• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGILiberland
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    ROMANET: Ale prosímtě kecko, díval ses vůbec na tu mapu? Viděls, kolik "kousíčků půdy za velkou řekou" spravuje naopak Chorvatsko? Co je na tom nereálného?
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    PISKVOR: no je to jako rozvodové řízení, kde se žádný z manželů nepřihlásí k chatě, že jí jako chce a přijde nějaký čičmunda, že si jí jako teda bere, když jí nechtějí. ale i když jí nechtějí, tak se bez ní nikdy nedomluví na zbytku...

    jinak dementní mi přijde chorvatsko, který lpí na historickym korytu. hranice se maj překleslit podle současnýho toku a podle současnýho stavu vlastně. je nereálný, že by jeden nebo druhej stát spravoval kousíčky půdy za velkou řekou.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    DANYSEK: Domobranu. A opet je problem v tom, ze na Balkane ma bojove zkusenosti kdekdo.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    COOLER: Jenze on na nicim uzemi nelezi: historicky tok Dunaje, ktery uznava Chorvatsko obtekal LL zprava, zatimco soucasny tok, ktery uznava Srbsko, obteka LL zleva, takze je to opravdu zeme nikoho. Je mozne, ze se Ch. se S. s vidinou "spolecneho nepritele" dohodnou, ale problem je v tom, ze kdyz se zacne stourat v tomhle, rozdmycha to ta ostatni sporna uzemi, na nez si pro zmenu delaji naroky oba staty (a ktera nejsou jenom mokrad).
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    Chtelo by to rychle vlastni armadu :)
    https://www.facebook.com/hrvatskiliberland
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    A v Liberlandu bude žít John Galt s hrstkou nejschopnějších:-)
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    ZUZKAOU: No právě, obávám se, že tam nikdo usídlený není, natožpak nějaké relevantní množství.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Ale jestli se ta někdo vydá a pokusí se tam usídlit a nějak fungovat, tak rozhodně prosím důkladně dokumentovat.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    PHAILO: a von to tam někdo trvale obývá, což je jaksi základní podmínka k tomu (společně s potenciálem navázat patřičné vztahy s okolními národy, aby mezinárodní právo vůbec začalo brát otce zakladatele vážně (byť i to většinou k ničemu nevede, viz třeba Sealand)?

    Montevideo Convention on the Rights and Duties of States - Council on Foreign Relations
    http://www.cfr.org/sovereignty/montevideo-convention-rights-duties-states/p15897
    COOLER
    COOLER --- ---
    PHAILO: Stačí překecat stát, na kterém území Liberlandu leží. Zbytek se přidá :) .... no i když ze strachu z rozpadu každého státu možná také ne :)
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    ZUZKAOU: No jasně. Proto vidím jediný možný přínos v případě uznání. Ale to bude těžké, ne-li nemožné. Na druhou stranu proč to aspoň nezkusit.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    PHAILO: tak koncept valašského království mělo alespoň nějaký vliv na rozvoj turistiky v regionu. Ale na legální turistický ruch v mokřadu, na vstupní hranici do EU úplně čekat nemůžeš, že...
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    FRONEMA: Protože bez nich nedojde ani k částečnému uznání. To zase vede k tomu, že doklady prokazující občanství a občanství jako takové bude na úrovni Valašského království.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    PHAILO: proc to povazujes za problem?
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    SALVATOR: To jo. Ale problém Liberlandu je, že nemá a ani nebude mít žádné (resp. žádné podstatné) množství stálých obyvatel.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    Na druhou stranu takový Podněstří... "Mezinárodně stát uznaly jen Náhorní Karabach, Jižní Osetie a Abcházie, přičemž postavení těchto území je taktéž sporné." A taky jim to funguje se všim všudy, dokladama, měnou a tak...
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    GREGI: Pokud by se to povedlo, skýtalo by to nekonečné možnosti :)
    GREGI
    GREGI --- ---
    PHAILO: jj taky neverim ostatnim statum ze by to uznaly... no ale uvidime jak se to bude hejbat sem na to dost zvedav:))
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    GREGI: Zatím nijak. V podstatě jediná varianta, která má smysl (a příslušné právní dopady) je taková, že by muselo dojít k uznání státu mezinárodním společenstvím. Pak by to mohla být celkem jízda. Ale šance, že se to povede se limitně blíží nule. Bohužel.
    TOM
    TOM --- ---
    GREGI: že by tě pak jako přijela zatknout Liberlandská policie?
    třeba bys dostal v ČR azyl .)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam