• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATIATransgender (crossdressing, genderfluid, transsexual, intersex etc.)
    Transgender Forum

Auditko tykajuce sa gender (rodu) a vsetkych variacii

Transsexuality, Crossdressing, MTF, FTM, genderqueer, Drag, Third gender etc...

Par pravidiel auditka:

Auditko je urcene ludom ktori sa necitia byt rodovo binarni, alebo nespadaju do tradicneho mainstreamu muz/zena, rovnako 
    ludom ktorych tato tema zaujima alebo su fans. Hateri a trollovia realizujte sa prosim niekde inde.
    Obazky su vitane, vlastna tvorba tiez, ale poprosim bez vulgarnosti, tj ziadne fotky pohlavnych organov v silonkach a podobne. 
    Toto forum nie je zoznamka ani chat, ale otazky, rady, resources, a vsetko mozne prospesne je vitane
    Ak niecomu nerozumiete, pytajte sa

trans tema
    ceske forum - http://www.translide.cz/
    slovenska trans neziskovka http://www.transfuzia.org/
    forum o cd ale aj trans http://www.crossdressers.com/forums/
    reddit vlakno : https://www.reddit.com/r/transtimelines/

shopy :
    breastforms : http://www.thebreastformstore.com/
    paruky: http://www.rpgshow.com 

fiction:
    http://fictionmania.tv
    povídky/romány/seriály je uživatelsky i komunitně mnohem přátelštější http://www.bigclosetr.us/topshelf/
    superhrdinska fikce s TG tematikou http://www.crystalhall.org.

(linky budem priebezne pridavat, pripadne tipy posielajte do posty)

rozbalit záhlaví
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    NOZIMED: Krátce - ne, jsou mi dost u prdele. :)
    Vlastně jediný důvod, kdy jsem to vytáhla přesně z toho důvodu, abych někomu nelhala, byl, když mne kamarádi z jednoho neopohanského uskupení chtěli zvolit za májového krále, a já jsem věděla, že někteří z nich to berou nábožensky či mysticky skutečně vážně. Tam mi přišlo, že by vůči nim fakt nebylo fér nic neříct...
    Ale jinak se moc nepohybuju mezi nějakejma male-inclusive kolektivama, kde bych někomu tvrdila, že jsem taky chlap a jednáme mezi náma klukama, buď jsem spíš odtažitá a uzavřená, nebo to lidem o sobě řeknu, když začínáme být nějak přátelský a říkat si o sobě věci...
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    IORETH: Kuju! :) Vždycky když se dívám na fotky princezny Meiši z jednoho z prvních Bezkrálí, tak mne trošku mrzí, že jsem do tranzice nešel ve dvaceti. :) Ale to byl rok 2003...
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    NOZIMED: Lhát? To zní, jako by cizí lidi měli nějakej nárok o tobě něco vědět.
    BERRUNA
    BERRUNA --- ---
    ALDARION:
    SPIRALI: jste úžasní. Díky za vaše písmenka :)
    SPIRALI
    SPIRALI --- ---
    BERRUNA: K ALDARION bych prihodila pohled z druhe strany:

1) Jsem pomerne cerstve po operaci na top klinice v Thajsku. Operace probehla bez problemu, jsem z vysledkem hodne spokojena. Presto postop care je fakt hodne narocna a vycerpavajici, kdybych nemela v podstate idealni podminky (dobre se hojim, nemam zadne fyzicke/psychycke potize, mam zdroje na to udelat nekde kde vi co delaji, mam partnerku ktera mi zajistuje full service) tak bych se zpetne od toho snazila sama sebe odradit. Nevim, kde bych brala silu kdyby se to nejak posralo.

2) Jsem velice blizko nekoho, komu se operace v CR nepovedla. Ma to fakt zdrcujici nasledky. Navic to nikdo tady neni schopny opravit, takze to asi skonci velkou revizi v Thajsku.

3) Potkala jsem se jednou s patalozkou a ta mi rikala ze obcas vidi vysledky operaci na obe strany (predpokladam z povahy prace asi starsiho data), a rikala ze vysledky mtf jsou vyrazne lepsi nez ftm. A to predpokladam ze videla mtf vysledky hlavne z CR kde se pouziva starsi typ operace.

To zjednoduseni "kazdy trans clovek chce operaci", byl mindset starsi generace gender pece, ale bylo to tak i prezentovano verejnosti. Jak jiz tady bylo receno, je to uplne mimo realitu.

V kazdem pripade i v nejakem imaginarnim zjednodusenem svete, kde by vsichni trans lidi opravdu chteli uplnou operaci, tak se soucasnou urovni mediciny by ji asi nemeli vsichni podstoupit.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    ALDARION: Začít se dá vždycky! Resp. lepší pozdě než nikdy :)
    IORETH
    IORETH --- ---
    ALDARION: Ženská tvář by ti velmi slušela! Zcela vážně :-)
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    BERRUNA: Pro mne bylo třeba při mém rozhodování a plánování (první roky nového tisíciletí) i riziko toho, že nové orgány nebudou fungovat tak kvalitně a zábavně jako ty biologické poměrně důležitým tématem k rozhodování. (Staitiky z devadesátek a raných 00's nebyly zrovna povzbudivé.) A pro mne nebyla dysforie nikdy až takový problém, zatímco sex mi přišel jako velice důležitá součást života. Ano, kdyby to byla zázračná transformace s technologií jak ze Star Treku, tak není o čem dumat, ale bohužel je nutné pracovat s realitou, uvažovat o možném, zvažovat rizika... (Protože ona to prostě není změna "se vším všudy", po dalších dvaceti letech výzkumu a zkušeností to jistě jde lépe, než tehdy, ale je to prostě nějaká nedokonalá snaha naší současné medicíny napodobit nějaký poměrně komplikovaný biologický výtvor tak, aby to nakonec fungovalo co nejlépe a vypadalo přirozeně... Pokud to fakt potřebuješ, je to skvělý, pokud ti to nepřijde jako otázka života a smrti, tak začneš uvažovat, jak moc nedokonalé to bude...)
    To tedy nakonec vedlo k tomu do tranzice vůbec nejít, protože představa že jsi "na půl cesty" v Čechách roku 2002, jako, to mi nepřišlo jako plán na veselý a dlouhý život, skinhedi mne párkrát málem umlátili i tak... Rozhodovat se v současné situaci, tak nejspíš hormonální léčbu podstoupím, ale do operativní změny nejdu a co mám v kalhotech, po tom je teď každýmu leda ho... (Současnost je fakt super doba. Vlastně jediný důvod, proč váhám teď, je to, že tělo v 19 a ve 45 se prostě transformuje jinak, takže zas nevím, jak by to dopadlo - a žiju ve velice tolerantním prostředí, takže tranzici tak úplně nutně nepotřebuju ze sociálních důvodů... A nevadí mi většině lidí lhát...)
    A bylo by to zcela racionální rozhodnutí na téma do jakých (komplikovaných a ne bez rizika) lékařských zákroků chci a nechci jít.
    Takže si dokážu představit, že někdo v podobné situaci, ale opačným směrem, se během trazice může dostat do takové situace, že potom potřebuje interrupci.

Vlastně by tohleto dost dobře mohlo být citlivý téma, protože přesně ten přístup "tak ty jako říkáš že seš trans, ale nevadí ti, že máš penis a klidně jako souložíš?!" a takový to "tak ty nechceš operaci, tak to seš nějaká divná transka" docela dost přispělo k tomu, že jsem o té částečné tranzici neuvažovala a postupem času to raději nechala plavat... Ale to byly úplně jiný přístupy než tenhle tvůj opatrnej dotaz. :) Ono je asi pořád hrozně málo popsaný jak rozdílně tyhlety věci různý lidi řešej...

ATROPOS: Pořád budu asi raději běhat, plavat a cvičit bojová umění, dokud u hlavy nemám tu příslovečnou pistoli, každá jedna končetina je mi velice drahá, ale skoro jako jo. :D
    ATROPOS
    ATROPOS --- ---
    ELLYA: ..on asi není úplně nevzácný ten lidský typ, kterému je naprosto jedno, jak vypadá, to co má, jen když může úspěšně provozovat tu "společnou aktivitu zakončenou orgasmem". :)

A pak hodně těch, kteří by chirurgii i podstoupili, nebýt těch negativních externalit. A přijít o fungující sex? Jako o čem se bavíme? Imho by většina chlapů radši obětovala jednu končetinu, než strávit zbytek ve stavu anorgasmických.
    ELLYA
    ELLYA --- ---
    Ještě je za tím i praktický ohled. U operace pohlaví donedávna bývalo tak 50pc riziko, že ta osoba přijde o sex. Což pro velkou část lidí bylo nepřijatelné. Navíc často je dysforie opravdu spíš o šatech a chování či rolích, ne o pohlaví.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    BERRUNA: Nepochopení=neznalost. Slovíčka. Nikomu se omlouvat nemusíš. Nepředpokládám, že si ten příspěvek někdo vyložil negativně, ačkoli zněl trochu divně.
    BERRUNA
    BERRUNA --- ---
    OCTOPUSS: opět se pleteš. Žádné nepochopení v tom nehledej. S neznalostí máš pravdu a já se ti hluboce omlouvám se dotaz. Nicméně i tobě díky za tvou odpověď.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    BERRUNA: Lidi nejdou do tranzice kvůli tomu, co mají mezi nohama, ale kvůli tomu, co mají jinak v hlavě, abych to nějak hodně zjednodušil. Většina má sice problém i s tím pohlavím, ale to ještě nutně neznamená, že se to "nesmí" používat.
    Ten tvůj "dotaz" je fakt bizarní, jakkoli pramení jen z absolutní neznalosti, a určitě na pozadí není nic jinýho než nepochopení.
    BERRUNA
    BERRUNA --- ---
    KING: takže je zcela možné, čistě teoreticky, že budeme přítomny i u porodu trans muže. Mě to spíše zarazilo (medikace testosteronem), že je vůbec reálné otěhotnět.
    Ale tak každá další zkušenost nás posune dál,…
    Díky!
    KING
    KING --- ---
    BERRUNA: Ano, problem s nastavenim v CR je, to je 100% pravda a problem.

Tranzice neni (nemusi byt) o anatomii a uz vubec to neni "bud vse nebo nic," proc to mela byt? Jediny duvod, proc by to tak melo byt by byl, kdybychom meli rovnitko mezi anatomii, pohlavim a genderem a zaroven verili, ze je to striktne binarni rozdeleni bez jakychkoli vyjimek tak to ale neni.
    BERRUNA
    BERRUNA --- ---
    KING: a moc děkuji za odpověď
    BERRUNA
    BERRUNA --- ---
    KING: když používá svou anatomii pro potěšeni, proč potom ta tranzice? To byl asi můj prvotní dotaz.
    Tento muž má dělohu, tj, může podstoupit interrupci bez ohledu na pohlaví. Ale nastavený to tady v ČR úplně není. Informovaný souhlas se zákrokem podepisuje žena.
    KING
    KING --- ---
    BERRUNA: Nevidim tam dotaz. Kazdopadne odpoved je pomerne jednoducha - gender nemusi korelovat s pohlavnimi organy. Casto to tak je, ale ne vzdy a ne pro vsechny - nekterym nevadi nektere kusy jejich anatomie a/nebo nechteji podstupovat operaci ktera ma spoustu rizik a vysledek nemusi byt 100%. To, ze pak stale pouzivaji svou anatomii pro poteseni je snad pochopitelne pro kazdeho.

Prave proto jsou predpisy v CR, ktere podminuji oficialni zmenu pohlavi operacemi, oznacovany za barbarske a nelidske a byly zruseny Ustavnim Soudem
    BERRUNA
    BERRUNA --- ---
    Jdu pro čistě profesní dotaz. Jestli se ptám nevhodně, nebo hloupě, tak se předem omlouvám.
    Včera nám volal/a do práce trans muž, který prochází tranzicí. Těhotný, chce interrupci. Nejen, že je neskutečné, že vůbec otěhotněl díky medikaci, ale povězte mi, když se rozhodne žena změnit na muže, tak já jako myslela se vším všudy.
    Né že používá ještě vagínu k uspokojení, navíc teda k otěhotnění,…což bylo v tomto případě asi nechtěné, když chce interrupci. Ale v ČR lze provést interrupci jen ženě.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    ELLYA: A smažeš se zase jako obvykle, až vystřízlivíš?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam