• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    COMMANDERUlov si svého hipstera! // a hipsterky (hlavně žádný mainstreamerky)
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    KEPASO, PALEONTOLOG: redefinice je geniální slovo, který spolehlivě označí projekt jako cestu do pekel, už dávno předtím, než se tu objevili první hipsteři. Prvně to slovo na mě vytáh markeťák od OVB, kterej chtěl redefinovat finanční služby, podruhý jsem ho zaslech v souvislosti s projektem redefinujeme čajovnu, kterej skončil krachem, dluhama a půlročním flejmem na nyxu...

    PETER_PAN: to mi připomíná, jak jsem se o vánocích ocitnul nějakou náhodou na nějakým "artovým pohybovým divadle." Dvacet minut čistýho utrpení párečku studentů FHS. Úžasná katarze, na konci sem děkoval bohům, že už mi není dvacet a nesnažím se sbalit studentky umění tím, že bych na podobný sračky chodil pravidelně a pak si o nich nadšeně vykládal.

    VYHULENY_UFO: aby to zabilo bakterie a zpomalilo rozklad.
    RANO
    RANO --- ---

    neívm jestli sem? smazat se to dá vždy.
    KEPASO
    KEPASO --- ---
    VYHULENY_UFO: ta latkova taska je mor, protoze ji nosi hipstri nebo proto, ze to byl sunt?
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    EATHAT: ser na instagram, fotky sazej sem...
    EATHAT
    EATHAT --- ---
    jsem na naplavce na trzisti potravin s zenou ktere jsem to slibil a tady sou zne hipstrich stajlazz:))
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    NOIK: no, napsal to drsne, ale je to tak. protoze tihle lide, kteri se vydavaji za hipstery nebo za cosi, co dokaze redefinovat i knihovnu by se jeste pred par lety smali lidem, kteri maji doma na zdi obrazky s loveckou tematikou, jeleni, srnecci, zajicci a mluvili by o nich s despektem jako o esenci malomestactvi, stejne tak by si nikdo jeste pred par lety nenatahl domu ani jednu odpadni europaletu, nespal by na ni nebo znich nedelal nabytek, stejne tak by si nikdo nedal domu suntovou policku z pseudodreva, kterou vyrabi ikea.

    a to se jeste musim zminit o hipterskych latkovych taskach s ruznymi redefinovanymi napisy, to je mor. bejvalka jednu kdysi pritahla a suntovejsi sev sem nevidel. ona si tu tasku vzala na nakup do alberta a domu prisla nasrana, ze se usi odtrhly a v tasce se ve spod udelal dira, protoze ten cinan, kterej ji sil, potreboval usetrit na nitich a mnozstvi svu.
    NOIK
    NOIK --- ---
    PRASECI_SOIREE: ty jsi ale roztomilej čůráček:**
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    PRASECI_SOIREE:
    Čemu slouží hipsterské ptydepe

    Druhá věc: jsem jediný, koho zaráží, že se zajímaví a aktivní lidé hromadně naučili o svojí práci mluvit v unylých řetězcích líbivých, ale úplně prázdných frází?

    Leitmotivem knihy je „oživování veřejného prostoru“. V Plzni oživují náplavku, ve Strakonicích Strakonice, ve Žďáru mají hnutí Živé město... Znovu: to je v Česku čerstvě po válce nebo po přírodní katastrofě, že jsou města mrtvá a je nutné je oživovat? Anebo zkrátka někteří lidi začali vnímat život selektivně, takže pro ně dvě paní s taškami probírající ceny mražených kuřat živé náměstí nedělají, zatímco dva hipsteři s kávou probírající poslední desku Sufjana Stevense živé náměstí dělají?

    Další oblíbené prázdné tropy: festivaly jsou multižánrové (multižánrová je ale i televize Prima) a přeshraniční (podobně jako Islámský stát nebo Goldman Sachs). Kulturní a komunitní prostory (dříve jednoduše „kluby“) slouží setkávání lidí, což je ta nejomletější fráze ze všech: setkávání lidí přece slouží i trafika na rohu nebo obchoďák na Chodově (dokonce bych si tipl, že se tam ve frontě na šperky Pandora potká pestřejší směs než na dýdžejském setu na náplavce).

    „Vlastně už to vůbec není jen statická budova s knihami. Je to taková živoucí komunitně kulturní organizace,“ říká o třinecké knihově jeden ze zaměstnanců. Ten výrok je klíčový: lidé prokazující službu svým komunitám za cenu nemalých osobních obětí (mizerný nebo žádný plat, dluhy) se v téhle knize (i jinde) ještě obhajují. Abyste získali mediální pozornost, podporu veřejných fondů a přízeň sponzorů, tedy tři předpoklady nutné k přežití, musíte být víc než jen blbá knihovna, víc než jen obyčejný klub. Musíte pro ně svoji existenci umět zracionalizovat řečmi o setkávání, propojování, multiblabla a inovacích. A generátor bulšitu nejlíp nevypínat, naopak s ním srůst jak Hugo Pludek v Havlově Zahradní slavnosti.
    N_I
    N_I --- ---
    vcera jsme v cobre lovili hipstery tak mocne a napadne az nam jejich kniratej sef hodil hodku po zacatku v deset na stul ctyri kila at jdem s tema herbaliser a avalanches do prdele a pustili si hned berlinsky techynko...
    tak jo to bychom meli uzavreny..:)
    nastesti v novy dobe zase svet v poradku..! :)
    EZOP
    EZOP --- ---
    COLBEN: No doprdele
    MARIHAI
    MARIHAI --- ---
    KNIHA: O postapokalyptických městech a lidech z kontejnerů - Neviditelný pes
    KNIHA: O postapokalyptických městech a lidech z kontejnerů - Neviditelný pes
    http://neviditelnypes.lidovky.cz/...-z-kontejneru-pn3-/p_kultura.aspx?c=A170426_204107_p_kultura_wag
    COLBEN
    COLBEN --- ---
    myslim, ze v tomhle shopu se par skvostu rozhodne najde :)
    Shop — DANIEL w. FLETCHER
    http://www.danielwfletcher.com/shop/
    BANANZLUTY
    BANANZLUTY --- ---
    NE7RA: To je dobrý. Asi se tam budu muset někdy zajít podívat zas.
    Jak to vlastně se Sběrnejma bylo? Byly nějakou doby zrušený úplně a pak občasnej provoz? Jako že hospoda vstala z mrtvých? :)
    N_I
    N_I --- ---
    FOO: terapie nebo jako nazornej priklad pro studenty gymnazia - hele jasne. mejte kapelu, ale nebudte tak trapny dementi jako treba Role, jinak volove..musite..:)

    jinak samou sou to kamosi nize zminene grupy Cary zivota kery rikali familierne - Čáráč :) hipsta zlo!
    FOO
    FOO --- ---
    N_I: pokud je to nějaká forma terapie, tak fér.
    N_I
    N_I --- ---
    MIKLO: si ten s tou rozhalenkou nebo ten co drzi kytaru nahore jak dement?
    MIKLO
    MIKLO --- ---
    N_I: sám si pseudokokot :*
    FOO
    FOO --- ---
    N_I: jo Letná se nám přelila přes řeku, no.
    SKRU
    SKRU --- ---
    N_I: proto zaciname uz v sedum!
    N_I
    N_I --- ---
    SKRU: ajo vy jste dnes v tom vege bistru kde vas pred jedenactou vyhodej...:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam