• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SKATEMURAINesnášíme horko
    WRYKOLAKAS
    WRYKOLAKAS --- ---
    tohle byla celkem dobrá diskuze...
    dokud sem nepřišla lalina....
    LALINA
    LALINA --- ---
    já sice nesnáším to zimní oblíkání, protože zabere víc jak dvě minuty, ale zato miluju ten vzduch. Když studí a prosudí do plic, tak mám aspon pocit, že něco dýchám...jinak ten teplej převařenej pražskej vzduch, kterej ještě vylepšujou nikotýni, to je zlo.
    Každý ráno a večer si to ted pochvaluju a říkám si: za chvíli to skončí, sakra sakra...
    v horku mi taky někdy otékají nohy, ne moc, ale je to vopruz..
    bejvaly doby, kdy jsem horko nenáviděla, dneska už to tak nějak snáším, občas mi to dělá i dobře, takže už nemůžu říct, že horko nesnáším vždycky a pořád.
    V zimě se zase nemůžu válet po mezích a po mechu, takže..všechno má svý:)
    COYOT
    COYOT --- ---
    TURBO: noo jak kdy.. naštestí mám byt na severo -západ a až v 6tým patře, takže me sálající horko tak nějak nevadí.. v bytě celoročně cca 21 páč konečne udělali fasádu. Takže když to človek v léte nepřehřene s "větráním" a vyvětrá si ráno když je venku ještě snesitelně tak se to dá spát / ale me zas rušej auta co jezdí po náměstí/
    ... já to dělám tak že v léte z práce a do jezdím na ty noční na kole.. kratšší varianta 27 delší 50 zpátky ráno jen do Měchenic což je nějakejch 20 a zbytek vlakem:) takže pak lehnu. padnu. spím :D

    ale to, vo čem píšeš že máš doma, to je hell :D to bych se taky nevyspal
    TURBO
    TURBO --- ---
    Jinak i v tomhle počasí chodim v teplý zapínací mikině, rozepnutý, pod ní jen tričko. Spojit cestu do práce se svižnou chůzí 1km na autobus rovná se dorazit do práce mokrej jak myš, protože přeci v autobuse těch 25°C bejt musí, i v zimě když je venku -5. Zase zábavnej pohled na nabalený sněhuláky v autobuse když je tam takhle teplo :D.

    Jo, nejsem normální. Pro mě tak Norsko, fjordy, zima. Když je mi zima, tak se víc oblíknu nebo zahřeju pohybem. Ale když je mi teplo? :)
    TURBO
    TURBO --- ---
    COYOT: jak se ti v létě spí po nočních? :) Mně nic moc, v bytě na jih (panelák) s balkónem cca 3m nad rozžhaveným vchodem domu a asfaltem ulice ... jj, spánek ve 30+°C mezi nočníma je hodně "osvěžující". Nevyřešim to nijak, jedině přestěhováním nebo vyplněním prostoru celýho balkónu izolací :D.

    Jednou jsem zkusil v létě dát na balkon do vzduchu teploměr (cyklocomputer). Vypnul se :D. Tak jsem tam strčil "gastro" teploměr ... myslim, že tam bylo asi přes 50°C. Mně nepomůžou ani vnější žaluzie, ani nějaká markýza - nejde ani tak o teplo z přímýho slunečního tepla jako spíš o to sálání z domu/vchodu/asfaltu.

    Zn.: vyměním byt, sauna v ceně ;).
    COYOT
    COYOT --- ---
    MEANDER: jo o tom mi ani nemluv.... dělám 12ctky bud denní pořp noc... ale den v práci je za trest.... v kanclu reguléérneě 26 stupnů a ty 2 "zmrzliny" seděj nabalený jak pumpy se šálou kolem krku hlaven že maj "bokovky" a krátký trička aby jim byla vidět kéérka na prdelí...... hroznej hell.. otevřu okno aby se vymenil vzduch a už na mě ječej že jim tahne na záda.... fuck open space
    MEANDER
    MEANDER --- ---
    Pěkné zlo je sedět v kanceláři s věčně zmrzlou šéfovou. Trpím jak zvíře :-(
    GREGI
    GREGI --- ---
    kdyz se tu mluvi o termoregulaci me se dost snaseni vsech teplot jak nizkych tak vysokych zlepsilo pravidelnym saunovani... i v lete je sauna paradoxne to nejlepsi osvezeni;) driv me horka nicily ted sou mi uplne putna.... jen na to spani to teda fakt nesnasim to jo...
    VERCASKOCKAMA
    VERCASKOCKAMA --- ---
    BLOODRAT: Půda je v řešení - čeká nás rekonstrukce střechy a dojde rovnou asi i k izolaci půdy, ať je to nahoře hotovo celé (jestli nás ta střecha nevyjde moc nad rámec výpočtů). Takže na okna pravděpodobně peníze už nebudou. Jestli má někdo s něčím podobným zkušenost, jsem jedno ucho :-)
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    VERCASKOCKAMA: Potřebujete odizolovat tu půdu :o) Pak vám nebude rozpalovat barák/byt tím nepříjemným druhem tepla. S fóliema na okna zkušenost nemám, dej sem vědět jak se to projevilo.
    VERCASKOCKAMA
    VERCASKOCKAMA --- ---
    S mužem vymýšlíme, jak vyřešit parno v bytě - výměna oken aktuálně nepřichází v úvahu, koukali jsme na rolety, ale vychází docela draho. Navíc sem sálá vedro z půdy (o patro výš), která se rozpálí do neskutečných teplot, takže venku může být ve dvě v noci příjemně, ale vevnitř i při všech oknech dokořán a zapnutém větráku je stále 28°C. Uvažujeme teď o protislunečních fóliích na okna, aby aspoň slunce tady netopilo, zatím se to při zběžném zjišťování informací zdá jako nejlepší a nejlevnější řešení...
    SVETLUSKA222
    SVETLUSKA222 --- ---
    U mne je nejhorší představa být dobrovolně vystavená slunci někde u moře v sezoně. K moři jedu jen mimo sezonu červen-září. Jinak se mi dělá šoufl. Nebojím se říci že jsem byla vícekrát u severního moře, nežli někde na jihu. A byla jsem naprosto spokojená :)
    GREGI
    GREGI --- ---
    SKATEMURAI: jedine co na to funguje ja zacit byt aktivni tesne pred zapadem slunce;D vecer je dobre
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    Můj problém je ještě o něco širší. Kvůli citlivosti na počasí mi k tomu, aby se mi udělalo pěkně šoufl, stačí, aby i třeba teď v únoru prostě jen svítilo slunce. Když se k tomu eště přidá vedro v létě, tak každej den vysloveně umírám. Vobčas zvažuju Seattle, nebo tak něco...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam