• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    COMMANDERUlov si svého hipstera! // a hipsterky (hlavně žádný mainstreamerky)
    JAYME
    JAYME --- ---
    MOUNTBATTEN: videlas nekdy ty nebo tvy anglicky kamosi americkou televizi?
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    LEDGE: tak ted nevim, jestli si delas prdel nebo ne, ale palec hore si zaslouzis :D
    LEDGE
    LEDGE --- ---
    VYHULENY_UFO: Starý, to má dneska kdejaká kavárna, má to i praktický využití.. Na vyloženě hipsterství to ovšem pozvedla jedna nejmenovaná Berlínská pražírna, která si na kávovym festivalu data z refraktometru přes bluetooth vizualizovala do grafů na svym iPadu a podle toho vařila lidem "překápko".
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    //to by mohlo zavant trochu hipsterismem

    https://twitter.com/OndrejTrhon/status/1087319955970904064

    Takže vítěznej recept World Aeropress Championship obsahuje použití REFRAKTOMETRU k změření, jak moc vaše kafe láme světlo. // is this real life?

    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    OMNIHASH: a "na západě" je průměrnej divák adolescent, co si kupuje apky a různý gamesy?
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    MOUNTBATTEN: reklamy na léky jsou v televizi tak často, bo průměrnej divák má taj dva roky do důchodu a sezobe jich tucet denně, těm už opravdu novou edici pokémonů nevnutíš
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    ADAMIRA: je to offtopic s těma lékárnama a ještě koukni na reklamy: to jsou samélékárny a různé potravinové/"lékařské" doplňky. Spojitost s nižší úrovní, která se opticky zvedá právě tím honěním nadpočtu lekáren.
    Ostatně pro západ západnější, než jsme my, jsme v tomto pro ně na úrovni východu my. Už více kámošů z Anglie říkalo, jak je v český TV zaráží tolik reklam na léky. Tak jsem jim řekla, ať si pustěj telku v Montenegru, nebo na Ukrajině...:)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    JESTEDMAN: jj jak píše JUNIOR - to spíš u nás nejsou, jinde je to normální, třeba v arabských zemích, i když tam když jsem nakoukl tak už to hipsteřinu dost nakousává :)

    Co mě víc překvapilo, ale to už je offtopic, bylo to, kolik jsem na blízkym východě, ukrajině ale i na západ od nás viděl lékáren, všude jich je jak u nás hospod, nevim jestli jsou tam lidi o tolik víc nemocný ale nepochopil jsem.
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    VYHULENY_UFO: a tohle se mi nahodou libi:p
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    JUNIOR: heh, vybavuju si jak jsem do takovyhleho klasickyho holicstvi vlezl nekdy v devadesatkach na Narodni, v provozovne dva sedesatilety dedove, ktery asi ten byznys delali od mlada furt stejne, protoze to vyholeni hlavy, klasickej flathead (po stranach nic nahore kartac) mi ten deda delal nuzkama (!) temer dve hodiny, ktery probehly jak nic protoze celou dobu me zasoboval neuveritelnejma historkama:) Myslel jsem, ze jsem se propad v case. Pak si nauctoval sest petek a bylo:)
    JUNIOR
    JUNIOR --- ---
    JESTEDMAN: "Barber shopy" nejsou žádnej hipster vynález - odjkaživa to fungovalo i u nás a jmenovalo se to lazebnictví a dodnes se to vyskytuje a funguje od nás na východ všude. Můj děda býval za první republiky lazebník, tenkrát to bylo normální řemeslo nebo služba jako třeba instalatér nebo cokoliv jiného. Muži tam chodili protože to pro ně byla ctnost bejt upravený a ne kvůli pozeřině jako dneska. Hipstři to akorát znásilnili - cenu akorát cca zdesetinásobili, protože je to přece local, tak cool, dostaneš avocoda džus, fair trade kafe a nevím co všchno a všechno je tam vegan a nějaký pseudogentlemanství, který je teda pozérství až to bolí a stříká ušima.

    Já když někde cestuju tak je pravidělně využívám ať je to Balkán, Rusko, arabský státy nebo Asie, ale za zlomek ceny, bez těch komedií okolo jako tady je to skvělá služba. V čr už bych podruhé do barber shopu nevlezl - byl jsem tam jednou, protože jsem dostal voucher.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    JESTEDMAN: tak ja si vzdycky predstavuju americko-italsky mafiany ve 20/30's, jak chodi 2x tydne do holicstvi na brooklynu probirat byznys.

    soucasna vlna je podle me jen buzeranstka poza.
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    VYHULENY_UFO: byl jsem nedávno v UK a tady na periférii 53.024561, -2.216649 mě zaujala jedna věc, na cca 150m je 5 barber shopů, v sobotu dopoledne měli ve všech plno (2-3 zákazníci). Myslel jsem že to je jen místo, kde se třeba nacházel cech holičů, ale pak se projdeš jinou ulicí a zjistíš, že tam je hustota holičů ± stejná... Místní tvrdí, že to tak bylo vždycky a ptali se mě, jestli chodím do barber shopů.. Já byl u holiče naposled před 15 lety a dal jsem mu 4 pětky za to, že mě vzal mašinkou na trojku, pak jsem si koupil strojek a dělám si to sám. Barbershopová kultura tu byla zřejmě dávno před hipsterama, ale já to furt nechápu.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    ADAMIRA: Asi jakoze na ne nikde neni tip...?
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    MATT: //sklenicky...

    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    MATT: cteni jsem skoncil u Jsme zapálení výrobci netipických
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    ADAMIRA: no tipičo
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    MATT: Já jsem na českou gramatiku totální dřevo, ale hodně moc dřevo ,stydím se, je to k breku jak může někdo dopadnou jako já ale...

    "Jsme zapálení výrobci NETIPICKÝCH a originálních designových lamp."

    možná se pletu a dává to smysl..
    MATT
    MATT --- ---
    tydlecty designy bych nejakymu hipsterovi/ce klidne prisoudil ;))

    Designové lampy - originální designové a industriální lampy
    https://www.designove-lampy.cz/
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    EATHAT: jo, pred lepsolidma varoval zeman. uz chapu, odkud foukaj vetry
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam