ALONSY: jo, ilona Andrews taky:) K tý se teda oproti Mercy osobně nemám tendence zas tak vracet, a KD je asi jediná z těch sérií, kterou jsem buď nějak vynechala omylem, nebo se do ní nemohla začíst, už nevim... Ale jo, mam ji v četbě téže.
VANEK: PROMIŇ!! V podstatě nejsme nikterak ve sporu, já jsem akorát mnohočetným mužským opovržením byla už trochu natlačena do toho, že teda holt když jeden píše totéž (psychologicky i politicky promakanej příběh s prvkem romantiky/vztahů), není to totéž, pokud v jednom jsou vesmírný lodě (to je oukej) a v druhým koně a božstva (romantický čtení pro žencký). Takže už jsem si tak nějak zvykla nazývat Chalion romancí. (Penric mě neurazil, ale na to, abych ho chtěla číst znova, mi přišel málo propracovanej, a na jednohubku zas málo údernej)
A teda, cukrkandlovost mi zas tak extra nevadí, navíc když všechny ty postavy si prožily slušný pekla a ten happy-end jim už přeju. Ten díl, kde se Miles dvoří Kateřině, patří k mejm asi nejoblíbenějším z celý ságy:)) A děkuju za poučení s klingonskou fanfic:D
Sharing Knife, mea culpa. Já ho oproti těm ostatním universům četla tak jednou dvakrát.