismus, berou psychedelika a sjizdel analni cakry...

    Nejsem guru Jára, nikoho nezneužívám, říká kontroverzní psycholožka - iDNES.cz
    https://ona.idnes.cz/...ka-psycholozka-a-samanka-gls-/spolecnost.aspx?c=A150729_162659_nasi-muzi_jup
    ..
    Jak víte, že ženě neudělal dobře jen naplno prožitý orgasmus a její nabyté sebevědomí nemá tenhle důvod?
    Myslím, že se to nedá takhle oddělovat. Koneckonců i to, co říkáte, je správně. Ať už mimovolně nebo se záměrem, vše, co se děje v danou chvíli, je dobré pro tu ženu. Samozřejmě jsou klientky, které se stydí, ale i s tím se dá pracovat. Stud se ukládá hodně v oblasti beder a já pak nejdu jen dovnitř do vaginy, do třísel, do podbřišku a na stydkou kost, ale pracuji i se zadečkem, kolem kostrče i análního otvoru. U žen většinou nemusím jít dovnitř, anální mapování je spíš záležitost pro muže.

    Tam se mužům ukládají negativní zkušenosti?
    Je to podobné jako u žen a podobným způsobem se s tím dá pracovat. Rozdělím si anální otvor stejně jako vaginální na políčka jako na ciferníku hodin a podle toho, co se se tam děje, zacházím s dotykem. Někdy jsme jen u kraje, jindy jdu hlouběji.

    ...
    ATOMSK
    ATOMSK --- ---
    VYHULENY_UFO: šílená yamuna, co léčí lidi strkáním prstů do análu?? tell me more :) lidové léčitelství nemá v tomhle evidentně hranic :D
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    GENTIANA: se zeptam blbe, ale nechodeji ty divky k temhle lidem v podstate dobrovolne.

    me by v zivote nenapadlo navstivit napriklad tu silenou yamunu nebo jak se menuje ta pica co strka lidem do prdele prsty...
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    ZUZKAOU: ja nevim, nezabralo by treba, misto trapnejch peti let kriminalu, ten ksindlum treba uriznout nohu? Nebo se na to vykaslat a shodit je z veze Staromestske radnice, nebo proste tak neco? Krome toho, ze si to zaslouzi, tak aby to odradilo ty pristi.

    Nebo, teda, jdu najit, co je pravdy na tom, ze ve stredoveku se znasilnovacum usekavala hlava naostrenym prknem, to mi prijde taky tak akorat.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Denunciace na internech zabrala, chytli se toho v Novinkách. Respektive zatím je to jen v printu.

    Král české tantry údajně roky zneužíval klientky


    Richard Vojík (42) je pravděpodobně nejznámější a mediálně nejviditelnější postava české tantry.

    Samozvaný učitel a terapeut, který pořádá kurzy intimity pro páry i jednotlivce, kde mimo jiné mužům vštěpuje, „jak naučit svoji ženu divoký sex a aby ho sama chtěla“, se svými „vztahovými“ radami pravidelně vystupuje ve veřejnoprávních médiích i soukromých televizích. Podle některých jeho studentek, klientek a známých je ale guru Richard, jak jej přívrženci označují, především nebezpečný sexuální predátor, který využívá slabosti klientek k tomu, aby sám sebe sexuálně uspokojil. Redaktoři Práva po tři měsíce komunikovali s desítkami osob z jak české, tak zahraniční tantrické komunity, aby o Vojíkovi a jeho kontroverzní praxi získali co nejširší a nejucelenější obraz.

    Právo získalo přímé svědectví Vojíkovy údajné oběti, která tvrdí, že ji guru během sezení znásilnil. O znásilnění z Vojíkovy strany hovoří i další ženy.

    Není k zastižení

    Přestože se případem před nedávnem zabývali policisté z Prahy 3, potom, co jedna z žen na Vojíka podala trestní oznámení, případ odložili s tím, že se nejedná o trestný čin ani přestupek. Redaktoři nicméně hovořili se svědkem, který tvrdí, že ačkoliv chtěl v případu proti Vojíkovi vypovídat, nebylo mu to umožněno.

    Sám Vojík, který má titul inženýra chemie, nařčení ze znásilnění odmítá. Schůzce s redaktory se vyhýbal – ti ho nezastihli ani v místě bydliště. Na otázky zaslané e-mailem či sms neodpovídal, přičemž svou reakci neustále odsouval. Žena, která redaktorům popsala údajný Vojíkův sexuální útok, navštěvovala jeho kurzy tantrických masáží a intimity zhruba rok předtím, než mělo dojít k samotnému znásilnění.

    To se mělo odehrát před čtyřmi roky v salónu na pražských Vinohradech, který Vojík ovládá spolu se svou obchodní (dříve i životní) partnerkou Denisou Říha Palečkovou. Dvojice si vybudovala silnou pozici na českém trhu: z tantry vytvořila výnosný byznys, kdy si za jednoho účastníka jejich hojně navštěvovaných desetidenních kurzů účtují až desetitisíce korun.

    „Manžel vážně onemocněl, měla jsem problémy v práci, nevěděla jsem co dělat. Chtěla jsem mluvit s Richardem, on je považován za toho nejlepšího, považovala jsem ho za odborníka,“ popsala důvod soukromého sezení s Vojíkem žena, která jeho kurzy navštěvovala proto, aby se zbavila traumat z minulosti. Poté ale sezení nabralo nečekaný směr. „Začal říkat, že si s některými ženami vyměňuje energii sexem. Mluvil o posvátném sexu, ty ženy nazývá posvátnými děvkami. Pak mě chytil za ruce a řekl ‚povídej‘. Pak si jen vzpomínám, že mě položil na lehátko. Probrala jsem se svlečená a ve chvíli, kdy byl ve mně a souložil. Nechápala jsem, co se to děje. Když končil, zeptal se, jestli beru prášky. Uvědomila jsem si, že nemá ani ochranu,“ vypověděla redaktorům žena, jež pracuje jako fyzioterapeutka.

    Kurzy, které vede Vojík spolu s Palečkovou, pracují s lidskou sexualitou a využívají technik uvolňování těla a mysli, mezi které patří i práce s dechem. Výsledkem může být stav jakéhosi transu, kterého Vojík v případě některých žen údajně využívá. Na podobném principu, tedy s použitím hloubkového dýchání, ženy zneužíval například mediálně známý Guru Jára, zakladatel české esoterické školy Poetrie. Ten za znásilnění dostal pět a půl roku. Výpověď údajné Vojíkovy oběti potvrzuje i jeho bývalá asistentka, která v době činu v daném salónu pracovala. „Byla jsem v salónu, když klientka přišla. Byla ve stavu, kdy do ní ťuknete a ona se rozsype. Nevypadala, že by měla chuť na sex. Potom jsem ale za dveřmi slyšela Richarda a došlo mi, že dochází k souloži. Hekal, vzdychal, slyšela jsem pohyby stolu. Probíhalo to dlouho. Pak vyšel, nabitý energií, šel se osprchovat,“ vypověděla asistentka. „Došlo mi, že to nejspíš dělal bez jejího souhlasu. Následně jsem se ptala některých dalších jeho klientek, jestli na ně Richard něco ‚nezkoušel‘. Některé řekly, že ano. Když jsem kontaktovala policistu, který případ vyšetřoval, nikdy se mi neozval,“ pokračovala žena.

    Americký zakladatel se distancoval

    Vojík (společně s Říha Palečkovou) se tantrickému umění, konkrétně sexuologické práci s tělem (Sexuological Bodywork) učil od světově uznávaného zakladatele tohoto směru, Američana Josepha Kramera.

    Ten se ale nedávno od dua distancoval. V průběhu posledních dvou let jej totiž kontaktovalo na osm žen, které si stěžovaly na Vojíkovo nevhodné chování. Poslední žena mu do USA napsala v dubnu tohoto roku. „Tři použily slovo znásilnění, aby popsaly to, co jim Richard udělal. Dvě to nazvaly pohlavním stykem bez souhlasu, což je definice znásilnění. Tři další ženy mluvily o sexuálních útocích ze strany Richarda Vojíka,“ sdělil na dotaz Práva Kramer. Ženy prý ihned odkazoval na českou policii. „Dvě ženy uvedly, že ohledně znásilnění kontaktovaly Denisu Palečkovou, ta ale údajně nikdy nereagovala. Jsem ohromen, že tito dva lidé v Česku stále učí,“ napsal Právu Kramer. Redakce oslovila i Palečkovou, nicméně neúspěšně. Na dotazy nereagovala.

    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    NATAKA: Ne. Ale prostě mě tak nějak sereš, bylo jsi varováno, že toho máš nechat, furt držkuješ, takže si pěkně sedni do kouta a tiše si čti.
    NATAKA
    NATAKA --- ---
    GENTIANA: Ty ses pustila do nějakého soukromého honu na čarodějnice??? Takový práce a k čemu to?
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    NATAKA: je nesnasim, kdyz nekdo manipuluje se mnou, tak nevidim duvod, proc bych mel manipulovat s partnerkou. pestovat si od seminka partnerku, to zni jako mit souloz s vlastni matkou.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    NATAKA: první pravidlo internetu: neser admina.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    GENTIANA: A vono to má na úplně první stránce napsané pod fotkou love couch!!!! Not sure if negramotnost or freudovský překlep jako z učebnice.
    NATAKA
    NATAKA --- ---
    VYHULENY_UFO: na to vždycky říkám - takový se na louce netrhaj, takovou si musíš od semínka vypěstovat sám :-)
    GENTIANA: taky tě rád vidím, kvítko rozpálené...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam