• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    COMMANDERUlov si svého hipstera! // a hipsterky (hlavně žádný mainstreamerky)
    // a hipsterky (hlavně žádný mainstreamerky)

rádi se podíváme na fotky již zmíněných hipsterů a hipsterek, zajisté to bude dobré pokoukání :)
    rozbalit záhlaví
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MATT: ááááááááááááááááááááááááááááááááá

Jak na dobrý text v pěti krocích? ❺

No. Říká se, že napsat dobrý text chvíli trvá. Takhle – pravda je taková, že pokud to v sobě máš, můžeš ho napsat do půl hodiny, pokud ne, chce to little bit of practise. ✍️
    Tenhle supr čupr návod ti to může trochu usnadnit.

Gramatika, syntax & interpunkce. Bez nich se prostě nehneš. V psaném textu jsou chyby hrozně vidět a když poskládáš věty špatně, nedávají smysl. Jestli čeština není tvoje silná parketa, je na čase to změnit. Žádná kouzelná formule na to není, takže se budeš muset šprtat. ✨ No pain no gain. ✨

Rešerše, rešerše, rešerše. Jasně no, u nějakých textů ji dělat nemusíš, ale když píšeš něco edukativního, informativního, je rešerše na místě. Najít materiály ke článku je ta nejvíc otravná věc ever a taky trvá dlouho, ale trust me, je to worth it.

Předem si ujasni, jakým způsobem budeš text psát. Co je jeho cílem? K čemu bude sloužit? Sestav si osnovu věcí, které by měly zaznít.

Mysli na cílovku. 🎯 Nemůžeš mluvit stejně k babičkám a k GenZ. Přemýšlej jako oni a dostaň se jim pod kůži. Hraj si se slovy, používej termíny / anglicismy / archaismy. Ale hlavně – nevypadni z role!

A konečně – rada nad zlato – buď kreativní. 💛💫

#kreativita #copywriting #tipy #skvotczech
    KEPASO
    KEPASO --- ---
    zklidnete se laskave a dejte si chvilku influencerske filosofie:

Profilový obrázek jakub_marik
    jakub_marik
    New window to the world. Pro mě je výhled z auta stále relativně novou záležitostí. Tedy myslím to orámování kufrem auta, protože to co se rozprostírá dál, je nové vždy znovu a znovu. Byl jsem zvyklý jezdit pod stan, do kempů, spát pod širákem nebo v hotelech, hostelech, airbnb a podobně. Spaní v autě je zase o dost jiné. Hlavně si musí člověk zvyknout, že prostě místa na spaní hledá jinak. "Nebudu tady někomu vadit? Jak postavit auto tak, aby byl z kufru pěkný výhled? Vyjedu odsud bezpečně zpět?" To jsou víceméně základní otázky, které jsem si teď kladl.. Je to ale jako cokoliv jiného, jde o zvyk a o cvik. Mám za sebou dvě noci v severní části Českého Středohoří a už se těším až svého Passata a matraci od @anny_carmat někam znovu vytáhnu.
    Co vy a spaní v autě? Máte zkušenost, láká vás to? Máte pro mě nějaké tipy a doporučení?
    #scoutingplaces #scoutandthecity #vanlife in #passat #volkswagencz #výlet #víkend #igerscz #visitcz #camperlife #travelblogger #czechblogger

ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Hipster meets deep clensing a Davida Koreshe

Hnízdo
    Hledám 3–5 lidí na spolubydlení v Brně. Předem říkám, že to není pro každého...

Chci vytvořit byt, ve kterém si optimalizujeme životní styl tak, abychom i při žití uprostřed městské džungle měli pevné základy zdraví. Chci vytvořit prostředí, které naši vůli žít zdravě nebude vysávat, ale naopak ji bude podporovat. Chci vytvořit smečku, která se bude vzájemně zlepšovat a sílit. Nechci výmluvy, chci výsledky. Houževnaté tělo, vyrovnanou mysl.

Sepsal jsem body, které by měly sloužit jako takové základní nastavení. Platí pro všechny (včetně hostů) a pro celý byt. Mrkni na ně:

Spánek
    Budeme dodržovat cirkadiánní rytmus. Chodit spát včas a vstávat včas. V létě ideálně žádné umělé světlo, v zimě jen do určité doby (např. 9 večer). Žárovky budou mít teplou barvu. A čím později, tím více bude světlo utlumené.
    Všechny obrazovky se minimálně hodinu před spaním vypnou. Všechny znamená všechny, včetně mobilů. A ráno po vzbuzení zůstanou ještě hodinu vypnuté.
    V noci bude ticho. Žádné hlasité projevy a dupání jak stádo buvolů. Když přijdeš domů pozdě, budeš jak ninja.
    Na noc se vždy vypne wifi router.
    V noci se nebude topit a případně večer vyvětráme, aby byl čerstvý vzduch a trochu chladněji.

Prostředí
    V bytě bude pouze „real food“. Žádné těžce zpracované potraviny, cukr a podobné výmysly potravinářského průmyslu. Ne, ani při párty. I párty jídlo se dá udělat zdravě.
    Budeme recyklovat co nejvíce odpadu. To znamená i bioodpad. Ideálně se posouvat směrem k „zero waste“.
    Na bytě se nebudou používat klasické čistící a mycí prostředky. Savo? Nasrat. Buď to umyješ čistou vodou, nebo použiješ nějakou přírodní alternativu.
    Co nejvíce eliminujeme jednorázové věci ala vlhčené ubrousky a podobné nesmysly.

Pohyb
    (Tenhle bod bych rád vyzkoušel, ale netrvám na něm.) Ve společných prostorách nebudou židle. Místo nich bude dřepění, sezení na polštáři, válení se a tak. Stoly budou nízké, u země.
    Na bytě bude místo, kde se zavěsí gymnastické kruhy.
    Na záchodě bude „squatty potty“ či něco podobného. Oddělávací. Pro návštěvy, víš jak.

Chování
    Nádobí si po sobě každý umyje hned. Ne potom, hned. Nedopustíš, aby tvůj nepořádek zavázel ostatním.
    Na uklízení se budeme podílet společně. Každý něco.
    Konstruktivní kritika. Když se ti něco nebude líbit, řekneš to. Žádný stížnosti za zády a žbrblání pod nos. To není řešení.
    Musíš být v pohodě se psem. Je možný, že tam časem přibude.
    Nekuřácký byt.

Pokud ti něco výše nevoní, nehlas se. Hledám jen lidi, kteří pro to mají nadšení a chtějí takto žít. Nemám zájem ty pravidla vynucovat - ty lidi to tak prostě musí chtít sami od sebe.

Proč zrovna tyto požadavky tady nebudu rozepisovat. Kdo se zajímá o zdravý životní styl pravděpodobně zná důvody. Plus osobní zkušenosti.

V mých očích těch požadavků není moc a je to první krok k něčemu většímu.

A jak to na bytě může chodit?

Navzájem se učit. Jeden druhého popostrkovat ke zlepšení. Vyměňovat si myšlenky, názory a vědomosti, sdílet tipy a triky. Občas dát společný trénink. Udělat společnou večeři, bez mobilů, bez rozptýlení, jen lidi. Hecnout se v ledových sprchách. Zahrát deskovky. Vyrazit na výlet. A tak dál.

Jestli jsem tě tou představou nadchl, ozvi se. Dám přednost těm, které znám a o kterých vím, že mají podobné zájmy.

Začínáme v září. Lokalita ještě není daná, ideálně poblíž Lužánek, ale záleží co najdeme a co bude vyhovovat všem :)
    XARGH
    XARGH --- ---
    TOTAL_MANGEL: ach so! tyhlecty webovy blogy, vydany knizne...
    tvl recenze (dal 1 *): "Neříkám, že nemají pravdu (až na výjimky) a děkuji za tipy, kam v Brně zajít na Piko, ale kniha se na můj vkus poměrně cyklí, po chvíli začne nudit." :D
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LOPIK: to si pletou, pane lopik.

Tantra je dlouhé pošukávání bez orgasmu.

Cituji z 3. slou čísla

Z tipů, jak začít a nepřestat meditovat při sexu

1. zvolte si klidnou a nenápadnou formu, kterou lze snadno vsunout do běhu každodennho žívota. Ideálně několikát za den. Udělejte 10 vědomých nádechů a výdechů. Soustřeďte se jen na svůj dech a své nitro.

2, zkuste meditaci v pohybu, oči nechte zavřené, dech příjemně hluboký a volný, nechávejte k tomu pohybovat své tělo, sledujte jakým směrem se chce kývat a vlnit.

3. vyčleńte si pro sebe třeba jen 5 mintu denně a travte tento čas o samotě, ideálně v přárodě, v sedě, ve stoje či intitivním pohybu.

4. Vyberte si nějakou konrétní část těla, například srdde, břicho nebo pohlaví. Začněte vnímat prociťovat, uvolňovat a poznávat sebe sama.

5 mediutuje při milování, pozorujte svůj dech,... (moment, teprve teď píšou o sexu?
    (já jsem asi neměla přeskatovat dvě strany keců mezi titulkem a tipy, asi mi něco uniklo )

6. dovolte vyjít na provch emocí, které jste si možná někdy dříve zakázali cítit a vyjádřit. Neanalyzujte, odkud s eberou, nesnažte se daný pocit nemít - to je marný boj. Může ukápnou pár slz, tělem projet zlostn ýzvuk. Nechejte ho prosvištět svým tělem a vnímejte jak se ve vás utváří prostor pro nové. (a to pořád při sexu?)

7. uvědomte si svou vlastní motivaci. Položte si otázku: Proč to vlastně dělám?
    FOO
    FOO --- ---
    Noviny&Novinky z Prahy a Berlína
    Sponzorováno ·
    Praha a Berlín — dvě z nejatraktivnějších měst v Evropě si vzájemně mají co nabídnout. Proto spojujeme mladé zajímavé a kreativní lidi z Prahy a Berlína, jejich kulturu i trendy. Na této stránce dostaneš tipy na výstavy, nové designové podniky, koncerty, módní návrháře, o kterých se ještě tolik nemluví, festivaly, architekturu, a další místa, které stojí za to navštívit a v průvodcích rozhodně nenajdeš.
    MDFK
    MDFK --- ---
    Vafle s příběhem
    JOY KARIÉRA: Jak si divadelnice Bára splnila sen a založila Coco Van | On-line časopis pro ženy Joy - joyonline.cz
    http://www.joyonline.cz/...ni-tipy/joy-kariera-jak-si-divadelnice-bara-splnila-sen-zalozila-coco-van
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    ICELANDBOY: nestras a nedavej tipy! ;)
    ICELANDBOY: spis Karlin, Krizikova a Karlinsky namesti, tam poctivej pajzl nenajdes, ale hipsta nekuracky podniky s podivne radobycool interierem, co "ma myslenku", tech je tu habakuk :(
    MHO
    MHO --- ---
    Dnes mi v poště přistálo toto od našeho předního firemního hipstera.

-------
    Čau,

má někdo zkušenosti s klasickýma Polaroidama? Jeden jsem si pořídil (SX-70) a zajímaly by mě tipy a triky.
    ------

Zjistil, jsem že si jej pořídil aby měl autentické fotografie a ty 'color perfect' co dělá iphone. Nicméně zatím nenašel nic co by stálo za focení a moc to nefunguje. Od mošení bratru půlkilové cihličky ale neupustil :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam