• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    Oběžník pana ředitele:
    Existuje tu klub [Twitter - rychloblogy] ... kdo chce každodenně debatovat o této síti, postovat třeskutě vtipná meme, doporučuju se přesunout tam, tady nechám fakt minimum.
    rozbalit záhlaví
    SATAI
    SATAI --- ---
    Tesla’s 2 million car Autopilot recall is now under federal scrutiny | Ars Technica
    https://arstechnica.com/cars/2024/04/feds-concerned-some-of-teslas-autopilot-recall-was-opt-in-reversible/
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    VAGABUND: to zas ne :)
    OMNIHASH: yep.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    KOUDY: jojo, takovej krach patří ke každýmu úspěšnýmu podnikání!
    VAGABUND
    VAGABUND --- ---
    KOUDY: ochcaval vsechno na vsem od ranejch 70s :)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    VAGABUND: vzdyt to pisu par prispevku pod tebou. Devadesatkovej podnikatel kterej ochcaval stat na danich. To ze krachnul vubec neresim. To patri k podnikani. Plno uspesnejch podnikatelu neuspelo s nejakym napadem.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    Fact Check: Has Trump declared bankruptcy four or six times?
    “You’ve taken business bankruptcies six times.”
    –Hillary Clinton

    “On occasion – four times – we used certain laws that are there.”

    –Donald Trump

    THE FACT CHECKER | Clinton is correct.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    Trumo zkrachoval nejmin 4x.
    VAGABUND
    VAGABUND --- ---
    KOUDY: pockej, ten trump, kterej dokazal zkrachovat 2 (DVĚ) kasina? Apprentice beru, na tom se znova udelal..
    Jinac valna vetsina Trump veci je od nej jenom nalicencovanej brand, kdy je mu uplne uprdele, jestli to sou tenisky nebo sberatelsky karticky..
    Jeho nejvetsi uspech je to, jak dlouho dokazoval predstirat, to ze je uspesnej byznysman :) Totalni nadhodnocovani nemovitosti, firem - falsovani ucetnictvi; tedka Truth Media stock market grift; nechal za sebou mrakec zkrachovalejch dodavatelu, kterym proste neplatil..
    bambiliony likvidnich dolaru, ale kdyz potreboval slozit castku na to NY odvolani, tak to plasil u nejakyho loan sharka, kterej nema ani radnou licenci - zadna normalni bank. instituce mu uz nepujci..i can go on and on
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    KOUDY: ty pohlaváři, co hledáš, byli jeho rodiče, a ač se Bába ještě starší/hospodář snažil kde moh (viz jeho spis u StB), tak Bábovi předal jednotky milionů korun, ne miliard dolarů. Máš pravdu, srovnávat se nedaj, jeden je úspěšnej agresivní dotační podnikatel a druhej kašpar, co si musí zajišťovat cashflow pomocí reality shows a falešnejch univerzit.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    OMNIHASH: ale prd. Tehdejsi komunisticky pohlavari kteri ho vysilali do Maroka a Rakicky mu dali prachy do svycarsky OFI nebo Fertagry diky kterejm zvysil zakladni jmeni v ovladnutem Agrofertu, vysal kontrakty petrimexu a pak uz to bylo easy. Zacal s daleko spinavejsima penezma nez Trump. Tyhle dva bych vubec nesrovnaval. Krast zacal Babis az pozdeji, ale prvni prachy taky dostal aby je dal tam kam mu rekli.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    KOUDY: Babiš nic nedostal, všecko si poctivě nakrad
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Vzdyt i Babis dostal plno prachu na rozjezd podnikani. Od nuly nezacal. Stejne jako Bezos dostal od rodicu prachy a tuna dalsich podnikatelu.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    KOUDY: nedokázal. Sotva zvládnul porazit inflaci, nedosáhnul za celej život ani výnosů blbýho běžnýho účtu, natož aby měl aspoň řádový výsledky průměrnejch americkejch firem ze SAP500... i Babiš si ho natřel na chleba, a to začal od nuly o třicet let pozdějš.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Trump i to co zdedil dokazal slusne znasobit a rozmnozit a tusim ze i za The Apprentice ziskal pres pul miliardy dolaru na pravech a ucinkovani. Tak nouma bez podnikatelskyho umu nebo schopnosti vyjednavani to neni. Akorat je to spatnej priklad pravicovyho kapitalistickyho podnikatele..kdy spravnej podnikatel typu Kellner nebo Prusa a dalsi proste vydela prachy a neco vrati spolecnosti, protoze tak se ta hra ma spravne hrat. Charita, budovani skol, detskejch hrist, prispivani na nemocnice atp.. tak Trump je klasickej Chladovec/Passerovec, kterej se jen snazi obechcavat stat jak to jde a mysli pouze na sebe a svy pohodli. Takovej ten macho devadesatkovej vekslopodnikatel.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    DZODZO: Trump má do úspěšného podnikatele sakra daleko, a kdyby celej život já nevím třeba maloval krajinky a nechal fotrový prachy v bance, má tak třikrát tolik, co po celoživotní kariéře ve šmelení. To je v zemi, kde prachy dělaj prachy, a od určitého jmění nemáš prakticky jak zbankrotovat jenom na dividendách, celkem fenomén.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    VAGABUND: takto z patra mi napada napr. muskov kamik trump
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    trochu anglickeho humoru, ale som prekvapeny ze s takym najazdom v UK to nie je zrezle skrz naskrz

    I BOUGHT THE WORLD'S CHEAPEST TESLA!
    https://www.youtube.com/watch?v=iRuJJtmN3fc
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    #SpaceX has been changing out the upper constraint linkages for each of the 20 support arms on the #Starship Orbital Launch Mount. These linkages feature several changes from the original linkages including swappable wear parts, improved bearing protection (retrofitted on the originals), and what appears to be additional mass around the center pivot point to induce faster folding motion upon retracting.

    https://twitter.com/RyanHansenSpace/status/1783279396276592640
    PES
    PES --- ---
    VAGABUND: Namátkou kdejaká ratingová agentura či "analyzátoři trendů" typu Gartner atd...
    ... kolikrát se totálně sekli v předpovědích a stejně nezkrachovali.
    VAGABUND
    VAGABUND --- ---
    DZODZO: oukej, ukaz mi podobnyho genia v globalnim byznyse, kterej vypustil tolik nesmyslnejch slibu a stale funguje pls ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam