• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PETINYFactorio - česká budovatelská hra
    Pokec o týhle hře. Zdroje, buildy/templaty, streameři, videotutoriály.
    rozbalit záhlaví
    HEINZZ
    HEINZZ --- ---
    WOODMAKER: minuly tyden psali ze s nima prestavaji.. =_(
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    Tak dneska uz asi nebudou zadny friday facts :( ... skoncila jim sezona?
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    PEDROBEAR: ja taky. Podle me proste drony a zluty, fialovy a bily lahvicky potrebujes uz na Naviusu.
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    Rozhodne se lette podivat na dalsi planety. Dobry napad je vzit si sebou material na nove silo a min prvni raketu at tam nezustanete viset.
    Ja se chystam na Aquilo pro posledni techy ale trochu je na to malo casu.
    PEDROBEAR
    PEDROBEAR --- ---
    WOODMAKER: screenshot 3 je ovsem luxusni seed na bitery.

Co jsem pochopil tak s DLC dostavas na kazde planete vychytavky ktery ti ve vysledku tu bazi umoznuji zmensovat a zmensovat vic ze ses celkem efektivni, a mam problem prepsat mindset, ze se da vyrazit do kosmu driv nez mas vsechno v puvodni uz nalajnovany a hotovy protoze v tech planetach odemknes unlocky co za to stoji.
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    V prvni hre (screenshot 1, 60h) jsem nechal opustenou svou prvni zakladnu a raketu odpalil na druhe.
    V druhe hre jsem nejak prohral, ani uz nevim, jak.
    Ve treti hre (screenshot 2, 360h) jsem zkousel marathon mod. Ale to me pak uz nebavilo, protoze se to nikam nehybalo. Zakladna je tak velka, ze se neda oddalit mapa tolik, aby to bylo videt cele
    Ve ctvrte hre (screenshot 3, 180h), jsem se snazil, aby byly teziste od sebe a byla to zabava hlavne z pohledu vlaku.
    A ted hraju tu patou hru (posledni screenshot, 40h) a jsem zpatky u velkeho busu a jeste si zjednodusuju praci novym zpusobem skladani tovaren. Tahle hra na nejakej velkej design jeste ceka. Zatim stavim jenom obchudek, coz jsem u ostatnich her nechaval az na konec.

WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    PEDROBEAR: vcera jsem vynesl prvni raketu. Sere me, jak musim vsechno vyrabet zase znova. Ale biteri jsou zatim v klidu.

Ale zase si zkusim nove designy. Napriklad jsem uplne preskocil cervene pasy a modre asemblery.

Naopak jsem se vratil k designu main busu, od kteryho odejdu, pokud mi casem nebude na vedu stacit ten jeden pas zeleza.

A prekvapil me vcera achievement za to, ze jsem vyletel s raketou bez laserovych vezicek. Pritom mam personal lasery. Takze se asi nepocitaji postavene, ale umistene lasery.
    PEDROBEAR
    PEDROBEAR --- ---
    jak se vam to pozdava zatim? Ja jsem se po vydatne priprave a opevneni dostal na vulcanus a musim si nejak odpocinout. Mel jsem si na prvni playthrough vypnout bitery :(
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    WOODMAKER: Neboj, reportuj a wube je za chvilku vyresi :) Oni funguji velmi dobre jako developer, to bylo videt uz od zacatku, jak se k bugum stavi.
    A kdyz je bugu moc, hazejte je do Incineratoru (heating tower z Gleby)
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    Ale zacinam v te hre ted narazet na bugy.
    Treba pri kresleni pasu mi to nekdy vynecha nekterej z podpasu.
    Nebo tady ramenu na nejakou dobu mrdlo.

TEKKET
    TEKKET --- ---
    How ‘Factorio’ seduced Silicon Valley — and me
    https://archive.is/2sRrE
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    ORBIT: To je ten s jetpackem? Uz se tesim, az vyzkousim, co to bude delat, kdyz me bude chtit vlak prejet pod mostem.
    GREGI
    GREGI --- ---
    WOODMAKER: Pravdu dis! To je ale asi zatim jedina zmena:)
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    GREGI: Squeeze through nepotrebujes, potrebujes mech armor :)
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    Ale jsou tu i ruzne jine nove veci.
    Treba automaticke odemykani veci az po case - nemuzu vyrabet elektroniku, dokud neudelam 10 medenych desticek.
    Pozice me mrtvoly se ukazuje jako sipka na obrazovce.
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    A taky by se mi libilo lepsi kopirovani receptu. Kdyz pouziju shift-r-click a shift-l-click na copy-paste, funguje to jenom, pokud v mezicase neodstranim tu entitu, ze ktere kopiruju. Dokonce to resim i na foru, ale nikdo na to neodpovida.
    Paste recipe of removed entity - Factorio Forums
    https://forums.factorio.com/viewtopic.php?f=6&t=116312&p=621615#p621615
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    Me vcera rozhodila kvalita. Vyzkoumal jsem kvalitu a kdyz nastavim budove recept, musim zmacknout [e]. Myslim, ze nez to bylo vyzkoumane, stacilo zmacknout [esc], nejsem si jisty, ale po vyzkumu to po me chce proste jiny ovladani.
    GREGI
    GREGI --- ---
    Jinak dneska sem stihl rozjet drony oujes! Ted zacit upgradovat na cerveny pasy a najit uran:) Zatim furt stejny jak bez dlc.
    GREGI
    GREGI --- ---
    HEINZZ: To mi vymazaly nejaky uplne zakladni mody co sem tam dal, ale zacali mi tam skakat znova od zacatku... Jen sem teda rad ze sem aspon chviliu pockal, protoze i ted spousta modu neni jeste na 2.0. Treba squeezethrough mi hodne chybi. Otravny zasekavani o trubky a ruzny budovy:D Ale treba mod s craftenim vylepsovani panacka (rychlost chuze, reach distance atd) uz nastesti je updatla:) A moje milovany IMEI nefunguje...
    HEINZZ
    HEINZZ --- ---
    SPM: dost OP byl taky power armor narvanej osobnima laserama + bojovy robutci. Stacilo behat skrz hnizda a koukat jak kolem tebe mizi. = ) myslim ze s novym tierem brneni + quality to bude taky docela buldozer.. nebo vzit 10 pavouku do vlacku.. = )

Asi si dneska zas zahraju, jak si tady pisem. = )
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam