Tak to začerstva shrnu.
Jo, koncert byl fajn.
Dan (tedy pokud to byl on, zdálo se mi, že vypadal jinak než na fotkách;) hrál sice relativně krátce, asi čtyřicet minut, než jsem se stihl rozkoukat, byl konec. Prostě fakt předskokan.
Pak byla asi dvacetiminutová pauza, po které spustil Perturbator v doprovodu bubeníka. Zvuk výborný, synthy hřměly, světýlka blikaly. Ruce vlály, lidi skákali a že jich nebylo málo, klub Pralnia není z nejmenších a mnoho volného prostoru nezbylo, pár stovek (odhadem čtyři) nás tam bylo.
Po těch pár živých vystoupeních tohoto žánru docházím k závěru, že mi ten koncertní formát ne úplně vyhovuje, přece jen starý technař a náruživý tanečník se ve mě nezapře, víc mi vyhovuje party složená ze setů, kdy bývá víc seštelované rovnoměrné tempo tracků s podobnýma náladama, u toho koncertu na mě změny tempa skladeb působí rušivě a navíc ňáké dvě hoďky je pro mě málo, abych se vcítil, uvolnil a prožil hudbu i tanec.
To, že uvnitř to nikdy nebude jak venku, netřeba zdůrazňovat.
No a konkrétně pan Kent, vykuklivší se z metalové či jaké subkultury, tak to představení i trochu vede, jako rockovou show, včetně hrození a pogování :)
Možná mě i trochu popudilo, že zrovna v nejlepším si v kotli těsně za mnou málem dali dva šulíni do držky, no hnus :))
Takže jako koncík určitě zážitek, vidět 'hvězdu' na vlastní zraky bezva, ale DJskou synthwave rychtu all night (minimálně jednu) long nonstop bych si asi užil víc (a doufám, že někdy i užiju).
Jo, líbilo se mi, jak se publikum dovolávalo přídavku, skandováním:
"Napierdalaj, napierdalaj, napierdalaj..."
A fungovalo to :-D
Bohužel vzpomínky na dnešní (včerejší) výlet za kulturou bude mít pro mě hořký ocas. Cestou zpět zuřila vichřice a přestože jsem řídil velice opatrně, nepodařilo se mi vyhnout dvěma borovicím, které mi na dálnici spadly před vůz (a posléze ještě další dvě málem žuchly na mě - no, asi patnáct metrů vedle), mám rozbité a nepojízné auto = krapet se mi to v Polsku protáhne, nepříjemnost :-/
Ale měl jsem před jízdou blbý pocit, proto jsem taky jel tak pomalu a jsem rád, že kromě ťafky od airbagu a řádného leknutí se mi nic vážnějšího nestalo.