• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATIATransgender (crossdressing, genderfluid, transsexual, intersex etc.)
    IORETH
    IORETH --- ---
    HELLENKA: Základem řešení všech těch problémů je předejít jim. Moje (a všechny starší) generace, která byla mladá v době, kdy žádné řešení prakticky dostupné nebylo, se naučila nějak přežít s těmi kartami, co byly rozdané. Založit nějak rodinu, vyplnit tu díru něčím jiným, brát antidepresiva, snažit se nezahořknout... S různou mírou úspěšnosti.
    Teď ale ty možnosti jsou a rozhodnutí, zda pokračovat v životu, který zraňuje mě, nebo zranit svoje okolí, není vůbec jednoduché. Fakt to není prdel.
    Takže je velmi důležitá včasná diagnostika, osvěta, informovanost, dostupnost péče a poodpora od okolí - už od mladého věku, aby se genderová dysforie podchytila ještě před nástupem puberty. Tak se sníží počet lidí, kteří budou "ničit tradiční rodinu" na minimum.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Mně hlavně přijde, že jako kolegyni v práci, spolužačce, sousedce apod. mi nic není do toho, co má daná osoba v kalhotách a co tam měla při narození. Dokud sama nemá potřebu se mi svěřit.
    IORETH
    IORETH --- ---
    HELLENKA: Tady vstupuje do hry "zkreslení přeživších". Můžeš říct, že na všech trans lidech, které znáš, to vidět je, ale ze vzorku ti vypadnou ti, které znáš, ale nevíš, že jsou trans.
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    HELLENKA: ja jednou mela takovou malou pochybnost o jedny vzdaleny kolegyne, protoze z nejakeho duvodu mela ohryzek a taky "neco jakoby" v ocich. A pak prisla tehotna :D
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    HELLENKA:
    SPIRALI: souhlasim, ze casto to videt neni. I kdyz uz vim, na co koukat, tak je to tezky a je spise nutny vedet, ze ano tady ten clovek je trans, jinak se to s jistotou odhadnout neda. To musi byt neco, co opravdu bije do oci nebo do usi.
    EADENN
    EADENN --- ---
    HELLENKA: hehe, s velkou pravděpodobností někoho trans znáš, ale nevíš o tom :) Bublina je jen o tom co si lidí mezi sebou říkají a co ne. Poznáš to (a ne stoprocentně) jen když víš co hledat případně vyloženě zkoumat, jenže některým rysům odpovídají i cislidi.. všechny ty báby s vykouřeným hlasem a malí drobní muži.
    A nakonec kruciální otázka - proč je důležité to poznat?
    HELLENKA
    HELLENKA --- ---
    SPIRALI: osobne nikoho, nenachazim se v tyhle socialni bubline ... vychazim z toho, co vidim na internetech... treba i Peta Nitka, byť je krasná a nechala se predelat brzy, tak to na ni poznat je...

ale super, jestli mas takovouhle zkusenost
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    IOM_NUKSO: to je odmena za diskuzi s podeazdenou octopussy. a pak kdo by mel jit na terapii
    SPIRALI
    SPIRALI --- ---
    "At uz si ale kdo chce rika cokoli, tak tranzice ty osoby provází celý život, protože to na nich samozřejmě JE vidět a vetsina společnosti je pořád ještě nepřijímá... a kdyz uz nic jinyho , tak proste pusobi nezvykle / divně"

Kolik znas trans lidi? Ja jich znam 20+ a drtivou vetsinu kdyz ti zamicham do normalni populace bezny cis clovek nema sebemensi sanci poznat.
    HELLENKA
    HELLENKA --- ---
    a Octopuss se cití být ženou, nebo proč tak afektované reakce ? :D
    HELLENKA
    HELLENKA --- ---
    IOM_NUKSO: tohle je "byvaly kamarad" my kamaradky... nemam aktualni info, ale vypada to, ze docela spokojena je a jeste vic teda ten svuj pocit "spravnosti" posiluje tim verejnym vystupovanim a obhajovanim transgender lidi (zjevne v tom nasla svoje poslání)...

Mne prijde husty, ze uplnou tranzici neprosel (fyzicky je stale chlap), diky cemuz se ale mohl znovu i uredne ozenit s novou zenou... to je vcelku vtipny

At uz si ale kdo chce rika cokoli, tak tranzice ty osoby provází celý život, protože to na nich samozřejmě JE vidět a vetsina společnosti je pořád ještě nepřijímá... a kdyz uz nic jinyho , tak proste pusobi nezvykle / divně

Lidi, kteri se skutecne narodili ve "spatnem" tele a projdou tranzici, tak se jim pry vyrazne ulevi,...
    Jenze dost lidi bývá asi v komplikovanější situaci, kde se tranzicí ve finále nicmoc nevyřeší ... a někdy i naopak způsobí ještě víc problémů v životě...
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    OCTOPUSS: tak tohle jsi uz trochu prehnnal, nemyslis?
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    I když spíš mulťák keeshi nebo Mikeše.
    Tenhle klub je mrtvej, všechny netoxický a nezfetovaný lidi zvu do LGBT tlachárny.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    ELLYA: Ty jseš tu novej/nová, viď?
    EADENN
    EADENN --- ---
    ELLYA: no já jsem popravdě moc nepochopil ani tvůj příspěvek
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    IOM_NUKSO: Víc než ty, která by měla jít na terapie, protože máš doteď písek ve vagíně, protože si partner dovolil jít do tranzice, a zničil ti tradiční rodinu.
    IORETH
    IORETH --- ---
    IOM_NUKSO: A jestli rozumím správně, tak ty nepovažuješ trans ženy za ženy, a tedy ani kompetentní k tomu, vyjadřovat se k tomu, co to je "ženství"? Připomínám, že to video je o tom, co pojmy muž a žena znamenají v různých kontextech (fyziologický, genetický, právní, psychologický a sociální) a že to, co tam zaznívá, jsou převážně* obecně platné věci. Platily by úplně stejně, i kdyby je říkal cis muž. Vnímala bys to podobně urážlivě, kdyby o tom mluvil cis muž?

*Jsou tam i odbočky k popisu vlastní zkušenosti autorky, tak ty se samozřejmě vztahují jen na ni.
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    IOM_NUKSO: Vždyť to říká neustále, že se teď konečně cítí šťastně, když není uvězněná v jiném těle.
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    SALAMAN: a vi se, zda je ted spokojena?
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    IOM_NUKSO: Samozřejmě že cis lidi tohle neřešej.

Ano, bohužel prošla tranzicí až v pozdějším věku, proto vypadá jinak, než kdyby tou tranzicí procházela už třeba během puberty. Pořád lepší pozdě, než nikdy.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam