LOPIK: to si pletou, pane lopik.
Tantra je dlouhé pošukávání bez orgasmu.
Cituji z 3. slou čísla
Z tipů, jak začít a nepřestat meditovat při sexu
1. zvolte si klidnou a nenápadnou formu, kterou lze snadno vsunout do běhu každodennho žívota. Ideálně několikát za den. Udělejte 10 vědomých nádechů a výdechů. Soustřeďte se jen na svůj dech a své nitro.
2, zkuste meditaci v pohybu, oči nechte zavřené, dech příjemně hluboký a volný, nechávejte k tomu pohybovat své tělo, sledujte jakým směrem se chce kývat a vlnit.
3. vyčleńte si pro sebe třeba jen 5 mintu denně a travte tento čas o samotě, ideálně v přárodě, v sedě, ve stoje či intitivním pohybu.
4. Vyberte si nějakou konrétní část těla, například srdde, břicho nebo pohlaví. Začněte vnímat prociťovat, uvolňovat a poznávat sebe sama.
5 mediutuje při milování, pozorujte svůj dech,... (
moment, teprve teď píšou o sexu?
(já jsem asi neměla přeskatovat dvě strany keců mezi titulkem a tipy, asi mi něco uniklo )
6. dovolte vyjít na provch emocí, které jste si možná někdy dříve zakázali cítit a vyjádřit. Neanalyzujte, odkud s eberou, nesnažte se daný pocit nemít - to je marný boj. Může ukápnou pár slz, tělem projet zlostn ýzvuk. Nechejte ho prosvištět svým tělem a vnímejte jak se ve vás utváří prostor pro nové.
(a to pořád při sexu?)
7. uvědomte si svou vlastní motivaci. Položte si otázku: Proč to vlastně dělám?