• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STARFModularni syntezatory
    OTZ
    OTZ --- ---
    VLAK: nee clock je proste casovani. to ti tam posila porad. ted jsem si overil ze to funguje, kdyz se nastavi spravny rozliseni je to celkem ok, i kdyz ten start neni porad uplne presnej..
    VLAK
    VLAK --- ---
    OTZ: neni to akorat to, ze kdyz keystep zrovna nehraje, tak zadny clock neposila? treba volcy, kdyz maj neco v sync in jacku, ale hodinovy pulzy tam nejdou, tak stojej.
    OTZ
    OTZ --- ---
    technicka na clock:

    tak jsem si k tomu Neutronu poridil arturia keystep. super zarizeni zejo :) a v navodu jsem se docetl ze kdyz zapojim do clock out 3,5 trs dokaze to posilat nejen hodiny ale i start/stop.. to je standard vsude nebo nejaka inovace od arturie?
    CABOWITZ
    CABOWITZ --- ---
    pokud by nekoho zajimalo - zitra prednaska/prezentace na famu, ja bohuzel nemuzu :-/

    AV seminář, Út 16. 10. 2018 / 18:00 / U1

    OE18: Robert Aiki Aubrey Lowe

    Robert Aiki Aubrey Lowe, známý také jako Lichens, je americký hudebník, multi-instrumentalista zvukový experimentátor, tvůrce zvukových instalací a performancí a autor filmové hudby. Nejčastěji pracuje s hlasem, perkusemi, ale zejména s modulárními syntezátory. Pro jeho práci je typický gestický, intuitivní přístup k nástrojům a technologiím, kterým obvykle nachází cestu k drone-music, zvukovým plochám transcendentní povahy. Syntezátory používá jako svého druhu nestabilní organismus, zdroj zvukových materiálů, které intuitivně organizuje do ambientních, či atmosferických kompozic. Podobně jako je fluidní jeho nástrojový repertoár, i výstupy jeho práce volně přechází mezi formáty instalace, performance a koncertu, jako v případě konceptuálního alba Thought Withdrawal (2016). Kromě vlastní sólové tvorby, spadající především do kategorie volné improvizace, hraje i v drone-metalových Om, nejznámější je však patrně díky spolupráci na Jóhannssonově filmové hudbě k Arrival a End of Summer, společným projektům s Dougem Aitkenem, Johannem Rashidem a Sabrinou Ratté, nebo na herecké i hudební účasti v A Spell to Ward off the Darkness Bena Riverse a Bena Russela. Robert Lowe sám vystavoval, nebo se kurátorsky podílel na výtavách Sonic Arcade v Museum of Art and Design New York, Performa 11, nebo ve Fondation Louis Vuitton Paris.

    https://madmuseum.org/views/sonic-arcade-interview-robert-aiki-aubrey-lowe
    http://thequietus.com/articles/16092-robert-aiki-aubrey-lowe-lichens-interview
    https://www.youtube.com/watch?v=bR_raCp6SWY
    https://www.youtube.com/watch?v=Jr_8RmjXK54

    Přednášku pořádá CAS FAMU ve spolupráci se Synth Library Prague

    OE18 je cyklus přednášek hostujících teoretiků, umělců a pedagogů na témata současného umění a nových technologií. Přednášky jsou určeny pro studenty FAMU, studenty jiných vysokých škol a pro veřejnost. Cyklus pořádá Centrum audiovizuálních studií FAMU. Přednáška bude vedena v angličtině.

    FAMU, Smetanovo náb. 2, Praha 1
    Místnost U1, 1. patro
    http://cas.famu.cz/
    Vstup volný
    WTK
    WTK --- ---
    kdyby nekdo shanel, mel bych navic diy grids, peaks, g8, yarns, uO_C, antumbra dist, kdyztak posta
    OTZ
    OTZ --- ---
    tak twl nakonec jsem kabely objednal u kytar. protoze z G4M synth sice prijde 2.-3.10, ale v baliku s kabelama by prisel o tyden dyl..uff :D
    CHINOXR
    CHINOXR --- ---
    BURAN: ja pouzivam klasiku plastaky jak pise CABOWITZ... kdyz je jeste prelejes GG tak je to solid :)
    JANDIS_01
    JANDIS_01 --- ---
    OTZ: Tak takhle už to smysl dává... :)
    OTZ
    OTZ --- ---
    JANDIS_01: jsem :) ale na tom G4M maj 10cm i 20cm za 230 (taky od erica synths), priobjednam si je k tomu synthu, postovny tim padem nula nic, protoze celkem to bude pres 8k. pohodaaa :)

    z ciny vyjdou asi levneji ale mesic se mi na ne cekat nechce :)
    JANDIS_01
    JANDIS_01 --- ---
    OTZ: Já bych si došel do Modřan (pokud se nepletu a seš z Prahy).. kytary.cz mají 10 cm za 215,- a 20 cm za 245,- Ráno objednám, odpoledne vyzvednu... Nevím jestli gear4music chce nějaký poštovný, ale jestli si je neobjednáváte po deseti baleních každý, tak mi to zase extra úspora nepřijde... :)
    OTZ
    OTZ --- ---
    46kc za 1 kabel myslim neni uplne prehnana cena..
    OTZ
    OTZ --- ---
    no, diky za tipy :) ale koupim je dohromady s neutronem, stejna cena za 10cm i 20cm, proc ne :)

    Erica Synths Eurorack Patch Cables 20cm 5 pieces Yellow na Gear4Music.com
    https://www.gear4music.cz/...i-a-poitae/Erica-Synths-Eurorack-Patch-Cables-20cm-5-pieces-Yellow/21YJ
    CABOWITZ
    CABOWITZ --- ---
    BURAN: ja pouzivam normalni plastaky z gmka za pet kacek (naopak vydrz tech kovovych a drazsich se mi neosvedcila) v kombinaci s barevnyma hosa kabelama, ktere jsem koupil za par z druhe ruky. kdyz se robustne a jako tahoun pripaji zem a na hlavicku si naopak nechas trochu vule, tak celekm vydrzi. jinak podporit se to da napr. jeste zapecenim konektoru i kablu do plastove trubicky (v ruznych barevnych variantach samozrejme), nebo zapecenim vnitrku konektoru gluegunem. je to sice pruda, ale za jedno odpoledne jsem si jich nadelal asi 30 za zlomek ceny.
    BURAN
    BURAN --- ---
    CHINOXR: tak dej tip na jacky, ja co mel v ruce a stalo to do 20,- kc tak ty konektory staly za prd.
    CHINOXR
    CHINOXR --- ---
    WTK: ja si je sbastlil, docela ferove i se supportem toho prechodu a drzej ... a vysli na par kc ... ale je fakt ze jsem je zatim moc nezajel protoze mam jeste obe ledviny :)
    BURAN
    BURAN --- ---
    WTK: zas kdyz se ti zatavenej patch kabel zlomi u/v konektoru, muzes to cely vyhodit.
    Kazdopadne ja patch kabely nebastlil protoze lenost :-D a s kvalitnima konektorama to vychazi i docela draze.
    WTK
    WTK --- ---
    CHINOXR: zrovna patchkabely bych moc nebastlil, nikdy nebudes mit takovou odolnost toho prechodu kabel/konektor jako kdyz je to zataveny v jednom kuse.. coz je imho zrovna u kabelu za kterej dost tahas pomerne dulezity
    CHINOXR
    CHINOXR --- ---
    OTZ: si je sbastli,ne? :)
    JANDIS_01
    JANDIS_01 --- ---
    OTZ: Když jsem naposled mluvil s Ondrou Mertou, tak Noise Kitchen v Praze s největší pravděpodobností otevřou první týden v říjnu na Krymský v prostorách Zvuku a Snyth Library. Prý čekají až jim dodělají držáky regály.
    WTK
    WTK --- ---
    OTZ: zkus synth library, meli by mit ty z noise kitchen... nebo kytary.cz... ale s rozumnou cenou nevim, ta mi prijde jen u cinskejch
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam