• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    COMMANDERUlov si svého hipstera! // a hipsterky (hlavně žádný mainstreamerky)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LA_PIOVRA: Pankáči už jsou povětšinou tatíci od rodin a nebo moc prochlastaní. Takže pro generaci 16-30 je teď nejčastější útočiště více či méně hipstersko-eko-komunitní stylizace. REspektive ani ne tak vzhledem, to není plošné, jako stylem myšlení a práce. Plus teda je to nutně korigované tím, že některé věci fakt neprojdou.

    (pak jsou tu pochopitelně kaliči, a sportovci a mládežníci co teda chodí na tu diskošku co pouští v klubu Stodola, ale to jsou ti co zapadaj.)

    Takže lidi co mají v Jeseníku jednoznačně nejlepší kafe https://www.facebook.com/naturabarjesenik/ tak namísto toho aby prostě vzali nějakou ovocnou, nakyslou odrůdu, tak před otevřením měli stánek na náměstí a dávali místním vybrat, jaký kafe chtějí pít.

    Výsledkem je velmi originální směs, která není hořká a není kyselá. Takový mezičlánek mezi italským kafem na espresso a hipsterskými africkými sušenými nepromývanými kávami. A je to fakt dobré a chutnalo to i Qwerťákovi, když tu byl. Ten pán z Picollo neexistuje. Což překvapivě je hipstr jen tak z části.

    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    L4MA: vyprazdenana redefinice s pocitem vlastni dulezitosti = hipsterstvi - kdlidne ve forme smesice chinaski a nejodpornejsiho balearskyho trancu.

    BANANZLUTY
    BANANZLUTY --- ---
    L4MA: To netvrdím. Prostě takovej postřeh
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    ZUZKAOU: chapu, jak to myslis a souhlasim.

    Nicmene takovyhle venkovsky malomestsky disidenti s planouci pochodni tu byli vzdy, davno pred hipsterama, K.V: Rais o nich psal, za celedinsky synky se kantori primlouvali, ze svetu kluk prospeje vic na akademii ve Vidni nez u krav, manicky co pujcili stodulu na koncert, lokalni punkovy kolektivy a distributori v tech nejzapadlejsich dirach co mlady lidi dokazali od sparu chlastu vytahnout k nejaky pozitivni cinnosti...
    Takovy lidi jako popuisujes vidim spis jako ty, co se tomu hispsterstvi dokazali vymanit, nez jako jejich soucast.)
    L4MA
    L4MA --- ---
    BANANZLUTY: smesice chinaski a nejodpornejsiho balearskyho trancu = kultura prznena hipsterstvim?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LA_PIOVRA: a tam teda ale je dobře, že je někdo, kdo se snaží věci dělat nějak jinak i když si k tomu teda bere poněkud komické vzory.

    Bez někoho takového, kdo hodně vymyká si všichni ti ostatní, co úplně nezapadají do maloměstského mainstreamu nenajdou svoje lidi a dospívání je pak fakt peklo.

    Nehledě na to, že si díky tomu můžu dát v Javorníku dobrý kafe a zmrzlinu a španěl co žil léta v brazílii bude ve Vidnavě péct dobrej chleba ve spolupráci s oldschoolovým makrobiotikem, kteroužto spolupráci zprostředkoval komunitní oběd na farmářských trzích, kde ovšem poněkud chybí ti farmáři, protože u nás v horách toho moc neroste. ;-)
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    Ja chapu, proc rikate co rikate, nicmene zatimco si dlite ve vasich vezich ze slonoviny a hazite ironicke uskleby, hipsterstvi si uz davno zije sve redefinice v mistech jako je Kadan, Svitavy, Fulnek nebo Horni Cerekev.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Hele a už jste si definovali tu kultůru? ;-)
    BANANZLUTY
    BANANZLUTY --- ---
    Buran kulturu ignoruje, hipster ji bere do svých ochablých a upocených praciček a pote ji przní, řekl bych. Ne že bych k nim choval náklonnost, ale vesnickej buran asi lepší než současný pán redefinování čehokoliv.
    L4MA
    L4MA --- ---
    N_I: stejne tak jako veskery ostatni vykaly ze dna zumpy, jako jsou chinaski, rybicky, pekarove a jim podobni.
    N_I
    N_I --- ---
    no je fakt ze mandrage do cafe v lese nepatri
    L4MA
    L4MA --- ---
    LA_PIOVRA: ne, a oznacovat mandrage hipstrama je krivda a urazka vuci vsem hipstrum.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    L4MA: hipsterstvi je jedna z (mnoha) forem buranstvi.
    L4MA
    L4MA --- ---
    LA_PIOVRA: promin, ale popisujes buranstvi a to se rozhodne nerovna hipsterstvi.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    N_I: a jejich hudba je zajimava synteza vyprazdenych melodii a la Chinaski a toho nejurdinernejsiho z balearskeho trance ala Paul Okenfold nebo Brian Transeau. Metodologicky naprosty hipsterstvi: z nekdy i dobrych veci vybrat to nejhorsi, spatlat do lahodne melange a tvarit se u toho dulezite az zasadne.
    N_I
    N_I --- ---
    LA_PIOVRA:

    Vyprazdnenost neceho, co bylo vyprazdnene uz samem pocatku.

    mas recht! :)
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    N_I: To si nemyslim, ja tam takovyty hipstery cucham. Vyprazdnenost neceho, co bylo vyprazdnene uz samem pocatku. Uvedom si, ze hipsteri uz nejsou jen v Krymsky, s kyselym kafem a na favoritu, ale i na malomestech
    Pred 14 dnama jsem byl v Sokolove a tam byl takovej palac jak z filmu z doby kultu osobnosti a oblezenej davem lidi. Byl to urad prace. Cast lidi kolem vypadalo jak regulerni hipstri, romskou omladinu nevyjimaje + zajimave fuze mezi white trasherstvim a hipsterstvim.
    N_I
    N_I --- ---
    LA_PIOVRA: ale to sou tojove uz delsi dobu...s hipsterama to nema co do cineni...taky pouhej plebs odpad...na festiki...
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    Nedavno jsem slysel skupinu Mandrage.
    Priznam se, zjisteni, ze existuje jeste vic umelohmotna a vyprazdnena ulepena sracka nez Chinaski me uz mesic uprimne fascinuje.

    N_I
    N_I --- ---
    FOO:krajco a klus aspon nemaj kydy o tom jak se v punku neladi nemaj kerky jak po 5O letech basy a cira jak kdyby sli na exploited..
    tam aspon ocenuju ze se tvarej jak curaci od zacatku...jedou to ciste..:)


    tady cekas jazdu jak prase a pak knik knik....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam