• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGILiberland
    Jak tohle dopadne?
    rozbalit záhlaví
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    BRETA: mlel jsi nějaký levičácký haluze o psychologických testech a pravicový pragmatismus s tržní cenou jsi úplně opominul
    ale nezoufej, uvnitř bolševikem jsou dva ze tří zdejších myslitelů, nejsi výjimkou
    BRETA
    BRETA --- ---
    KEMAL: já jsem psal že budou nový občany selektovat, co konkrétně je na tom píčovina?
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    KEIKIN: Děkuji za projevenou úctu, nicméně věz, že v běžné komunikaci se spokojím i s neformálním oslovením.
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    KEMAL: co to meleš bože ? Jaký rozpočet, jaké pozemky ? DyŤ je to území nevhodné pro výstavbu, není to imho v záplavové zóně ? Navíc Chorvatsko a Srbsko by si nenechali u hranic škodnou v podobě nějaký intektuálů ze západu.
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    ECLECTICA: Takové rozhodnutí přeci nesmím vymáhat mimo hranice svého soukromého pozemku. Skutečně svobodný stát mi samozřejmě nesmí upřít právo prodat svůj soukromý pozemek třeba i ISILu. BRETA samozřejmě mlel píčoviny. Nicméně někdo jiný už tady vysvětlil, že občanství/pozemky budou dávat podle výše finančního příspěvku do státního rozpočtu, to už je podle mne OK libertariánské a proti tomu nemám co říci.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    KEMAL: nedobře na to pohlížíš, Kemale. Kde jinde bys chtěl praktikoat Svobodné rozhodnutí nenechat se otravovat kdejakým ručníkářem nebo opicí z džungle?
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    KEIKIN: jako marketing to vypadalo, opravdu měli libertariáni krásnou příležitost šířit své myšlenky. jenže oni se nechovají jako, že chtějí jen využít prostor v médiích. tým lidí opravdu pracuje na založení státu. pořád si ale neuvědomují, že když tam něco vybudují a chorvatský traktorista je vyžene s klackem, tak se svého majetku už nikdy nedomohou.

    jediný možný řešení je zatáhnout do problému rusko a v souvislostí s tím i srbsko. to je jediný cesta, jak se domoci nějakého relevatního uznání země. ale pak zas ta země těžko bude svobodná.

    mezinárodní právo je jedna věc, ale rozhoduje uznání země.
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    ROMANET: já si to tu pročítal ale ne vše, je to fakt balast.
    To co píšeš ale chápu, prostě dva státy mají nějakej spor o území a nějakej trouba si tam vyhlásí stát. To je jako když se prodávají pozemky na měsíci. Chytnou se toho média a je to velká aféra, přitom podle mně je to jen virál a marketing.
    Pokud je to jinak, budu rád, když mně zdejší diskutéři přesvědčí o opaku.
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    KEIKIN: co je tu balast a OT? nejlepší je vstoupit do debaty s "tady jsou samý sračky, já tomu vůbec nerozumim, vysvětlíte mi to prosím někdo, já jsem línej cokoliv číst..."


    KEIKIN: kdybysis dal aspoň pět minut práce, zjistil bys, že chorvatsko si hranice nárokuje podle historického toku dunaje a tedy starých map, zatímco srbsko se staví k současnému toku jako přirozené hranici. liberland je místo, které ze západu ohraničuje starý tok a z východu nový. takže chorvatsko jej "nechce" a pro srbsko je za řekou.

    jenže to ještě neznamená, že tam může vzniknout fungující stát. na něj totiž potřebuješ mít jistotu. nikdo tam nebude investovat a něco budovat, pokud nebudou jasně daný vztahy přinejmenším s chorvatskem. protože pořád stačí pár vojáku, a pakuješ se.

    navíc pokud chce srbsko a chorvatsko své spory o území vyřešit, tenhle kousek země potřebuje, protože pasuje proti kousku země na druhý straně řeky, který chce zase chorvatsko a srbsko ho nechce dát.
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    GILHAD:
    FRONEMA:
    Ok, jenže ten Lieberland přece není území nikoho. Buď je to Chorvatska nebo Srbska. Jen záleží jak se dohodnou ne ? Někde v Africe, kde jsou obrovská neobydlená území, tam se nedivím, že se ke kousku země nikdo nehlásí, ale v Evropě ? jinak území nikoho jsou imho i na hranicích čr. To je v důsledku špatného zaměření katastrálním úřadem. Prostě katastrálky sousedních států nejsou bezešvé.
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    de jure, kdyz najdes misto, ktere si nenarokuje zadny stat, tak si tam muzes zalozit vlastni stat a pokud te ostatni staty uznaji, tak jsi normalni stat i z pohledu mezinarodniho prava. Takova mista na zemekouli jsou.
    Liberland je mezi chorvatskem a srbskem, ktere se hadaji o hranice, kazde si sve hranice nakreslilo jinak, podle jinych historickych meritek, takze se to misty prekryva (o to jsou ty trenice) a misty nedoleha a liberland je v miste, kde to nedoleha.
    Severni Sudan je misto v pousti, ktere nejakym podobnym zpusobem "vypadlo z map", ze si ho nenarokoval zadny z okolnich statu a nejaky chlapek si tam tedy zalozil vlastni kralovstvi, prijel tam, vztycil vlajku, prohlasil se kralem a jeho dcera Emily je tudiz princeznou. Uz ma ambasadu v Kodani a jedna s EU (a taky ruznymi staty) o uznani.
    Tyto dva staty se uz navzajem uznaly.
    Vse je dle mezinarodniho prava a pokud je uzna i par velkych statu, tak to proste taky staty budou. (Z cehoz celkem zase fakticky moc neplyne, kdyz je dokaze fakticky obsadit hrstka maniku a zadny stat neni povinovan tomu branit, ale to uz by byla dle prava anexe (ci co). )

    De jure to byt muze.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    KEIKIN: muze toé byt, pokud to zacnou uznavat dalsi staty, musime si pockat jak se to vyvine
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    Hele je tu spousta balastu a OT. Nějaký Egypt a Sůdán, já se v tom ztrácím. Prosím vysvětlil by mi někdo, že nejde o recesi, ani o žert ani o nějaký turistický projekt ala valašské království ? to jako podle mezinárodního práva fakt může de jure být ?
    JONAS
    JONAS --- ---
    ok, budu ještě kobercovat. na příští týden se plánuje výlet lodí s nejvyššími představiteli různých států. Education & science budou sídlit v záplavový oblasti. na jedné straně mince bude vyobrazen Hayek (škoda že ne Hájek). součástí (evidentně velmi rigidní) ústavy má prý být i PR (????). K selekci občanů - budou vybirani na zaklade toho, kolik jsou ochotny do vzniku statu investovat energie/peněz. a to nejlepší na závěr - žádná jurisdikce, ale bude grilovačka
    JONAS
    JONAS --- ---
    evidentně to jede dál s podobnou kadencí. v mezinárodním právu prý není potřeba uznání státu a liberland kolektiv očekává obtažení státu ostatným drátem, páč nejsou v shengenu.
    JONAS
    JONAS --- ---
    a jste někdo na tý veleslavný přednášce? prej už tam padlo i to, že nemaj dělbu moci, ale 4g jo
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    zvladnou max dotazník a o na něj už je pozdě.
    JONAS
    JONAS --- ---
    SHEALA: jj, lehké OT, ale myslím, že nějaká taková šikovná personalistka by mohla krásně posloužit při výběru vhodných občanů LL. mně se takhle zase na jedné přednášce ježily hrůzou vlasy, když vysoko postavená personalistka z KPMG vyprávěla, co všechno tam uchazeče může potkat (jasně standardizované hlavně skill testy, ale prdel začíná v tom AC). no a když jsem se pak díval do příruček, které doporučovala, tak ze mě hrůzou lil pot - nekvalifikovaní lidé s nějakým přinejlepším ekonomickým vzděláním blábolí o neurolingvistickém programování a výhodách Rorschacha (hint, je straašně rozšířenej, to znamená, že ho můžou, haha, dělat, haha, všichni). To se Vrankové a jiní můžou snažit tisíckrát, ale ona ta praxe fakt asi nemá žádnej větší kontakt s výzkumem. (pardon, konec OT)
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    JONAS: takle, není li personalista psycholog, tak by mu testcentrum nemělo prodat testy. Zrovna dneska je v oněnce nějaká personalistka z Home Creditu, je hodně vysoko, dělá nábor managerů. A testuje. A nevím o tom že by byla psycholog Nechcu bejt válečnej štváč, že...
    JONAS
    JONAS --- ---
    SHEALA: no však k tomu taky pasivně agresivně mířím. neuměj, neměli by, ale praxe je bohužel jiná (k mému občasnému masivnímu zděšení)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam