• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STARFModularni syntezatory
    CABOWITZ
    CABOWITZ --- ---
    DOCKINEZ: to je ondra merta a vasek pelousek :)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    QYDO
    QYDO --- ---
    _ELPH_: Ano má to tři výstupy jak píšeš
    _ELPH_
    _ELPH_ --- ---
    Ahoj, prosim, nemate mi niekto predat tri kusy 1K tempco? (omylom som si objednal 2K a nechce sa mi kvoli tomu robit dalsiu obejednavku). Idealne Praha. Diky.
    _ELPH_
    _ELPH_ --- ---
    QYDO: A ako to velocity funguje / co ovplyvnuje? Jedine co mi napada, ze to potom posiela gates s nizsim napatim? (no tomu by vela modulov imho nerozumela). Alebo to ma normalne zvlast 3 CV jacky? (v/oct, gate a velocity?)
    SAIL_OR
    SAIL_OR --- ---
    FIELD KIT FX - Kickstarter Launch!
    https://www.youtube.com/watch?v=wrd5xhlbmbY
    QYDO
    QYDO --- ---
    QYDO: Jako celkem to využívám :)))
    QYDO
    QYDO --- ---
    SIDE
    SIDE --- ---
    Prodam dve Kastle od Bastlu. Kus za 1800,- obe za 3200,-.
    QYDO
    QYDO --- ---
    Tak jsem si dnes pořídil beatstep pro... Jak jsem bez toho sakra mohl žít? Konečně mám dostatek triggerů abych mohl odpalovat vše co v tom racku mám. Mít krom cv a gate v sekvenceru i velocity je nej... Hlavně všechno na jednom místě, mimo ten chumel kabelů.. Mluvím hlavně o použití v livesetu
    INSECT
    INSECT --- ---
    Ciao kluci, 16.10 budu mít menší workshop v NEONE a pak ho mam ještě na chvíli k dispozici, takže tam můžem dát malej meet a ukázat si kam se stzroje posunuli na velkým zvuku.

    https://www.facebook.com/events/146023536012800/
    INSECT
    INSECT --- ---
    mam navic kdyby nekdo chtel springverb A-199 .)
    _ELPH_
    _ELPH_ --- ---
    CABOWITZ: njn, dava to zmysel celkom. najma ta kompaktnost, ked z toho hrajes koncerty. (no na doma by som bol strasne lenivy sa s tym babrat a zapol si reaktor, kde spravim to iste co v axoloti 10x rychlejsie a znie to 10x krajsie)

    ale inak proti digitalu nejako ortodoxne niesom, akurat v ramci modularu mi to moc nedava zmysel.
    jednak lo-fi digital zvuk ma (narozdiel od lo-fi analogu) moc nebere a vacsina digi modulov mi prijde hodne lo-fi.
    potom tiez ta vec, ze vela digi modulov ma kruty menu diving. (a ja som k hardwaru a analogu utiekol aj kvoli jednoduchosti interface. sa clovek viac sustredi na hranie, ked nemusi preklikavat okna a stracat sa v menu)

    a potom dalsia vec co ma nebavi je latencia. velmi hojne totiz patchujem feedbacky a pri latencii digi modulov by som z toho mal karplus strong syntezu aj tam kde nechcem :)
    (no zase na control voltage processing by mi digital a mala latencia nevadila.)

    a jo, zakladnich modulu mam asi nezvykle mnoho, protoze s nima kdyz patchuju, tak jsem tvorivy ja sam, zato kdyz prepinam ruzne mody na braids, tak v principu prepinam cizi zlozite patche a sice jsou (v pripade mutable) dost dobre udelany, no nemam nad nima kontrolu a nebavi me to.

    ale jinak mam v systemu aj par ne uplne zakladnich veci. treba jednoucelove moduly na drums, abych byl trochu kompaktnejsi, kdyz to beru na koncert... nebo ne uplne zakladni 24 pasmovy analogovy vocoder modul :)
    CABOWITZ
    CABOWITZ --- ---
    _ELPH_: jj mas pravdu, ja mel na mysli spis zkusenost s interface a programovanim toho boardu, nez technicke detaily...

