KOUDY: nic takovýho, jak si to představuješ, prostě neexistuje. "starý" piráti nebyli "komunisti", spíš taková neurčitá parta zhulenců a ajťáků. A mladý... ehm. Nemyslím si, že by se na ně tvoje tvrzení dalo napasovat, ale ok, pokud chce nějaká vláda rozhazovat tak, jako ta současná, bude muset taky vybírat daně. A to i od bohatých, nejde to postavit jen na zdanění práce, jako doteď.
Podívej, Piráti mají hodně vad, pro pravici jsou "komunisti", pro levici zase vůbec nejsou levicový, ale jen kariéristi, kteří jim kradou agendu a tím i hlasy. Existence Pirátů u nás je anomálie, která je umožněná naprostou neschopností doopravdy levicových stran a řadu let i neschopností Zelených (ti dnešní se mi ale líbí, možná víc, než dnešní Piráti - to říkám jako někdo, kdo za Piráty kandiduje do komunálu, ale uvidíme).
Pokud tě zajímá, s čím já se cpu do komunálu, tak je to můj osobní program P+R parkovišť na hranicích Prahy, i improvizovaných, ne "ažbuderychlodráha". Ty dlouhodobé projekty jsou důležité, ale něco je potřeba řešit hned, i kdyby to byl přestup na existující nedostatečnou MHD. Praha 6 nemá na svém perimetru jediné P+R parkoviště, a to mi trochu dostalo: jediné, co se řeší, je jak propasírovat co nejvíc aut do centra. Musí se to nějak řešit, i kdyby to měl bejt štěrkovej plácek pod estakádou okruh v Ruzyni, nebo co já vím.
Jestli ti to přijde levicové a komunistické, budiž. Ano, ten štěrk tam někdo bude muset navozit z daní, to je pravda.