• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGILiberland
    Jak tohle dopadne?
    rozbalit záhlaví
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    LINROOT: ale prosimte, co zase vyvazeji americani. tady trosku citim levicovou propagandu o skvelem demokratickem rusku a zlych USA.

    nez napisu neco dal, vez, ze diky USA muze sedet u internetu, diky tomu, ze jsme se po revoluci otocili smerem na zapad muzes se zcela svobodne rozhodnout klidne nepracovat a stat se treba bezdomovcem v jizni italii. to by bez usa a jejich demokracie neslo.

    to je totiz jedina velka vyhoda demokracie, ze umozni vyresit problem s vlastnim nazorem. kazdy ho ma pravo rici, coz v byvalym rezimu neslo a diky demokracii, kdyz se vas sejde s tim samym nazorem dostatecny mnozstvi, muzete si vynutit zmeny.
    jinak ale plati, ze vetsina vyhrava a mensina se musi podridit i kdyz nesouhlasi, to je kouzlo demokracie.
    LINROOT
    LINROOT --- ---
    VYHULENY_UFO: Tjn, ale nikomu nemůžeš upírat vlastní názor a vizi, že to de třeba jinak, ikdyž tvoje zkušenost ti říká, že to tak nepůjde.. Jak říkáš lidi se neshodnou, a na tomhle kór ne. Nicméně ať se pokusí realizovat svůj sen a pokud ti nikdo necpe, že to máš dělat stejně tak je to snad v pohodě ne? Pořád lepší než amíci, který svojí vizi demokracie vyvážej do arabskýho světa ve velkym a víme jak to dopadá:-)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    VYHULENY_UFO: a prevzit zodpovednost, to je to nejtezsi a taky nejdrazsi.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    LINROOT: bohuzel musi vzdycky fungovat pyramidalni usporadani spolecnosti. ke kazdymu prdu se nemuze vyslovit kazdy z 10M obyvatel, to by se pak nic neudelalo. vzdy musi byt nekdo v hornich prickach pyramidy, kdo vezme na sebe zodpovednost.

    LINROOT
    LINROOT --- ---
    VYHULENY_UFO: Ale tak o tom to je. Já s timhle politickym směrem taky nesouhlasim, ale jestli někdo jo, a je ochotnej do toho investovat svůj čas, peníze a budoucnost tak ať se tam klidně potom sežerou žejo:-) Nicméně to neni nic co by někoho mělo v Čechách trápit. Ono každej politickej směr je v podstatě utopie, která nikdy nebude fungovat stejně, jako je to napsaný na papíře.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    LALINA: presne tak, takze ja sem si sehnal dva lidi z domu, ktery mi byli ochotni poslouzit jako kontrola a poskytovatele druheho podpisu na vsechny domovni lejstra a stejne je vetsina prace na me malickosti..
    s tim take prislo zjisteni, ze sice demokracie je super vec, ale napriklad vyberova rizeni jsou silenstvi. stejne si ve finale dohodnes praci a cenu s jednou firmou, zbyly dve oslovis jenom kvuli tomu, ze potrebujes krovi a aby meli duchodci pocit, ze je vse ferove zarizeno.
    napriklad moje zkusenost je, ze kdyz si praci domluvim s clovekem, ktery pro nas dum dela uz pres deset let a paradoxne ho vsichni znaji diky predchozim vyborum, dostanu cenu o dost nizsi, nez kdyz si na seznam.cz najdu dve libovokny firmy...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    LINROOT: neni, protoze i vlastni stat musis umet uridit, zvlaste v pripade, ze budes mit treba 200 000 obyvatel. a ve finale, kdyz dojde na lamani chleba, tak zjistis, ze se nakonec ani neshodnou na tom, kolik platit za elektriku, kterou si pritahnou ze sousedniho statu, protoze 200k lidi ma nejakou spotrebu, zejo... :P
    //pokud tedy nechces zalozit stat jako virtualni firmu s adresou na praze 1 a dolarovym uctem na kajmanskych ostrovech, zejo.. :P
    LALINA
    LALINA --- ---
    sorry za OT, už mlčím
    LALINA
    LALINA --- ---
    UFO: nikdo to dělat nechce, každýmu je to bud jedno, nebo už je dost starej na to, aby se s tím mordoval, už na to nemá sílu.
    Ten pocit, když vidíš ty lidi, jaký jsou to tupci - a řekneš si, co já se pro takový idioty budu namáhat. Dělá to tesdy tímpádem furt ta samá banda, která je dost akční na to, aby využívala těchhle blbounů. Ted předseda řekl, že s tím končí, takže nastoupí jeho ovladač, arogantní hovado, který je mnohem ostřejší, než tenhle dosavadní soudruh.
    LINROOT
    LINROOT --- ---
    VYHULENY_UFO: Šak tady jde o to že to nikomu cpát nechce, proto asi jediný řešení je mít vlastní stát kam lidi půjdou dobrovolně protože s tou myšlenkou souhlasí, a nebudou nucený setrvávat v systému, kterej většinové společnosti vyhovuje...Proto nevim co máš za problém, když tebe se to nedotkne,a koho se to dotkne, tak ten do toho šel dobrovolně(vše samozřejmě zcela hypoteticky kdyby se to náhodou povedlo:-D)
    LINROOT
    LINROOT --- ---
    VYHULENY_UFO: Hele já vim že to neni prdel, odkupovali sme byt od městský části a musela bejt 100% shoda mezi všema nájemníka(80% idioti se kterejma se nedalo domluvit). Nakonec se nám podařilo tu smečku ukočírovat a vylezlo z toho jediné řešení, byt rychle prodat a nechat je tam ať se sežerou:-)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    VYHULENY_UFO: navic pri predstave, ze bych vysvetloval duchodcum co to je libertarianstvi... vetsina z nich by spravne okomentovala, ze oni tomu rikali socialismus a nebo komunismus... vsichni pracovali pro sve blaho a zaslouzeny duchod :P
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    LINROOT:
    libertiánství a třeba se dozvíš že je založený spíš o tom, že lidi maj dělat něco pro sebe

    vis problem je, ze tahle uvaha je takova odstrizena od reality. oni si ty lidi delaji neco pro sebe, ale jen v mistech, ktere jim ohranicuji jejich vlastni bytovy dvere a uz nechapou, e maji i podil a zodpovednost na spolecny casti.
    podstatna vetsina tech lidi zije v predstave, ze jsem predseda OPBH a jedu tu praci na fulltime.


    LALINA: tohle je o lidech, vsechno je o to lidech a tudiz asi vis, jakej problem je se dohodnout. a pricemz by nebyl problem tyhle smecka, kteri zneuzivaji penize a vymejsli zakazky pro kamose jaksi po skonceni jejich volebniho obdobi proste a jednoduse nezvolit a vybrat si ze sveho stredu novy vykonny organ.. oh wait... kdo to bude delat nakonec, zejo? :P
    LINROOT
    LINROOT --- ---
    LALINA: Njn jakmile dneska lidem nedáš koblihu zadarmo, tak tě rádi mít nebudou, víšjak důležitý je dělat něco pro lidi..:-)
    LALINA
    LALINA --- ---
    LINROOT: rozhodně je to někdo, kdo je v měřítkách naší pokleské popkultury a celkového mainstramového civilizačního modelu úspěšnej a to se neodpouští, ani když jde o takovouhle drobnost:))))
    LALINA
    LALINA --- ---
    LINROOT: takže on dělá něco pro sebe tím, že přiměje druhé, aby něco dělali pro někoho jinýho (tedy pro něj):)))))
    A ti, který to neuměj, jsou z toho na větvi a prskaj tady jako frustrovaní jezevci:)))))))
    LALINA
    LALINA --- ---
    UFO- já tě v tomhle chápu a dokonce obdivuju, já bych do toho nešla.
    Já měla spory s výborem v domě, kdy bydlí mamka, tam si pár lidí dělá co je napadne, zneužívá peníze z fondu, nejspíš některý i zašantročili kdovíkam,vymýšlí zakázky pro kamarády a tak dále a lidem je to šumák. Přijdou za mnou a řeknou mi to, postěžuijí si, ale veřejně něco říct, někam se podepsat, něco udělat, to ne.
    Tam dělat předsedu je ale pohoda, lidi jako hovádka mlčí a bučí a on si s nima dělá, co chce.
    LINROOT
    LINROOT --- ---
    VYHULENY_UFO: No ono ty schůze se asi moc lišit nebudou viď, co se týče lidí a témat:-) A ty si zase nastuduj co je libertiánství a třeba se dozvíš že je založený spíš o tom, že lidi maj dělat něco pro sebe, a né že to pro ně bude dělat někdo jinej.
    LINROOT
    LINROOT --- ---
    VYHULENY_UFO: No otázka je pro jaký lidi. Ty taky děláš předsedu protože nechceš aby to dělal ňákej uplnej čurák, kterej by ti třeba dost otravoval život takže to je tak trošku i pro tebe ne? Jinak on z tý dosavadní politický kariéry u svobodnejch neviděla ani korunu a investoval do ní spíš svůj čas a svoje prachy...Celou dobu u toho normálně fulltime makal a dodělával si školy..
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    LINROOT: a dodam, ze pisu ve spolecnenstvi vlastniku, to je neco jinyho nez bytovy druzstvo, takze pro pokracovani debaty prosim si nejdriv nastuduj realny stav veci.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    VYHULENY_UFO: proto se ptam, co realne pan Jedlicka udelal pro lidi, kdyz uz si tady maluje nejaky vlhky sny o vlastnich statech, jachtach, dronech, vlastni armade a bitcoinovy bance...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam