• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    80_PSUModulární smartphony
    :: všeobecná rozprava o konceptech modulárních smartphonů ::

    http://www.phonebloks.com/
    http://www.projectara.com/
    http://www.puzzlephone.com/
    rozbalit záhlaví
    SATAI
    SATAI --- ---
    Fairphone 2 hands-on: Modular phones are finally here | Ars Technica
    http://arstechnica.com/gadgets/2015/10/fairphone-2-hands-on-modular-phones-are-finally-here/
    SATAI
    SATAI --- ---
    SLL_QUY: v cem je modularni?
    GREGI
    GREGI --- ---
    jinak nevite nekdo jak bide resenej sw? dneska se dela kazda romka na specifickou kombinaci hw ne? tzn pri zmene hw to bude chtot jine "ovladace"? nebo nevim jak android funguje... hadam ze nechtej prejit na neco jineho
    GREGI
    GREGI --- ---
    TYCHOVRAHE: to asi jo ale blbuvzdorny by to slo udelat i mene prostorove narocny imho;) otazka jestli lide kteri by nedokazali odsroubovat 7 sroubku a neco vymenit budou mit zajem o to si kupovat nove bloky.... jen mi de o to ze kdyz sem se ted hrabal ve svem mobilu tak vidim nakolik je to misto efektivne vyuzite a jakmile budou vetsi vymenitelne bloky ktere navic potrebujou sashi odpovidajici pevnosti budou ty mobily asi dost velky pri zachovani rozumneho displeje a baterky.... hlavne ta baterka dneska dela s displejem 70% veskereho "mista"... ale samozrejme tohle muzou resit nove dispelej (v baterky v nejblizsim desetileti ani snad nedoufam)
    TYCHOVRAHE
    TYCHOVRAHE --- ---
    GREGI: tobě možná jo, ale zvládne to tak každý a je to blbuvzdorný? je potřeba to zpřístupnit masám aby to mohlo být ziskový.
    GREGI
    GREGI --- ---
    napad supr ale svym zpusobem by sel udelat modularne i mobil klasicke konstrukce kde by se jen daly menit komponenety.... sice by to nebylo tak pohodlne ale zase na druhou stranu jak casto by clovek neco menil? to potom ten 10 minutovej rozdil nema cenu... kdyz sem ted menil displej na sve g3 tak mi to trvalo asi 10 min.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam