GAARQ: mám pocit, že právě sealand, ropa a vítr (resp. jeho energetický potenciál) stály za rozšířením exclusive economic zones na 200 námořních mil z původních tuším 3 mil; kolem a kolem to je taky důvod proč okolo sealandu nejsou větrníky - angláni by jim to danili a pokud by neplatili tak šup royal navy a nazdar
cena stavby, provozu a dalšího rozšiřování je věc k vyřešení, ale věřím, že to lze postavit za mnohem méně než si představuješ;
mezinárodní krytí - k tomu mám nějaké trumfy v rukávu, ale je zapotřebí mít kvalitně zpracovaný rozpočet, mít možnost se rozšiřovat a brilantní technické řešení...
kolem a kolem - problémy které zmiňuješ nepopírám, ale odmítám se k tomu stavět stylem "je to drahé, neefektivní protože kdyby to tak nebylo tak to už někdo udělal a i kdyby ne tak až to postavíte tak přijdou bubáci a zboří to"....
když už nic jiného, tak mě uvažování nad tímto tématem baví víc než hrát fallout, hulit špeky a cynicky poukazovat na stupiditu davu/ů voličů kteří se nechávají rok co rok oblbovat podvodníky...