• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATHEZBudování státu v mezinárodních vodách
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---

tady máš mapu ekonomickejch zón

a tady mapu hloubky mořskýho dna

Když to zkombuinuješ, dostaneš se k tomu, že nejmělkčí nezabraný místo je kolem kiláku pod vodou a na ne uplně pohostinnejch místech-
    Lord Howe Rise - Wikipedia, the free encyclopedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Lord_Howe_Rise
    Kerguelen Plateau - Wikipedia, the free encyclopedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Kerguelen_Plateau

a místa, který jsou alespoň trochu v civilaci maj kolem 2+km hloubky, tvoje lokalita má snad kolem šesti kiláků.
    http://coastalmodeling.rsmas.miami.edu/images/model/5_gulfofmexico.jpg

Dál - lodě nemůžeš spojovat, čím větší monolit, tím brutálnější budou tlaky na ohyb, až se ti to zkroutí a rozpadne.
    MATHEZ
    MATHEZ --- ---
    GAARQ: mám pocit, že právě sealand, ropa a vítr (resp. jeho energetický potenciál) stály za rozšířením exclusive economic zones na 200 námořních mil z původních tuším 3 mil; kolem a kolem to je taky důvod proč okolo sealandu nejsou větrníky - angláni by jim to danili a pokud by neplatili tak šup royal navy a nazdar
    cena stavby, provozu a dalšího rozšiřování je věc k vyřešení, ale věřím, že to lze postavit za mnohem méně než si představuješ;
    mezinárodní krytí - k tomu mám nějaké trumfy v rukávu, ale je zapotřebí mít kvalitně zpracovaný rozpočet, mít možnost se rozšiřovat a brilantní technické řešení...

kolem a kolem - problémy které zmiňuješ nepopírám, ale odmítám se k tomu stavět stylem "je to drahé, neefektivní protože kdyby to tak nebylo tak to už někdo udělal a i kdyby ne tak až to postavíte tak přijdou bubáci a zboří to"....
    když už nic jiného, tak mě uvažování nad tímto tématem baví víc než hrát fallout, hulit špeky a cynicky poukazovat na stupiditu davu/ů voličů kteří se nechávají rok co rok oblbovat podvodníky...
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    podnikavců je spousta, tohle už někoho napadnout muselo (a od dob založení knížectví sealand asi zilionkrát), takže proč to tu ještě nemáme? hádal bych, že je to moc drahé - stavba i provoz, a tím pádem neúčinné jako místo pobytu. nejeden stát buduje umělé ostrovy (letiště, zábavní centra, vojenské základny), ale těžko říct, jestli se to vyplatí, protože toho není moc a dělají to jen mocní a velmi bohatí. navíc, v mezinárodních vodách bez krytí nějakou mezinárodně uznanou mocí je to snadný cíl útoku, stačí docela maličká válečná loď a je po ptákách - piráti ti ještě poděkují za pěknou základnu.
    MATHEZ
    MATHEZ --- ---
    zlaťáky mi chybí; před deseti lety by to byla čistá utopie, ale s tím jak roste objem crowdfundovaných projektů si začínám myslet, že to není až takové scifi. po světě žije hromada nadšenců a oslovit je nikdy nebylo jednodušší. Vyžaduje to mít do detailu vymakané technické řešení a promyšlený byznysplán aby to bylo co nejdřív růstově soběstačné i ekonomicky...

Navíc kdybych teď vystoupil s tím že za 100M € vytvořím řešení pro postupné ubytování a práci několika tisícovkám vybraných imigrantů tak mi mediálně zmasírovaná evropa začne peníze sypat horem dolem :)

Na začátek uvažuju o "hotelu" někde mezi Kanárskými ostrovy a Kapverdy; důležité je aby to bylo mimo exkluzivní ekonomické zóny, nad datovým kabelem, ideálně blízko nějaký mělčiny.

Po výběru vhodné lokace bych se soustředil na přípravu hrubého rozpočtu různých verzí "hotýlku" a pak vycizelovat technické řešení spojování plovacích modulů, kotvení do dna, vhodné způsoby generování elektrické energie atd..čehož smyslem bude dostat náklady na akceptovatelnou úroveň. Pak začít připravovat nějakou indiegogo kampaň...Celé to zní tak bizarně, že kamkoliv zavolám či napíšu (myšleno dodavatelé technologií, univerzity apod) tak se se mnou budou bavit už jenom aby si pokecali...

Rád bych dodal, že tuto diskusi beru jako své hobby které myslím do rozumné míry vážně. V podstatě jsem ztratil víru, že aktuální zřízení ve kterém žijeme je reformovatelné, mrzí mne že se do principů řízení "státu" v minimální míře promítá zásadní pokrok v možnostech organizování "státních" záležitostí a mým cílem samozřejmě není nic jiného než vytvoření utopického elitářského postkapitalismu založeného na humanismu, demokratických principech, přírodních vědách a myšlence trvale udržitelného pokroku; s faktem že podání přihlášky do OSN se asi nedožiju sem smířenej :)
    KULA
    KULA --- ---
    Super nápad, chybí Ti jen kvadrilion zlaťáků.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam