ENKATT: Voděnka tam imho není žádná, to nejklasištější, co se tam několikrát opakuje, je zelenec v klasické hardcorové podobě, tj. ne panašovaný (to jenom kdybyste si to někdo chtěl pořídit domů).
A kdybyste chtěli napsat Lukáši Hejlíkovi, co si o tom myslíte, tak s chutí do toho.
Gastromapa Lukáše Hejlíka přidal(a) 11 nových fotek.
5 hod ·
Liberec, Bistro Široká – Kafe? Oběd? Retro? Bod číslo 8 na hipstaškále! Je to maso, kam se dostává Liberec zatímco
spousta regionálních měst ještě podřimuje v devadesátkách. Bistro Široká (ano, v Široké) je přesný odraz toho, jak to teď v Liberci jede –
kvalita, friendly přístup, design, vintage – prostě Berlín (i když pět let nazpátek). Liberec je příkrý a
mezi mladými to vře, mají o tyhle věci zájem. Bistro Široká čeká domácí kafe (Nordbeans), peče, má polévku dne (možná bych ji neservíroval samoobslužně, když má kuchyně stejně výdej), má i menu dne. Je to všechno dost levný, až překvapivě, ale je to fajn. A tahle generace mladého Reichenbergu to má prostě jako
spot, kde se potkají na kafe, oběď, víno, kde si pokecají o indie deskách ze Spotify, kde si ukáží, kdo má jak ošoupané Conversky. A to se nám sakra líbí. Už jsme trošku „za lety“ a přesto nás tenhle trend neskutečně baví. V našich „náct“ byl odbojem punk, lahváč, paštika a bageta. Než přišel strejda nakládaný hermelín. Dneska se všichni zajímají o jídlo, výběrový kafe, jsou přátelští, neagresivní, je to otočka o 180! Ale tenhle report je o bistro Široká. Je to fajn, zajděte. Dělají i snídaně! Znáte? Dáte? Co si o tom myslíte?