• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGILiberland
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    JIMIQ: Takovou informkaci nemam a pochybuji ze i ty muzes rict jestli enjake dane plati nebo neplati v Dansku.

    Pointa je ze chce byt obcanem Liberlandu kde se dane neplati.
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    OTAVA: on ten Dán ty daně v Dánsku neplatí, nebo co?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    OTAVA: v dobe kdy to neslo se nekteri cesti podnikatele ceskeho obcanstvi ochotne vzdali, prave kvuli danove optimalizaci... viz treba takovy Rittig, ze :-) Moc to s obcanstvim prozivas, v globalizovanem svete je jeho vyznam vyrazne mensi, nez byl drive - specielne pak z danoveho pohledu.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    DANYSEK: Olol, Proste mlady muz kolem 30 ktery nechce platit dane ale chce mit vsechny vyhody plynouci ze statu kde zije, volic Svobodnych.
    Potrebujeme vic takovych !
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    OTAVA: jenze pozivaji tez ochrany svycarskeho ci americkeho pasu (kdyz jim prijde vhod)... takze dle tve teorie jsou paraziti, jen u jinych statu :) Good point.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    Liberland neni schopan plnit zadne zakladni funkce statu, jak vidno za ty dobrovolne dane ktere pan president utratil na svoje cesty a sekretarku, nezaplati ani pravnika tem co byli zadrzeni.

    Asi ty dobrovolny dane stacit na provoz statu nebudou.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    EDEN: Nemluvil jsem o vdtupu ale o prijeti obcanstvi. Prosim, zkus cist.
    EDEN
    EDEN --- ---
    OTAVA: tak urcite, kazdy ma predsa jasno v tom ze liberland je magicka krajina a kazdy kto do nej vstupi automaticky prestane byt obcanom 'svojho' statu. vam uz pekne jebe
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    DANYSEK: Jenze oni jsou danovymi rezidenty v CR a dani v CR. co takhle si nastudovat danove zakony CR ?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    OTAVA: takze kdokoliv, kdo ma dve obcanstvi je podle tebe parazit? :-) Co Schwarzenberg (CR, Svycarsko), Diensbier (CR, USA)... a nebo spousta dalsich bezejmennych, co dvoji obcanstvi u nas ma.
    Co si takhle spis nastudovat zakon o statnim obcanstvi a dojmy nechat ve sklepe? :-)
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    DANYSEK: Rikam, ze lidi co chteji byt obcany Liberlandu jsou pokrytci a liberland je parazitni stat (teda kdyby fungoval)

    Zamezi vyberu dani pro jine staty a jeste na ne bude prenaset naklady za vlastni obcany. Ja bych byl pro to, aby kazdy kdo se prohlasi za obcana Liberlandu ztratil sve soucastne obcanstvi, se vsim vsudy.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    OTAVA: tak tenhle pristup aplikuje kdekdo i v obycejnejsich zivotnich situacich, kdy obcan ocekava uhaseni svych vlastnich pruseru ze stany statu :-)
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    DANYSEK: pointa je, ze by neco mela delat samozvana "vkada" Liberlandu a ne brecet ze Dansko nic nedela. Typicke pro vsechny tyhle hrdiny, vyhody patri Liberlandu (zadne dane) a naklady (diplomaticke zastouoe i, pkaceni pravnika atd) ma platit dansko.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ROMANET: na druhou stranu mit vicero obcanstvi (i kdyz u Liberlandu by to chtelo uvozovky) neni zivotni situace, ktera neni nerealna :)
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    ale pobavilo mě hlavně tohle "In response to this situation, the site wikitravel.org issued a warning about traveling to Liberland"

    kdo se chce podívat, jak sajta wikitravel vydává varování, může tady (zjevně si to píšou oni sami a nějakej chudák se jim to snaží editovat)

    Revision history of "Croatia" - Wikitravel
    http://wikitravel.org/wiki/en/index.php?title=Croatia&action=history
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    tak nějakej liberlanďan dánského původu je za vstup do liberlandu v chorvatsku ve vězení už pět dní a liberland se díví, že jeho /tj. dánská/ vláda nic nedělá.
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    tak zprávy z liberlandu jako z toho území se v posledních dvou týdnech omezují jen na zatčení. naposledy byl začtenej nějakej chlapík v pátek a hrozí mu 30 dní vězení. minulej týden to zas byli nějací čtyři lidi. v liberlandu reálně nikdo neni ani nikdo delší dobu nebyl.

    jedlička v liberlandu nebyl věčnost. v pátek se ale zastavil v táboře v srbsku, kterej je přes řeku. podle jeho kalendáře se ani tam v nejbližších měsících nechystá.
    COOLER
    COOLER --- ---
    jsou tu jen "vtipní jedinci", nebo je tu taky někdo, kdo něco ví? :)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DANYSEK: nerad mu, za novou vlast vsech budoucich svobodnych se musi trpet.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    COOLER: nezkousel bych to :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam