• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Nepodařilo se načíst diskuzi.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    přihlásit se
    registrace
    ztracené heslo?
    KEIKINPREPPERS
    Diskuse o tom, proč by jste měli být připraveni zrovna Vy? Svět normálně funguje, obchody jsou otevřené, světlo svítí...

Výchozí zdroj informací: http://www.preppers.cz/

Alternativní způsob života bez ideologického pozadí. Autonomní elektrické systémy. Mám chalupu a buduju sklep. Budování soběstačného bydlení. Ideální komunita ? Léčitelství, bylinky. Nejcennější komodita v případě krize? Budování sítí, lokální internet. Pitná voda, uchovávní potravin. Přežití - jak přežít náraz meteoritu, megapovodeň, masivní sluneční erupce, brutální změny teplot.
    Kterou zbraň ? Kuš.
    rozbalit záhlaví
    STEVIE
    STEVIE --- ---
    NIMBUS
    NIMBUS --- ---
    KEJKLIR: přesně tohle mám. Zatím funguje, víc potvrdit nemůžu.
    GEGI
    GEGI --- ---
    Díky, projdu to a něco pořídíme.
    KEJKLIR
    KEJKLIR --- ---
    GEGI: pořídil jsem něco +/- takového. Ma to několik zdrojů napájení- kliku, solar (od těchto dvou zdrojů moc nečekám), vlastni baterku i klasické AA baterky.

https://allegro.cz/nabidka/nouzove-radio-s-klikou-a-svitilnou-dynamo-usb-solarni-sos-alarm-turisticke-18878944596?utm_feed=cb859801-e78b-4820-9b32-5345d997b58b&msclkid=45cd1e50de751d96fc1474e096233f64&dd_referrer=https://duckduckgo.com/
    LACIF
    LACIF --- ---
    GEGI: klasický tranzistor
    GEGI
    GEGI --- ---
    Ahoj, ja mam taky dotaz. Mama zije na vesnici, stary dum. Chce radio na baterky a solarni nabijecku na telefon. Solar sezenu asi podle doporuceni outdoor lidi, tady se chci zeptat na to radio - meli byste tip co dava smysl koupit? Dekuji
    MORKANT
    MORKANT --- ---
    EZECHIAS: Pokud si nechceš domů pořídit malou laboratoř, tak ty papírky jsou asi nejlepší možnost. Určitě se dělají v různých kvalitách, možná si pohlídat tohle? Já je nikdy nepotřeboval, tam neporadim.
    A teda v případě "domácí laboratoř" při delším průseru stejně neseženeš chemikálie...
    EZECHIAS
    EZECHIAS --- ---
    MORKANT: Jelikož jsme vesnice, tak krom přítomnosti bakterií tak i ty nadlimitní dusitany a dusičnany, chlór, etc.

Prostě to co se testuje při zjišťování kvality/pitnosti vody.
    STENNY
    STENNY --- ---
    FARIN: UVcku jsem nikdy nepřišel na chuť - větší složitost, hmotnost, křehkost, potřeba baterii nebo funkční elektřiny... Plus nejistá funkčnost u ne zcela nezkalene vody.
    Stejně jako Morkant mám kombinaci filtr/chemie, která mi funguje na vandry, a dál to nepotřebuju řešit.
    I z pohledu běžné nízkorozpočtové přípravy mi dává víc smysl "ujistit se, že mám doma vždycky láhev Sava navíc" než "koupím UV lampu na dezinfekci vody" :).
    MORKANT
    MORKANT --- ---
    STENNY: Tu mám samozřejmě taky, jen jsem to zapoměl napsat :)

FARIN: Když ti nejde elektrika...
    FARIN
    FARIN --- ---
    STENNY: není lepší UV světlo než chemie?
    STENNY
    STENNY --- ---
    V kontextu městského prostředí a filtru bych dodal, že městská voda může být snadno kontaminovaná natolik, že to filtr nezvládne, mimo jiné kvůli virovým infekcím.
    Takže filtr + chemie, za mě.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    QZUZKA NIMBUSMORKANT: mám Sawyer Mini, i 2 zbraně. Doufám, že ani jedno nebudu v Praze v blízké době potřebovat :)
    MORKANT
    MORKANT --- ---
    EZECHIAS: A co přesně v té vodě chceš testovat?
    EZECHIAS
    EZECHIAS --- ---
    Mozna jeste vysvetlim proc se ptam. Vydal jsem se cestou pripravy “ostrovniho domu”. Takze mame FVE, spotrebice na elektriku vcetne topeni (s pripravou kominu na pripojeni krbu/kotle na tuhe ci stepku) a studnu - ktera je zatim jen na uzitkovou vodu. A prave tu studnu bych se rad naucil sam a duveryhodne testovat.
    EZECHIAS
    EZECHIAS --- ---
    Kdyz uz jsme u tech filtru. Dotaz lehce bokem.

Nejake doporuceni ohledne testeru kvality vody? Mam pocit, ze vetsinu tech “papirku” jsem zkousel a nevzbudilo to ve me velkou duveru. Ale muze to byt mym spatnym pouzitim.

Tak si rikam, jestli mate nekdo zkusenost s necim jinym. Nebo i se specifickym vyrobkem/znackou.
    MORKANT
    MORKANT --- ---
    QZUZKA, NIMBUS: Já mám Sawyer Mini, kterej vozim na čundry, tak jsem usoudil, že další filtr netřeba. Pár dní výpadku ale řeším kanystry s vodou, ne filtrem.
    NIMBUS
    NIMBUS --- ---
    QZUZKA: Nechci tady z toho dělat kovbojku, ale asi i nějakou zbraň. Žena chce stále alespoň samostříl ;-) přidávám se k k čekačce na tip na filtr.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam