• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGILiberland
    COOLER
    COOLER --- ---
    GILHAD: chápu, jako na Krymu
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    COOLER: ted to z hlavy nevim a s timhle spojenim se mi to hledat nechce. Ale ono sestehovat se tak, aby tvorili na vybranem miste dostatecnou cast obyvatelstva neni jen tak - kolik ze zde pritomnych je schopno jen tak z fleku prodat dum, sebrat rodinu a prestehovat se o stovky mil jinam a prenest tam i sve podnikani/najit zamestnani/prevest ostatni aktivity? Spis je to tak, ze se kus o kuse lidi stehuji, kdyz se jim to hodi a cim vic jich tam je, tim vetsi maji vliv a tim spis se dalsi rozhoupou pripojit k projektu. Ono to taky neni tak, ze by byl "seznam vsech liberalu", vsichni stejne na 100% nadseni a nekdo jednotne zavelel "ted" a vsichni se stehovali - ono je to tak, ze kazdy se rozhoduje sam za sebe, vazi pro i proti a treba se casem rozhoupe.

    Jde o nejaky americky stat (neprekvapive)
    COOLER
    COOLER --- ---
    GILHAD: a prozradíš i o jaký projekt se jedná? docela mě to zajímá.
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    KEIKIN: na tomhle se uz par let jinde ve svete pracuje, sam jsem zvedavy na vysledky. (Cilem sice imho neni se odtrhnut uplne, ale udelat se pro sebe se svymi zakony a zastupci atd. atd. Akorat to tedy jde pomalu, celkem nenapadne a legalne ciste)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    COOLER: kolik uz si zalozil teda statu?
    COOLER
    COOLER --- ---
    KEIKIN: já jsem spíš praktik, než teoretik
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    COOLER: ty se začínáš cyklit. Tvůj mozek si nedokáže představit, že by schopný člověk mohl založit stát ve státě.
    COOLER
    COOLER --- ---
    KEIKIN: začíná se nám to tu trochu cyklit. viz: COOLER:
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    COOLER: přesně tak - Jedle je trouba, v podstatě udělal všem vyznavačům svobodného žití medvědí službu. Co brání liberálům sestěhovat se k sobě na nějakou část území vhodně vybraného existujícího státu a tam pak ve svobodných volbách zvolit zástupce ? Postupně budovat infrastrukturu, samostatnost, nezávislost a až přijde vhodná doba, tak se odtrhnout ?
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    COOLER: no, je fakt, ze ve stredoveku neexistovaly sekretarky a crowdfunding.
    COOLER
    COOLER --- ---
    KEIKIN: jo, ve středověku. a všechno to jsou koukám jednodušší metody, než má Jedlička. opravdu make sence :)
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    COOLER: Tak kupují se hlasy voličů - to je celkem známé. Pak ten zvolený má vliv na zákony rozhodování apod.
    Jak jsem psal nejsem historik, ale myslím, že třeba ve starověkém Římu se to stalo.
    Ve středověku bylo běžné, že bohatí šlechticové chtěli moc (korunu) a pokud to nešlo mírumilovně (což nešlo většinou) tak někoho odkráglovali nebo vyvolali válku....
    Netrvdím, že si nutně člověk XY musí koupit území nějakého státu. Jde to i domluvou, vyhrožováním, terorem apod.
    COOLER
    COOLER --- ---
    KEIKIN: tak tohle už slovíčkaření je - teda spíše ohýbání slovíček. jak si oligarchové koupí stát? můžou mít vliv na zákony, rozhodování, ale že by někdo z nich byl vlastníkem státu? kam to tu původní myšlenku vedeš? :) Ohledně koupení si státu soukromou osobou - to mě zajímá. tak mě alespoň ťukni, kdy, kde, kdo?
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    COOLER: Tak oni ti oligarchové většinou raději rovnou vstoupí do politiky a koupí si ten daný stat. Nicméně kombinace pracháč a utopista (spasitel, nastolitel nových pořádků ve jménu dobra) je dost vzácná. Nejsem historik, ale vím, že historie se opakuje. Takže ano, už se to stalo v minulosti.
    COOLER
    COOLER --- ---
    ROMANET: jasný, že to jde v pohodě. podívej se třeba na ukrajinu. stačí pár let občanský války. kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody.

    KEIKIN: kdo si kdy koupil jako soukromá osoba část svrchovanýho státu, aby tam založil vlastní? .... no, radši už ani neodpovídej :)
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    AXTHEB: tak stát tam vyhlásit jde, pokud tam vznikne fungující komunita, která dokáže vysvětlit danýmu státu i mezinárodní komunitě, že samotným jim bude líp. to se těžko podaří nějakýmu pošahanci, co tam stát založí s pár kamarádama. vem si třeba, že by se chtělo osamostatnit valašsko... ač by to dávalo hlavu a patu, páč jsou jiní, maji jinou kulturu a jiný zvyky a mluví jinak, ale asi by to narazilo obecně po celém světě. ale jít by to mohlo... jednou...
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    AXTHEB: Existují ostrovy, které ničí nejsou. Ale to je fuk, to je zbytečné slovíčkaření. Ten kdo má prachy si koupí a prosadí cokoli - třeba i odkoupení části území svrchovaného státu.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    Když si koupíš ostrov, tak ho koupíš na území nějakého státu. Nejsou žádné ostrovy na území nikoho
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    COOLER: Jak neměl. DyŤ mu posílají lidi prachy z celého světa...Chce stavět aquapark, kupovat loď atd...
    COOLER
    COOLER --- ---
    KEIKIN: no, nebo neměl na soukromej ostrov. vy jste s jedličkou asi velcí kamarádi, co? takové soukromé informace z jeho trenek.... :D

    IRAVEN: řekl bych, že i tenhle ostrov je Irsko. ve státě se stát vyhlašuje poměrně špatně.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam