FEDY: LFO a obálky budeš potřebovat, jelikož dokážou plnit víc úloh, než by sis zpočátku myslel. Taky se ti nebude chtít pokaždý všechno kreslit myší. Hodně lidí jde do modulárů i proto, aby nemuseli tak často čumět na monitor a klikat.
Stejně tak sekvencery, děliče atd. můžeš použít pro tvorbu zvuků místo pro sekvencování (použiješ clock v audio spektru, dělič=suboscilátor, atd... fint je spousta).
Moduly od Expert Sleepers zatím nepoužívám, ale všichni si je chválí.
Problémem s použitím jakéhokoli výstupu z jakékoli klasické zvukovky pro jakýkoliv účel v euroracku je výstupní napětí. Standardní linka je klasických 1.7 voltů ve špičce a eurorack používá třeba 8 V (standard ADSR obálky). Budeš to muset zesílit. Taky si budeš muset zjistit, jestli ta zvukovka má DC coupled výstupy, tedy jestli zvládá přehrávat stejnosměrný napětí. Ale asi bude jednodušší použít něco od Expert Sleepers...
Digitální oscilátory se používají běžně, až budu velkej, taky si nějakej koupim, mají spoustu výhod a zní skvěle. Zatím jsem si postavil dva analog. oscilátory od MFOS, veliká spokojenost! Jako další osc používám MN Function (kromě toho umí obálku, LFO, S&H, atd atd) a jako další osc používám úplně boží DIY SVF filtr od MFOS 12db/oct (má 1v/oct vstup!) a jako další osc mám Bi-N-Tic filter ze stavebnice od Elby.
A hlavně doporučuju pořádně projít muffwiggler.com fórum, to je základ! Galerie v eurorack fóru ("Post pics of your euro setup!") mě osobně hodně pomohla, prošel jsem jí prostě od začátku do konce. Na začátku jsem netušil na co se vlastně dívám a na konci jsem měl naprosto jasno :)))