    _ELPH_: je fakt, ze v tomto ohledu je rada modulu co jsou k mani "krokem zpatky". pro euxoloti jsem se rozhodl jednak z toho duvodu, ze si ho muzu rel. jednoduse a rychle naprogramovat (ve srovnani napr. s hrabanim se v kodech k alternativnimu firmware u clouds) a jednak mi prijde fajn mit kompaktni reseni - tzn. ze mam vse v case a mam diky euxoloti poresene vstupy a vystupy do zbytku systemu. nejakou dobu u vytvareni kodu sice zustanu, ale v okamziku vypaleni kodu na ten board se odpojuju od poce mizim... a ctrl+c ctrl+v v tomhle pripade cloveka stoji akorat ukrojeni z cpu... :) nejak me v tomhle pripade ta hybridnost prijde fajn...

    ty mas system postaveny nejak "ortodoxne" jen ze zakladnich modulu?

    STARF
    STARF --- ---
    STARF: repeat, tentokrat vypada predpoved priznive

    https://www.facebook.com/events/1468120129904454
    _ELPH_
    _ELPH_ --- ---
    Mne prijde kazdopadne divne si davat do modularu veci, kvoli ktorym som k modularu utiekol od pocitacov, a to nielen co sa tohto tyka, ale celkovo, to kam modular scena smeruje mi prijde ako worst of both worlds - zaplatit 300 eur za Clouds, aby som mohol robil zvuky jak 20 rokov dozadu na Pentium4 pocitaci s NI Reaktor 3.0.5
    akurat s tym, ze tam bol aspon copy paste zadarmo a pri Clouds by ma kazdy copy/paste stal dalsich 300 eur...
    _ELPH_
    _ELPH_ --- ---
    CABOWITZ: axoloti je fajn, no "neco jako nord modular" :) to zase neprehanaj... nord modular je user-friendly (patchujes ako na analogu a nestaras sa o smoothing control signalov a podobne tech veci), vykonovo uplne inde (dsp procesory namiesto jedneho mikrokontroleru v axoloti) a zvukovo uplne uplne inde (velmi luxusne naprogramovane moduly, ktore ten vykon plne vyuzivaju a tak aj zneju )
    Axoloti ma navyse (afaik hardwired) processing sample rate 48KHz => aj ked si clovek chce dat zalezat, tak musi robit kompromisy...
    CABOWITZ
    CABOWITZ --- ---
    tak dnes jsem konecne po nekolika mesicich drobnych dilcich praci dokoncil euxoloti (jeste mi chybi gat8 modul, ktery moznosti tohohle modulu rozsiruje 8 gate out). je to parada - v zasade neco jako mit pure data / nord modular (ale open sourcove) v euroracku. ted uz mit jen cas na programovani... :)

    Euxoloti build – assembely
    http://build.irieelectronics.de/
    http://www.axoloti.com/



    LEVOS_BOB
    LEVOS_BOB --- ---
    STARF: skvely diky moc!!! chtel bych nejaky reseni bez kompu... ceknu ten RS300...
    STARF
    STARF --- ---
    LEVOS_BOB: napada me Silent Way pack od Expert Sleepers a jejich CV to midi plugin... potrebujes DC-coupled zvukovku (pripadne jejich ES-8 modul) a samozrejme by to znamenalo mit v polovine cesty jeste pocitac s DAW

    stand-alone reseni me moc nenapada, byva to vetsinou jen mono a ty hadam chces pro OB6 neco, co slouci vsechny CV vstupy do jednoho MIDI kanalu pro OB6... ale muzes zkusit napsat mail do Analogue Systems a zeptat se, jestli to nahodou nezvlada RS-300... bohuzel to vypada, ze kdyz uz je multikanalovej CV to midi modul, tak ty jednotlivy CV vstupy rozhaze na jednotlivy MIDI kanaly (ale mozna by si s tim ten synth dokazal poradit, pokud zvladne prijimat data ze vsech kanalu najednou... potom by ti stacil mozna i Doepfer A-192)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam