• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DAWOnline přednášky a rozhovory
    FRANCIMOR
    FRANCIMOR --- ---
    JORIM: tva naivita me udivuje....v dnesni dobe si muzes odpovedi vygooglit sam. mel by to byt klub o prednaskach, Myslim ze se dostavame mimo okruh tohodle boardu.
    jen k tomu muceni jsem si dovolil.
    Torture report: 10 examples of the horror in the CIA's prisons - Telegraph
    http://www.telegraph.co.uk/...4139/Torture-report-10-examples-of-the-horror-in-the-CIAs-prisons.html
    JORIM
    JORIM --- ---
    FRANCIMOR: A přesto bych radši bydlel v USA než v Číně, věříš? Čína je možná ekonomicky silná, ale v USA mají takovou maličkost, jako respekt k lidským právům. Tak schválně - kolik blogerů byl v USA zatčeno za to, že publikovali zprávy proti vládě? Kolik protivládních demonstrací bylo v USA rozehnáno policií? Kolik lidí bylo v USA mučeno a následně "podezřele" zemřelo ve vězení? Kolik vůbec mají v USA politických vězňů? Kolik lidí je tem perzekuováno za náboženské vyznání? Kolik území USA okupuje?
    FRANCIMOR
    FRANCIMOR --- ---
    JORIM:emigroval jsem pred 10 lety do australie. Nechce se mi ucit cinsky.
    cina jako tovarna ktera vyrabi pro cely svet je ted dost znecistena...uvidime za 10 let jak na tom budou.
    Ve srovnani s USA ma cina mensi dluh, mene nezaměstnanosti, mene lidi pod urovni chudoby, rychleji rostouci
    Jestli jsi zaspal dobu tak se mrkni na tenhle odkaz.
    China vs United States Economy Stats Compared
    China vs United States Economy Stats Compared
    http://www.nationmaster.com/country-info/compare/China/United-States/Economy
    a minuly rok to je uz takto: The Chinese economy is now worth $17.6tn, slightly higher than the $17.4tn the International Monetary Fund (IMF) estimates for the US.
    FRANCIMOR
    FRANCIMOR --- ---
    TRAVIX: Jo ale kdyz vypustis informace o zlocinech vlady jako to udelaly Snowden nebo Assange, dopadnes stejne jak v usa, tak v cine. Svobodne se vyjadřovat o takove malichernosti jako rikat ze prezident je blbec. Dekuji takova svoboda slova je mi k nicemu. Nemam potrebu nikomu nadavat. Mam ale potrebu a pravo vedet o tom co goverment dela. Zvlaste je li to ilegalni. To uz bohuzel nejde.
    DAW
    DAW --- ---
    hodil jsem na nástěnku pár odkazů
    pokračování zase příště ;)
    TIGRIS
    TIGRIS --- ---
    tahle me dostala uz pred casem ... o svobode, cestovani a nemoci s tezkym nadhledem
    Máme více svobody než 90% planety, tak proč... stavíme zdi?: Iva Roze Skochová at TEDxPrague 2013
    https://www.youtube.com/watch?v=TLcqTR6UHoc
    TRAVIX
    TRAVIX --- ---
    JORIM: Podívej, svoboda slova v USA a v Číně je přeci na úplně stejné úrovni. V USA můžeš přijít před bílý dům, začít vykřikovat, že Obama je idiot, a nic se ti nestane. A v Číně zrovna tak. Můžeš přijít na náměstí Tian-an-men, začít vykřikovat, že Obama je idiot, a nic se ti nestane.
    JORIM
    JORIM --- ---
    FRANCIMOR: No tak na co ještě čekáte? Šup, emigrovat do Číny, když je tam taková svoboda a tady je corporátní dikatutra!
    FRANCIMOR
    FRANCIMOR --- ---
    DAW: No ta svoboda slova v dnesnich korporatnich demokraciich taky neni moc slavna.
    Viz. Assange, SnownSnowden a jini.
    myslim si ze ten cinskej system funguje lepe nez nas postdemokraticky system, kterej se zapmel evolvovat. V dnesni demokracii vladnou lobiste a kapital. Az se podepise TPP tady v pacifiku a TTIP u vas v evrope tak se vlada corporaci zavrsi. Podivej se jak dnesni demokracie vypada. Babis v cechach si hrabe do kapsy. U nas v Australii Abbot kterej pracuje pro korporace. Plane sliby pred volbami, ktere se porusuji po volbach a nikdinikdo za podvod neni stihany... V cine je to alespon videt a lide vedi na cem jsou. V nasich demokraciich je to vsechno schovane pod rouskou udajne svobody. Media ovladane korporacemi manipuluji s verejnosti jak je jim libo.... co vidim ja tak Cinskej system se vyviji k lepsimu, a naz postdemokraticky pada ke dnu....
    INFLIXIMAB
    INFLIXIMAB --- ---
    DAW
    DAW --- ---
    INFLIXIMAB: tady na nyxu? o tom jsem nevěděl.. každopádně tady to nemá být o TEDu, i když oni mají přednášek hodně, tak se to bude asi prolínat.. ale ten rozsah by tu měl být mnohem širší
    INFLIXIMAB
    INFLIXIMAB --- ---
    DAW: je tu ještě jeden podobný klub, zaměřený na TED konference. Chceš tento nějak proti němu vymezit, třeba jazykově, regionálně,....? Aby se z toho nestala kopie...
    DAW
    DAW --- ---
    COVBY: díky.. jen opravím link: www.sciencecafe.cz (odkaz v tvém příspěvku mi totiž nefunguje)
    Jak se k tomu dostanu, budu dávat na nástěnku odkazy na takovéhle databáze přednášek a diskuzí. Každopádně bych tě rád poprosil o postnutí nějaké konkrétní diskuze, která tě zaujala a která by nás tady mohla nalákat na to, co se tam tak dá najít za zajímavosti ;)
    DAW
    DAW --- ---
    FRANCIMOR: Ta přednáška je zajímavá, ale je docela dost manipulativní podobným způsobem jako jsou manipulativní třeba proslovy nacionalistů a podobných. Selektivním výběrem informací a způsobem jejich podávání se vytváří falešný dojem "pravdivosti", kterému já ale uvěřím teprve až ve chvíli, kdy bude v číně panovat svoboda slova a další přidružené svobody, které v té zemi dodnes neexistují. Zrovna ta cenzura a perzekuce "nepohodlných" mi třeba vůbec nejde dohromady s tím, jak se pan Li snaží reprezentovat pluralitu a mnohost - imho je to spíš alibismus, podložený určitou konrétní interpertací skutečnosti (například ty předkládané statistiky se taky dají interpretovat mnoha způsoby)..
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    LAMI 2013 - Centrální bankovnictví - Josef Šíma
    https://www.youtube.com/watch?t=132&v=UZB2JP_jXcs


    O centralnich bankach, inflaci, o tom co znamenaji dobre penize a dalsi k tematu. Od vyborneho Simy, ktery to umi vyborne vysvetlik i laikum, ale zaroven zahrnuje i mnoho informaci pro "pokrocile"
    COVBY
    COVBY --- ---
    "Science Café je cyklus neformálních diskusních večerů mezi vědci a zájemci o vědu z řad široké veřejnosti. Večery jsou zasvěcené společnému hledání otázek a odpovědí na předem domluvené téma a dávají návštěvníkům možnost se v neformálním prostředí kaváren zeptat na to, co je zajímá. Debaty se konají v několika městech České republiky."

    Jedná se o přednášky všeho druhu, většina jich je ve zvukové podobě na soundcloudu, ale něco se nachází i v jejich kanálu na youtube.

    Science café
    SIRIA
    SIRIA --- ---

    Jitka Vodňanská, Hledat, najít, pustit
    https://www.youtube.com/watch?v=FhHinDUlmWs
    FRANCIMOR
    FRANCIMOR --- ---
    Skvela prednaska o politickem systemu v cine

    Eric X. Li: A tale of two political systems | Talk Video | TED.com
    Eric X. Li: A tale of two political systems | Talk Video | TED.com
    http://www.ted.com/talks/eric_x_li_a_tale_of_two_political_systems?language=en
    DAW
    DAW --- ---
    DARJEEL: on je fakt vtipnej :) Já ho vůbec neznám, ale tohle jeho video mě dost pobavilo..
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    DAW: teoretik a výzkumník psychoterapie? :)))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam