• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEGA5PUNCTUM /
    BOSOMT
    BOSOMT --- ---
    část XXVII.: Britské a evropské techno 90. let
    AUDIRE XXVII
    https://vimeo.com/372385138
    RAVEBOY
    RAVEBOY --- ---


    V pátek 22. listopadu proběhne třetí setkání Summa Audire, jenž bude odstartováno další pravidelnou přednáškou Audire na téma kořenů britského techna a profilem labelů WARP a Rephlex. Speciálním hostem třetí Summa Audire bude Josef Sedloň, matador pražské (nejen) elektronické scény, který ve svém speciálním DJ setu přenese do Puncta atmosféru svých legendárních strahovských diskoték a představí nám vlastní hudební výběr z posledních pokračování Audire: old school electro boogie, vznik disco mixu a house music, EBM, elektroindustriál a avant-funk, belgian new beat a sound of Frankfurt. Jeho průlet přelomem osmdesátých a devadesátých let svými sety podpoří přednášející cyklu Audire RaveBoy alias The Messiah, kurátor cyklu Yukimura alias Mustakillah Sound a dobový a tematický vizuální doprovod představí VJ TaOna.

    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    On Friday November the 22nd, the third encounter of Summa Audire is going to take place, this time kickstarted by Audire regular on roots of British techno and the label profiles of WARP and Rephlex Records. After that, a very special guest of the third Summa Audire is going to be Josef Sedloň, the Prague’s (not only) electronic scene‘s matador, who will carry over the atmosphere of his legendary Strahov discotheques in his special DJ set and who will introduce his own musical selection from the previous Audire sessions: old school electro boogie, origins of the disco mix and house music, EBM, electro-industrial and avant-funk, Belgian New beat and The Sound of Frankfurt. His trip through the turn of the 1980s and 1990s will be supported by the host of Audire series RaveBoy alias The Messiah, the curator of the whole series Yukimura alias Mustakillah Sound and dedicated visual accompaniment will be presented by VJ TaOna.

    [ SUMMA AUDIRE - WARP, Rephlex a Josef Sedloň / konferenceconference / 22.11.2019 / CR - Praha - Punctum, Krásova 27, Praha 3 ]


    NIGHTMARES/LIVE
    RAVEBOY
    RAVEBOY --- ---
    XXVII. díl cyklu poslechově přednáškových večerů
    Part XXVII of a series of listening/lecture evenings



    V sedmadvacátém díle Audire dokončíme v minulém setkání načatý, patrně nejzásadnější styl elektronické taneční hudby, který dodnes aktivně ovlivňuje dění na parketech i ve studiích – techno. Předminule jsme si povídali o Detroitu, minule o New Yorku a Kanadě a nyní se podíváme na další evoluci frankfurtského Technoclubu, belgického new beatu i berlínských klubů a tanečních parád a poslechneme si „zvuk velké rodiny“. A samozřejmě s pěkně nasyceným basovým bubnem doprovázeným hypnotickou syntetickou basou. Stále dokola…

    In the twenty-seventh installment of Audire, we are going to finalize, in the last session begun, probably the most essential style of electronic dance music which has been actively influencing what goes on on the dance floors or in the studios up until today – techno. Last time we were talking about Detroit, New York and Canada, this time we will take a look at further evolution of Technoclub in Frankfurt, new beat in Belgium, clubs and dance parades of Berlin and we’re going to listen to „the sound of the big family“. And of course, with nicely saturated bass drum accompanied by a hypnotic synthetic bass. All the way round…

    ONE/TWO/THREE/TEKKNO
    RAVEBOY
    RAVEBOY --- ---
    BOSOMT: Všechno bude, jenom to chvilku trvá!

    ALLES K/RB
    BOSOMT
    BOSOMT --- ---
    RAVEBOY: RESTECP! Uz sa teším na ďalšiu časť. Exituju aj ine zaznamy ake su na vimeo ? Celkom dost ich tam chyba.
    ONDRAASOVKA
    ONDRAASOVKA --- ---
    _IOB_: skvělej plakát
    _IOB_
    _IOB_ --- ---
    Save the date

    RAVEBOY
    RAVEBOY --- ---


    Hostem zářijového dílu na rádiu Punctum před říjnovou přestávkou bude sám famózní Yarrdesh, magistr hyperkinetických beatů, pazvukový inženýr a zasloužilý drtič strun. Bere si kytaru, kombo a kompl a zahraje nám svojí novou písničku ve stylu dm drogerie karaoke, pod heslem "make brutal death not war". Keep it locked!

    The September session's guest on Radio Punctum, before the October break, will be Yarrdesh, of his own fame. The master of hyperkinetic beats, cacosonic engineer and the string shedder of high merit, he's taking his guitar, combo and puter and is going to play his new sing-along in a dm drogerie karaoke style, under the motto "make brutal death not war". Keep it locked!

    [ FREECORE EXPERIENCE - feat. YARRDESH / divadlotheatre / 24.9.2019 / CR - Praha - Radio Punctum: https://live.punctum.cz/ ]

    LIFE/METAL
    RAVEBOY
    RAVEBOY --- ---


    Ve čtvrtek 19. září od 19 hodin uvádí prostor Punctum poprázdninový návrat seriálu komponovaných večerů s názvem Audire, jenž vstupuje do třetí sezóny své existence! V již šestadvacátém díle Audire dokončíme v červovém setkání načatý, patrně nejzásadnější styl elektronické taneční hudby, který dodnes aktivně ovlivňuje dění na parketech i ve studiích – techno. Odpíchneme se od jeho počátků v osmdesátých letech v Detroitu i v Evropě a zaměříme se na tzv. druhou vlnu, jenž přišla s technem takovým, jaké ho známe dnes: s pěkně nasyceným basovým bubnem doprovázeným hypnotickou syntetickou basou. A furt dokola.

    On Thursday the 19th September, the Punctum creative space presents the post-holidays‘ return of a regular series of composed programme evenings called Audire, which enters its third season of existence! In the twenty-sixth installment of Audire already, we are going to finalize, in the June’s session begun probably the most essential style of electronic dance music which has been actively influencing what goes on on the dance floors or in the studios up until today – techno. We will come out from its beginnings in Detroit and Europe in the 1980s and we will concentrate on the so-called second wave which came with techno as we know it nowadays: with nicely saturated bass drum accompanied by a hypnotic synthetic bass. All the way round.

    [ AUDIRE - Techno 2. generace / konferenceconference / 19.9.2019 / CR - Praha - Punctum, Krásova 27, Praha 3 ]

    UAN TÚ FRÍ/TEKKNO
    ONDRAASOVKA
    ONDRAASOVKA --- ---
    nemáte někdo ponětí, jestli se dá nějak dostat k tomuhle GWD - People Have Problems releasu? https://gorowhitedog.bandcamp.com/
    SAARA
    SAARA --- ---
    video záznam z posledního Audire

    AUDIRE XXV.
    https://vimeo.com/345247664
    RAVEBOY
    RAVEBOY --- ---
    XXV. díl cyklu poslechově přednáškových večerů
    Part XXV of a series of listening/lecture evenings



    V posledním díle Audire před letní přestávkou se dostáváme ke zřejmě nejzásadnějšímu stylu elektronické taneční hudby, který dodnes aktivně ovlivňuje dění na parketech i ve studiích – techno. Ukážeme si jeho počátky na detroitské i evropské scéně v letech osmdesátých i jeho progresi v dekádě devadesáté. Zaměříme se i na to, že na různých scénách se tímto pojmem označovaly různé věci. A hlavně si budeme pouštět nasycený basový buben doprovázený hypnotickou syntetickou basou. Furt dokola.

    In the last installment of Audire before the summer break we are getting to probably the most essential style of electronic dance music which has been actively influencing what goes on on the dance floors or in the studios up until today – techno. We will shed light on its beginnings on Detroit and European scenes in the 1980s, as well as its progression in the following decade. We will also focus on the fact that there were various different things labeled by this term on various different scenes. But primarily we will play saturated bass drum accompanied by a hypnotic synthetic bass. All the way round.

    [ AUDIRE - Techno / konferenceconference / 20.6.2019 / CR - Praha - Punctum, Krásova 27, Praha 3 ]

    TECHNO/TECHNO/TECHNO/TECHNO
    RAVEBOY
    RAVEBOY --- ---
    RAVEBOY: Upoutávka na tohle Audire i s rozhovorem proběhne teď ve středu od 22 h na Rádiu Wave v pořadu Scéna s Jakubem Johánkem!

    O pořadu Scéna s Jakubem Johánkem | Radio Wave
    https://wave.rozhlas.cz/scena-s-jakubem-johankem-5231880/o-poradu

    NEDĚLEJ/SCÉNY
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    ONDRAASOVKA: 20:00 - Tanzmaterial (outdoor livestream)
    22:00 - Wrong
    23:15 - ONYX
    00:15 - KOSMOSPIEL
    01:30 - Ncol
    02:30 - A²
    03:45 - Harmless Youth
    05:00 - b2b
    ONDRAASOVKA
    ONDRAASOVKA --- ---
    jak to bude dneska? je nějakej rychtaplán, prosím?
    RAVEBOY
    RAVEBOY --- ---
    XXIV. díl cyklu poslechově přednáškových večerů
    Part XXIV of a series of listening/lecture evenings



    Ve čtyřiadvacátém díle Audire prozkoumáme vývoj, kterým si v mezičase prošel dub. V osmdesátých létech se jeho ohnisko začalo postupně přesouvat do Británie, kde fúzoval s tak rozličnými žánry jako funk, electro nebo punk a jenž se postupně stal základním stavebním kamenem pro britský hip-hop, trip-hop nebo jungle. Nezapomeneme se ale také ohlédnout za jeho vlivem v USA, Japonsku i jinde po světě.

    In the twenty-fourth installment of Audire we are going to explore the progression of dub, happening in the meantime. In the 1980s, the main focal point started to move to Britain where it fused with a variety of genres like funk, electro or punk, and which gradually became the basic building block for British hip-hop, trip-hop or jungle. We’re also not going to leave out to look bac kat its influence in the USA, Japan, or elsewhere.

    [ AUDIRE - Dubové fúze 80. & 90. let / konferenceconference / 23.5.2019 / CR - Praha - Punctum, Krásova 27, Praha 3 ]

    RIDDEM/FULL'AH COLTCHA YAAAAA
    SAARA
    SAARA --- ---
    // tento týden v pnctm

    ST // DOKU Punctum // Punk je hned!
    ČT // Šimanský Niesner, URN, Václav Havelka III (trojkřest)
    PÁ // Lonnie Holley live /Jagjaguwar/ + Christopher P. Stelling /Anti/
    SO // A2+ #87: Rovar17, White Wigwam, Xpldnglke, Säkkikangas
    NE // PMF 2019 - Third Night Resistance & Experiment / Třetí večer


    více info na www.punctum.cz
    https://www.facebook.com/punctumkrasovka/?ref=bookmarks
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam