• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    COMMANDERUlov si svého hipstera! // a hipsterky (hlavně žádný mainstreamerky)
    // a hipsterky (hlavně žádný mainstreamerky)

    rádi se podíváme na fotky již zmíněných hipsterů a hipsterek, zajisté to bude dobré pokoukání :)
    rozbalit záhlaví
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    INK_FLO: jak na turka - dyť děláš normální drip. dokonce DIY drip ;-)

    Jinak konvice překapávané kávy už se zase začínaj po pražských kavárnách objevovat, jen teda ty ovocné, ne klasické do kterých se dá nalejt mlíko.

    Já chci aby cafe au lait byl nový flat white!
    NOIK
    NOIK --- ---
    INK_FLO: na mě takhle házej pohledy taky ...jelikož jsem kdysi zjistil že mě po kafi často bolí hlava, objednávám si v kavárně ristretto do velkýho hrnku a zbytek dolejvám mlíkem, což je pak na hlavu dobrý ale zároveň tím veškerej um dotyčné baristky či baristy spolehlivě znehodnotim:)
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    já jsem nedávno pocítil jaký to je, když na vás někdo hodí opravdu opovržlivej pohled - jelikož v UK mi kafe nechutná a minule jsem měl problém sehnat old school filtry na DIY překapávanou (filtr do trychtíře, trychtíř do zavařovačky, nikdy jsem nepopochopil, k čemu je kolem tohoto základu ta plastová krabice na elektriku), tak říkám baristce, ať mi namele nějakou ovocnou a kyselou na turka. Ona mě probodla pohledem a zopakovala to - "ovocnou na turka?!", v tu chvíli jsem se chtěl propadnout hanbou do pekla
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    MUTHA: klasicky zeli, anebo hipsta kimchi? (to ze si hipsteri kimchi znarodnili me celkem sere, protoze jsem ho mel vzdycky rad a ted aby se za nej jeden pomalu stydel)
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    jakože pickles jo? - napchat zavařovačku jakoukoliv prosolenou zeleninou (ideální v mixu s nějakou, co pouští víc vody, třeba mrkev, může být i koření, zázvor atd.), zatížit lahváčem a nechat pár dnů stát?...na to je fakt potřeba workshop, to není jen tak
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    MICKK: imho ne

    Tanegashima (gun) - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Tanegashima_(gun)

    Samurai Matchlock Rifle demonstration at Osaka Castle (2011-11-07)
    http://www.youtube.com/watch?v=RcKRfhNWLb4


    MICKK
    MICKK --- ---
    NAGASAWA: imho stříleli z luku celou dobu (;
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    INK_FLO: ne ze by to nebylo jedno a neco to na ty marketingovy pasti menilo, ale samuraiove strelny zbrane v jisty ere pouzivali.
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    pak dělají ještě verzi s vietnam čajem - každej, kdo někdy ochutnal v "čínským" bistru čaj, kterej občas podávají zadarmo z termosky (stejnej postup - naplní ji čajem a nechají stát na stole celej den. Plus tu trpkost navíc přerazí cukrem), tak si asi udělá představu. Oni teda většinou u té termosky mají taky panáky, tak se možná inspiroval u nich.

    a vůbec - už ten název Samurai shot je blbost, protože samurajové používají katany, takže nestřílí...
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    INK_FLO: na to mam "specialni" baleni z ciny po 10 porcich v darkove plechove krabicce za 3.99$
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    S_O_U_L_MAN: na nějakým marketu v rámci předváděčky jsem to chutnal a ta chuť je fakt nic moc....jako nasypat si plnej hrnek puerhu, zalít troškou vody a brutálně ho přeluhovat není zase tak sofistikovanej a náročnej akt, to zvládne každej. A asi nepotřebuju plnit kontejnery lahvema kvůli každýmu půl litru téhle dobroty
    AMANT
    AMANT --- ---
    S_O_U_L_MAN: za 260 je to hodne spatny
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    NAGASAWA:
    ZUZKAOU: lol, ja vim, proc ten ceskej hiphop fakt nesnasim...


    Lukáš Hejlík rozhodně nemá strach z experimentování: "Nebojím se barev ani kombinací, ale už nejsem jako dříve ten 'trying hard style'. Taková ta upjatost, kdy ladíte tkaničky k brýlím." V naslouchání tomu, co módní průmysl předepisuje, už prý zvolnil a dnes si klidně vezme oblekové kalhoty, k nim mikinu a obuje si tenisky.

    Jeho oblíbeným módním doplňkem jsou brýle, jimž dokonce dává různé přezdívky. Ve své "garderobě" tak má "babičkovské" s velkými obrubami, "ordinační", v nichž hrál v seriálu Ordinace v růžové zahradě, nebo třeba "kennedyovky". Nosil také ohýbatelné brýle z materiálu zvaného trivex. "Dřív jsem hledal neobvyklé obruby a často jsem zkoušel i dámské modely. Ty jediné neměly ten nejvíc konvenční tvar podlouhlých brýlí se 'zajímavými stranicemi', jak optici velmi rádi říkají," směje se Hejlík.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    ZUZKAOU: tak ja ho znam osobne z hip hop ery magazinu Bbarak, tak jsem bral jeho soucasny vystrelky s rezervou, ale zase je pravda, ze po kouknuti se na instagram atd v poslednich mesicich silne zhipsterovatel.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    NAGASAWA: jako třeba ten jeho projekt Listování je super. Ale prostě sem patří.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    ZUZKAOU: ja a uz jsem si dal pod tihou dukazu facku. Ano - z cloveka ktery kdysi budoval hip hop scenu v cechach se stal protohipster.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Kdo tady tvrdil že Hejlík není hipster?


    "Ruční mlýnek na kávu: Zastupuje moji posedlost tímhle nápojem. Když měla žena ve tři ráno kontrakce, začal jsem před odjezdem do Podolí mlít kávu přesně na tomhle mlýnku a udělal jsem si dobrý drip."

    Zkoušel jsem i dámské brýle, říká Lukáš Hejlík. Móda je jeho koníčkem, svým brýlím dává i přezdívky | ego!
    http://ego.ihned.cz/c1-65990650-zkousel-jsem-i-damske-bryle

    DAHY
    DAHY --- ---
    INK_FLO:

    HN: Jak se na Samurai Shot dívají členové Světové čajové asociace, jejíž jste členem?

    Moc jim nechutná.
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    tady je ten princip v celé své kráse - přemýšlíš nad dírou v trhu, jakou zbytečnou předraženou cipovinu ještě lidem vnutit a dostaneš geniální nápad. Přeluhovanej nepitelnej puerh stočím do půllitrových luxusních flašek a budu to prezentovat jako novej druh energetickýho nápoje. Plus se budu alkonárodu vlichocovat tím, že se to dá kopat z panáku jak tvrdej (ke kterýmu odkazuje i ten tvar a vzhled lahve a heslo "první funkční panák bez alkoholu"). Půl litru za 260 kč, geniální

    Samurai shot je silný čajový extrakt a vysokoenergetický nápoj
    http://www.samuraishot.cz/

    Nealkoholický energeťák z čaje začal prodávat na festivalech. Dnes vyrábí přes tisíc lahví Samurai Shotů denně | Hospodářské noviny (IHNED.cz)
    http://m.ihned.cz/...-zacal-prodavat-na-festivalech-dnes-vyrabi-pres-tisic-lahvi-samurai-shotu-denne
    SKA_P
    SKA_P --- ---
    NAGASAWA: jejda, tam jsme občas chodívali pozorovat hipstery v jejich přirozeném teritoriu
    KUBIIK
    KUBIIK --- ---
    MANDALA: Vsø̑şfwgestalt
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam