• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGILiberland
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    Vzhledem k tomu ze Jedlicka a jejich privrzenci jim odnesli jejich statni vlajku asi tam musli byt fyzicky.
    BRETA
    BRETA --- ---
    OTAVA: OTAVA: a ty holandany někdo uznal?
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    JIMIQ: Nevim, mozna tam mohli usporadat voodoo obrad aby te to uspokojilo. Urcite by jsi se zeptal jestli kohout ktereho podrizli mel tak cernou barvu jako kohout Jelicky.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    FRONEMA: viz nize.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    OTAVA: umis napsat aspon jeden prispevek bez nejake urazky? Ja o zadnem vyhlaseni statu holandany nevim, zadala jsem te, o podlozeni tehle myslenky necim externim. Nicmene reagovala jsem na to, ze je to podle tebe Pr akce svobodnych
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    OTAVA: měli tam vlajku? Byli tam osobně jako Jedlička?
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    OTAVA: ale vždyť právě to Jedlička dělá a ty mu to vyčítáš! :-) Nebo je snad Siga obydlená?
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    KEIKIN: Tak jsou dane, ktere automaticky platis v miste kde zijes, jako treba DPH ktery mas na kazdym rohliku.
    Ale zase proc bys mel platit dan z prijmu firmy v CR, kdyz se treba realne cela ta prace provadi nekde na zahranicnich serverech, ale jen je v CR registrovana? nebo respektive, proc je okradeni ceske spolecnosti takovou firmu preregistrovat jinam?


    LALINA: nechci to nejak vic rozpitvavat, ale prosim, nedelej si obrazek o svobodnych z informaci od nekoho kdo do nich chce jenom kopat..
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    FRONEMA: Co to meles ty vorechu ?
    Chces snad tvrdit ze tam holandani zadny stat mesic predtim nevyhlasili ?
    LALINA
    LALINA --- ---
    KEIKIN: já tomu prd rozumím, proč je ta konkurence dobrá _Fro třeba vysvětlí, já v tom vidím povětšinou jenom ty nevýhody...
    LALINA
    LALINA --- ---
    FRONEMA: v daních jo... ale domýšlela jsem to dál, napríklad takové trestní právo :)))
    no nic :))
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    OTAVA: to je zas argument usilovnym tvrzenim. :( Mas nejakej dobrej duvod proc si to myslet, nebo ti to proste jen hezky zni?
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    LALINA: Ale idea daňového ráje je podle mého snaha o okradení společnosti (nás). Nebo co nutí člověka neodvádět daně tam kde skutečně bydlí a užívá statky společnosti ?
    LALINA
    LALINA --- ---
    KEIKIN: no tak to je ovšem kravina no.... to pracují s představou andělů a ne lidí...

    je přirozeností dravců a gaunerů, nenažranců a šmejdů všeho druhu, že se procpou vždycky nahoru a zařídí se tam podle svých vlastních zájmů. To by fakt nefungovalo. Dělají to i když zákony jsou, natož kdyby ty mantinely vůbec nebyly..... to fakt spadli na hlavu svobodní.)
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    FRONEMA: Liberland je PR akce Svobodnych. Bohuzel Jedlicka cely napad a koncet vcetne uzemi ukradl holandanum kteri tam stat vyhlasili mesic pred nim.


    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    OTAVA: no prave proto bys to mel vitat ne? ze ti kterym se to libi pujdou do liberlandu, a budou spokojeni jak vetsinovi obcane ceska i 3% lidi kterym se ta myslenka libi
    Jo btw liberland ted vypada aspon dle ustavy, ze bude vyrazne pravicovejsi nez co maji v programu svobodni. Takze navrhuju, ze bychom to v debate mohli prestat smesovat.


    LALINA: kuprikladu danova konkurence je bezne existujici vec, ve vysi nekterych dani si konkuruji kantony ve svycarsku, nebo treba jednotlive staty v americe. Ta konkurence imho prospiva vsem zucastnenym, stejne jako konkurence treba v jogurtech :)
    LALINA
    LALINA --- ---
    OTAVA: meleš hadry, hochu. Je to naopak. Bez tech mlčících ovcí - pardon "obyčejných lidech" by nic nepořídili. Proto si je pěstují a hýčkají už od mateřské školky.
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    LALINA: potíž je v tom, že Svobodní vlastně žádný systém nemají. Spíše se vymezují proti stávajícímu. Ale jejich alternativa není nebo je velmi utopistická. Já mám osobní zkušenost z lidmi ze Svobodných a ti jsou úplně mimo. Vlastně by chtěli na lokální úrovni všechny majetky měst rozprodat, aby město nevlastnilo nic. A možná i na té státní. Příliš věří (v duchu Klausovi teorie) trhu, který vše vyřeší.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    LALINA: Jo jo, vsem ideovym a socialnim inzenyrum v tech jejich idelanich svetech nakonec zacli prekazet obycejni lide.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam