• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PETINYFactorio - česká budovatelská hra
    Pokec o týhle hře. Zdroje, buildy/templaty, streameři, videotutoriály.
    rozbalit záhlaví
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    RAINBOF: Predelej krizivatky, aby nesli deadlocknout ;)
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    Ja ted premejslim jak zaridt aby kdyz vlak stojí v krizovatce napr minutu tak aby se preskocil na dalsi stanici v seznamu
    MAIMONIDES
    MAIMONIDES --- ---
    SPM: chce to řekněme programátorskej mindset a pak ti ty řešení mozek sám nadiktuje bez přemýšlení, ale pokud na to koukáš jen rozumem, tak jsou některý úlohy naprosto nepřímočarý. Což z toho dělá fenomenální hru pro děti:)
    SPM
    SPM --- ---
    MAIMONIDES: aha, jasně... já se pokoušel o nějaký klopný obvody a pak jsem se do toho zamotal tak, že po několika večerech strávených nad tím jsem tam prostě naházel víc vlaků a vykašlal se na to :-D
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    JOPS: ja jsem zase nikdy nemel vlak s dvema vagonama. Kazdej mel jeden vagon. Kazdej ma neco.
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    JOPS: Factorio je myslím turing complete, takže jsou lidi co ve factorio naprogramovali hada;-) Ono ti k programování stačí pár logických operátorů. Ale je to rabbit hole, do který nechceš;-)
    JOPS
    JOPS --- ---
    vubec netusim o cem si tu pisete, ja za svuj vrchol ve Factorio povazuji dva vlaky a koleje do tvaru Y. A ted kdyz Vas tu vidim, jdu plakat do kouta :D
    MAIMONIDES
    MAIMONIDES --- ---
    SPM: to je z programování:) hledej treba variable lock nebo mutex
    SPM
    SPM --- ---
    Co ze to presne je? :-) google najde slot locking a to nebude ono :-)
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    MAIMONIDES: takže se space age a f 2.0 to půjde. Nešáhl jsme na factorio roky a bojím se, hodiny mizí závratnou rychlostí.
    MAIMONIDES
    MAIMONIDES --- ---
    RUDOLF: princip je ale v f2 stejnej. Koneckonců Earendel F2 navrhnul:)
    MAIMONIDES
    MAIMONIDES --- ---
    RUDOLF: SE
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    MAIMONIDES: je to vanille?
    MAIMONIDES
    MAIMONIDES --- ---
    SPM: locking:)
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    SPM: díky!
    SPM
    SPM --- ---
    RUDOLF: Ja se o neco takovyho pokousel, ale stejne jsem to nevychytal jak jsem chtel. Mel jsem univerzalni vlaky. Ve 2.0 taky jde poslat signal z circuit network do radaru a pak ho z druheho radaru cist. Takze jsem to stavel tak, ze spotrebni misto poslalo signal do radaru kdyz v bedne poklesla zasoba pod nejakou konstantu. Vydejni misto pri pozadavku zapnulo vlakovou stanici (pokud melo dost marerialu na nalozeni vlaku) cimz se vlak rozjel, nalozil to a dovezl na vykladku. Problem kterej jsem ale nevyresil byl ten, ze kdyz tech nakladkovych mist bylo vic (treba doly s rudou), tak se zapnuly vsechny, do kazdeho z nich vyrazil vlak (kdyz jich bylo vic volnych) ale na vykladku uz pak dojede jenom jeden a ty zbyle tam zustanou nalozene... proste nevymyslel jsem jak povolit jenom jednu stanici, kdyz potrebuju dovezt jenom jeden vlak.
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    PETINY: btw.. tipuji, že je možné vyčíslit demand v nějaké výrobní pipeline a pak ho automatizované obsloužit vlakem. Logicky tam bude latence. Alw jen mě zajímá, jestli si s tím někdo hrál?
    PETINY
    PETINY --- ---
    no, já se trochu zasekl cca dva roky nazpět, když jsem chtěl postavit něco jako self-regulating rail network, tj aby stanice měly název třeba coal, copper, green science atd, a vlaky se pohybovaly bez ohledu na jízdní řád - vlak na uhlí by prostě dojel někam pro uhlí, kde jke zrovna volná stanice, a odvezl by to tam, kde to zrovna stanice potřebuje. Všechno to bylo sesíťované a celkem to fungovalo, ale nedařilo se mi to vybalancovat, tak jsem to vzdal. Inspiraci jsem bral od V453000, což je včeský vývjořád Factoria mimochodem z toho savefilu, ze kterého má Factorio udělanou grafiku, je tam tuna inspirace - viz video.

Factorio Developer Map / Base Tour From Friday Facts #336 - Dev V453000 & Streamer Rain9441 Guests
    https://www.youtube.com/watch?v=oR3OyxjAB3g

Od té doby nedám dopustit na https://mods.factorio.com/mod/Construction_Drones a na https://mods.factorio.com/mod/Built-in-Beacons.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    ORBIT: posledni 2
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    RAINBOF: covece, kdyz si zobrazis logistickou sit, resp jeji obsah,tak se v tom da vyhledavat.. v jaky verzi hrajes?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam