• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STARFModularni syntezatory
    VEX
    VEX --- ---
    CABOWITZ: no, ale tohle by mohlo být řešení? Já to občas používám, že vedu output z Mimeophonu rovnou do mixu a zároveň do Clouds.

    https://m.thomann.de/gb/tiptop_audio_red_stackcable_30_cm.htm
    VEX
    VEX --- ---
    Nějakej jsem našel. Ale je to takové jalové řešení.
    Rode SC11 Y Stereo Cable, 28cm Online At Low Prices At Huss Light & Sound
    https://www.huss-licht-ton.de/product_info.php/en/Rode-SC11-Y-Stereo-Cable-28cm/info/39022.html
    VEX
    VEX --- ---
    CABOWITZ: tady skoro :D
    https://doudoroff.com/mixers/gfx/happy-nerding.3x.jpg

    Kdyby byl kabel stereo male do dvou mono
    CABOWITZ
    CABOWITZ --- ---
    WTK: VEX: diky za komenty, mno chci komplet celou cestu stereo a chvili jsem jeste hledal a zatim vidim jako "optime" reseni meho setupu jako kombinaci A-138s a listen four od 4ms.
    a138s jako master mix do ktereho pujde jednou stereo dry smichany signal z listen four a jednou wet z ef. stereo cesty. kterou si z four listen budu odbocovat tim sluchatkovym vystupem... ma to samozrejme ve srovnani s klasickym send/return mixem hodne mezer, ale asi by mi to takto mohlo stacit... popripade pokud bude mit nekdo jeste lepsi napad/reseni, tak dejte vedet :)
    VEX
    VEX --- ---
    Ale ty asi chceš aby i ten vstup byl stereo žejo
    VEX
    VEX --- ---
    CABOWITZ: nevím jestli správně chápu, ale na „sendu“ mám Mimeophon a zapojeny to mám viz foto. Dry signál rozdělen jedním mixem a pak se sendem spojen druhým.

    WTK
    WTK --- ---
    CABOWITZ: taky jsem po necem takovym driv koukal a fakt toho moc nebylo.. ono stereo sendy nejsou moc bezna vec ani na normalnich velkejch mixech
    me docela zaujalo tohle https://www.st-modular.com/stereo%20sum.htm ale nakonec sem nedelal.. pak je treba https://www.bluelanternstore.com/store/p60/Stereo_Sir_Mix_Alot.html#/ nebo 1010 bluebox muze bejt jako 6 stereo in, 3 stereo out.
    pripadne mit par befaco stmixu, kazdej na jeden send a nebo dva matrix mixy, na L a R zvlast.. idealni by byl stereo matrix mix, ale to si myslim ze zatim neexistuje, az sem zvazoval jestli ho nenavrhnout sam.

    CABOWITZ
    CABOWITZ --- ---
    zeptam se: mate nejak sikovne ve vesem modular setupu poresene stereo moduly/fx bus/send do efektu, ktery je obvykle stereo? rada efektu jako clouds/chronoblob/morphagene aj. maji samozrejme stereo stup/vystup, ktery ja zatim obvykle redukuju na mono, ale spis bych si chtel setup rozsirit tak, abych si proste mohl dry signal odbocit do stereo fx a pak ho zase pricist k mastermixu. jde mi o to, zda neate tipy na nejake fajn stereomixy (cim mensi tim lepsi), ci popis toho, jak toto resite... :)
    KRYSTOFK
    KRYSTOFK --- ---
    Ahoj, budu pouštět následující:
    MI Braids 3500
    MI Ripples (první verze) 2500
    MI Rings 4400
    Všechny profi DIY build. Braids na hliníkovém panelu, Ripples dibond a Rings na silném plastu
    Všechny funkčně i kosmeticky perfekt. Rings je téměř nový, jen potřebují hubenější verzi, ještě záruka od výrobce
    A pokud by někdo chtěl místo svých braids nebo rings plnotučnou verzi, jsem váš člověk
    MONKEYFIGHTER
    MONKEYFIGHTER --- ---
    WTK: nj fanda viklacich knobu uplne nejsem, tos mi trochu sebral vitr z plachet:)) me od nich uchvatilo skoro vsechno jelikoz me bavej nejvic jednoduchy moduly ktery delaj jednu vec kterou pochopis rovnou z panelu, a tech multifunkcnich bych si ve svym setupu predstavoval minimum.

    ale asi je to z velky casti moje modularni panictvi, zatim parazituju na cizich kde se prave v tehle modulech rychle zorientuju.

    VCO bych bral, ADSR jelikoz ma CV na kazdou stage coz nevidim moc casto a ten jejich attenuator s offsetama za tu cenu klidne taky (i kdyz tam asi u me nejspis vyhraje 3xMIA, nebo FRAP 321)

    WTK
    WTK --- ---
    CABOWITZ: https://github.com/TheSlowGrowth/VCOTuner doporucuju, klasicky ladeni ti porad posouva vychozi frekvenci, tady na ni nezalezi. drift neni ten rozptyl ale nestabilita v ramci jedny noty, v tom hraje roli vic veci, napr jak je to napajeny a zahraty a zrovna v tomhle pripade to neni uplne smerodatny:) jinak u samotnyho asi rozdil uplne neuslysis, ale kdyz das dva takovy na sebe tak uz to znat bude
    OTZ
    OTZ --- ---
    CABOWITZ: "The threshold of the brain perceiving detuning is usually stated as 4-5 cents, although if you are tuning two oscillators in unison at a high pitch, you may be able to detect even smaller changes than that."
    CABOWITZ
    CABOWITZ --- ---
    WTK: co to je za testovaci/benchmark appku prosim? hh, vtipny ze je tam ten drifting jen o 2.1 centu vyhodnoceny jako not quite stable... tohle je pro normalni prumerne ucho preci naprosto neuslysitelny rozdil preci, ne?
    WTK
    WTK --- ---
    Me tam teda nic neuchvatilo.. taky ty potaky co se na videu viklaj do strany i pri dotyku jednim prstem by ve me moc duvery nevzbudily:) ono je jednoduchy bejt na nizsi cene kdyz setris na vecech co prvni odchazej. Ale poreferujte jestli neco poridite, zajimalo by me provedeni.

    jinak 3340 je solidni vco cip, taky sem si ted stavel nejaky co znamej navrhnul v smd verzi, stabilni tracking do 2c napric celym spektrem.


    mam tu navic par desek a panelu na tyhle moduly, premejslel sem esi neudelat nejakej diy workshop az skonci covid a budu se nudit.. i kdyz ja se nenudil uz hodne dlouho :D
    OTZ
    OTZ --- ---
    to se bude Uli asi zlobit :D
    CABOWITZ
    CABOWITZ --- ---
    MONKEYFIGHTER: sympaticke/lidove ceny...
    MONKEYFIGHTER
    MONKEYFIGHTER --- ---
    What? to sou docela pecky za ten peniz jestli to hraje

    Items for sale by lime.tree | eBay
    https://www.ebay.co.uk/...l2562&fbclid=IwAR2aPUEbRUYPIndSfejL7O1DFf252sJAu0acjcOun152zS5Ykbs1JCOdEy4

    CABOWITZ
    CABOWITZ --- ---
    i kdyz tedy ten scanimate jak pisi na wiki byl vyvijen od 60' s tim ze jako nejstarsi je tam uveden piece z r. 1973, neznal jsem znamenam si... :)
    CABOWITZ
    CABOWITZ --- ---
    GREGI: MONKEYFIGHTER: vskutku, napr. pokud se nepletu tak prvi videomodular synth demonstroval dan sandin v roce 1971 - od te doby mam dojem se paradigma nijak zasadneji nepromenilo :) just sayin'
    5 Minute Romp thru the IP
    https://www.youtube.com/watch?v=8qh6jRzjmcY

    CUNESK8
    CUNESK8 --- ---
    WTK: ty jo. Ja uz nic DIY nechci. Mam jeden zakladni DIY syntezator na obraz, ktery jsem si nechal udelat. Na vyzkouseni a takove hrani s barvickami je to vklidu. Ale na nejakou lepsi praci to chce, fakt neco lepsiho a nejlepe uz slozeneho. Uplne by mi stacil od LZX Vidiot. Kamos to ma, tak jsem to s nim trochu jeden vecer probiral, kdyz byl v CR a je to vec, ktera by mi splnila, to co chci. ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam