• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    COMMANDERUlov si svého hipstera! // a hipsterky (hlavně žádný mainstreamerky)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU:

    Břetislav Horák Milá Terezko víš co se mi líbí? Tady nejde o kurník ani o slepice jde o to že lidé by si měli uvědomit že vše má svou cenu i myšlenky a ideály pokud budou zdarma degradujeme je a dáváme do šuplíku reklamní předměty a cetky a tak to není líbí se mi že rozsvědcíš lidem světlo :-) Drž se holka světla v dálce stíny totiž jenom lžou ... D



    Jitka Hausnerová Fandím Nenechte se zneklidňovat kritiky. Kritizovat umí každý, něco nového, co dává smysl rozjet, to je jiná. Ceny za mne super - lidi si musí začít vážit kvality, a hlavně slepic coby živých tvorů. Je to i o otvírání očí postupném a šíření informací - před lety jsem kupovala vejce z klecových chovů a nevěděla, neřešila. Teď jím vejce minimálně, a když už tak aspoň bio. Na ta od Vás se už chystám
    XINDLX
    XINDLX --- ---
    ZUZKAOU: tím že prodáváš vejce mnohonásobně dráž slepice přestane být produktem
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    ZUZKAOU: rodinna investice na cely zivot, robustni kurnik.. nejlepsi!
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    ZUZKAOU: to s temi zachody a vodou je uplne zlovestne. vyhrozuje mi? jak dlouho ji trvalo nez ji doslo ze splachuje pitnou vodou?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    FRK_R23: komunitní zahrada v invalidovně ti nestačí?

    I když to vypadá že letos nezasadili.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    OMNIHASH: Nemůžem radši vybombardovat Karlín a založit farmu tam? Je to u řeky...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Tereza Janeckova
    23 hrs ·
    Dnes jsem sklidila mnoho kritiky.
    Jezisi, ta vajicka ve funkcnim obalu jsou tak draha.
    Boze, ten kurnik je tak drahej...

    To si doma stlucu sam. I ja jsem si to stloukla, jenze jsem to predtim musela vymyslet, spojit se s lidmi stejneho mysleni, vytvorit prototypy a vydelat si na ne kazdodenim chozenim do prace, spolupracovat s medii, protoze do supliku
    tvorit pro me nema v tuto chvili cenu.

    Ano, delam to roky, protoze se s tim piplam po nocich.
    A proc je to tak drahe?
    Protoze slepice ma svou cenu. Slepice neni produkt. Péče o domácí slepici, aby mela super huste dobry vejce, nas stoji s mamou fakt dost prace.

    A bude to jeste drazsi. Mobilni kurnik v nasi kvalite a s robustnim resenim je pro celou rodinu investice na cely zivot.
    Mezitim se ty domaci stlucene trikrat rozpadnou.
    At zije etika a dustojnost ke zviratum.

    Vice mobilnich kurniku na pozemku udrzuje spravny rodinny pocet slepic v chovu a ne v lágru o 150 a vice slepic.

    Tesim se, az nekomu dojde, ze lide splachuji zachody
    pitnou vodou..
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    BARTOK: cool, k tomu už mi chybí jenom jedno - vybombardovat Žižkov a založit na jeho místě biofarmu
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    SEDELAVLOKALE: vší silou se snažím pochopoit ten tvůj protiměstský výkřik ale nějak ses v tom zamotala :)
    BARTOK
    BARTOK --- ---
    Kupuju vejce v biokvalitě od farmářky 3ķč za kus, kdo dá skoro kilo za 4 je fakt ultra dement.
    SEDELAVLOKALE
    SEDELAVLOKALE --- ---
    NAGASAWA: v centru Prahy v bezobalu stojí biovajíčko 8 korun. Takže když zrovna nemám vejce od tety (které se vždy snažím vnutit aspoň dvě stovky za 30 vajec), není problém. Ve sklizenu jsem byla jednou a pochopila jsem, že to je pro kancelářský z okolí, ne pro mě.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    SEDELAVLOKALE: staci se mrknout co a za jaky ceny se prodava ve Sklizeno a prijde ti to jeste levny.
    AMANT
    AMANT --- ---
    no hlavne jsou ty vejce dost podmerecny, 52 g (210:4) nedosahuje prumerny vahy slepiciho vejce, ktera je afaik kolem 60g.
    SEDELAVLOKALE
    SEDELAVLOKALE --- ---
    ZUZKAOU: jako jestli fakt existuje někdo, kdo je ochoten si koupit 4 vajíčka za 89 Kč, tak se trestá sám ... to si fakt může koupit jen člověk, který viděl slepice na obrázku a donedávna si myslel, že se vajíčka vyrábějí v supermarketu. Tohle už je fakt na úrovni psa v kabelce, abych ukázala, jaká jsem milovnice nejčr a respektuju růts.
    GREW
    GREW --- ---
    OMNIHASH: Nebo by na ty vejce mohli mit cenik: Vejce 1ks 10Kc, Mas pesteny voskovany vous +3Kc, Vytahana sustakovka z osmdesatych let vyraznych barev +5Kc, vytisteny srdceryvny pribeh nasich bio slepicek +8Kc atd..
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    OMNIHASH: neříkám, že už sem o seriozním malochovu (tuším do 500 slepic) nepřemýšlel. ale to se pak nehneš z baráku. proložka za kilo je taková dlouhodobě zajetá cena, i když kamarádi, co to o de mě kupujou, by prej i dávali víc. ale víš co, za tři proložky máš pytel granulí, co ti na dokrm vystačí přes dva měsíce. za 10 proložek máš dva metráky pšenice na půl roku. o tech deset slípek se vpodstatě nestaráš. no já nevim, asi mám radši klid než vymýšlet příběh k předraženým vajíčkom. scuk.cz znáš? zase další část řetězce, kterou vyřešil někdo za mě. apropó: litr mléka, po kerém zatlačíš slzičku při vzpomínce na dětství u babičky na statku, za 30 korun ;) fakt asi žiju jinde, totálně nechápu, že nekdo pije tu obarvenou vodu za 4pětky.
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    OMNIHASH: Drone delivery vajec
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    OMNIHASH: to co hledáš se jmejnuje KPZ, komunitou podprované zemědělství, ale teda je to půl na půl hipstři s biomatkama. Ale zase máš přísun vajíček, mlíka, sejra, zeleniny a masa za velmi snesitelné ceny, bez toho abys ty sám musel objíždět lont.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    DOKKTOR: páč ste na těch dědinách marný, kdybyste se složili a pronajali si v Prahe v tržnici stánek spojené zemědělské družstva Bzenecka, tak to tu můžete za tyhle ceny střílet místo hipstrů! Tohle jde uplně mimo mě, výkupní cena mléka 8 korun, v Praze litr 40+, ale stejně to není nikdo schopnej nějak bělošsky zorganizovat.
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    ještě štěstí, že mám kamarády, co i pražákovi občas prodaj vajíčko od svých domácích pipek a nemaj k tomu Příběh. Jo ty ceny jsou tak od 6 do 10 korun, ale ne dvacka, holt chybí přirážka za příběh.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam