• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    MRAKY: ISS ma svoje pravidla, je to politicky projekt. SpaceX tam vozi lidi, az kdyz si to NASA objedna. SpaceX je na penezich od NASA zavisla, takze to tak nejspise zustane.
    Jo, az Bigellow nebo Axiom Space postavi svoji stanici, tak to bude jine. Ale od toho mas deli jeste mnoho let. Bigellow je blize, maji uz hodne zkusenosti s udrzovanim vnitrniho, staleho prostredi.
    Celkem sokujici bylo zadani stavby Gateway, resp. modulu s funkci udrzovani prostredi Northrop Grumman, aby "svoji" lod Cygnus prestaveli na Minimal Habitat Module. Tim se okazite NG zaradil mezi moderni elitu. Jenze aktivity NG ve vesmiru jsou vice nez zavisle od verejnych penez, takze je taky otazka, jestli by vubec sli proti prani politiku.
    Rusove budou sve kosmonauty rotovat po cca 4-8 mesicich, castecne k tomu vyuziji kapacity NASA. Castecne NASA vyuzije kapacity Sojuzu (Roskosmosu). Jestli rusove zvladnou 2x za rok vynest turistu, to se teprve uvidi. Jestli to nekdy NASA dovoli Boeingu (ktery chtel vozit alespon "sveho cloveka = pilota nebo inzenyra"), nebo SpaceX je hodne daleka pisen. NASA nechtela mit nic spolecneho s vycvikem turistu.
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    TOXICMAN: parada - btw. co tohle asi udela s ruskym kosmicky programem :) Vzdyt spacex zacnene pochybne nabizet komercni pilotovane lety i jinym zemim
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    blast from past

    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    Crew Dragon určený pro první pilotovanou misi DM-2 byl aktuálně přepraven z Hawthorne na Floridu.

    PER2
    PER2 --- ---
    Third Row Tesla Podcast – Elon Musk's Story - Director's Cut
    http://www.youtube.com/watch?v=J9oEc0wCQDE
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    Working date for SpaceX's Demo-2 launch is May 7. Dragon is in good shape.
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    Midsection of Starship propellant tanks

    https://twitter.com/elonmusk/status/1226782238035054592
    PER2
    PER2 --- ---
    Tesla Gigafactory 3 Shanghai Resumes Operation
    Tesla Gigafactory 3 Shanghai Resumes Operation
    https://www.tesmanian.com/blogs/tesmanian-blog/tesla-gigafactory-3-shanghai-resumes-operation

    a mezitim
    (inconfirmed)Shanghai joins three other top tier Chinese cities that have gone into lockdown mode, including Beijing, Tianjin, and Chongqing.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    To dava zmysel vo svetle toho ich robotaxi, auto nebudes vlastnit iba prenajimat v pripade potreby a ono sa pred jazdou customizuje na tvoju identitu
    ADIK
    ADIK --- ---
    by tesla mohla nastavit politiku jako u IT licenci...bud koupis doplnkovou vybavu vazanou na auto a pak ji s nim prodas nebo na uzivatele/ridice. pak jako ridic muzes sednout do jakykoliv tesly, zalogovat se a mas svou vybavu vc. uzivatelskeho nastaveni (od polohy sedacky po gps garaze) :))
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    JANOS: v tom pripade je to v poradku :)
    JANOS
    JANOS --- ---
    DRAGON: Psali na redditu ze stovky uzivatelu meli omylem aktivovany AP a tesle trvalo pres pul roku nez jim to doslo a pak jim ho na dalku zablokovali. To same se stalo i tomuhle autu.
    Melo proste AP aktivni kdyz nemel byt.

    Problem vzniknul tehdy kdyz to auto preprodavali a podivali se -- hele to auto ma AP, dejme to do inzeratu a prodejme to tomu druhemu zakaznikovi s AP. No a na problem bylo zadelano.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    MRAKY: "budemese muset imho smirit s hlaskama typu "vazeny zakazniku. vase karta byla odmitnuta, proto rozsirene ovladani vaseho auta bylo zablokovano" tyadabum :)"

    imho vubec. To co si zaplatis, to bude v provozu, pokud bude tvoje karta zablokovana, tak to pojede dal. Windows ti taky neexpirujou, kdyz ti banka zablokuje kartu, se kterejma si je platil :P

    ja taky ale zacinal celou diskuzi s tim, ze POKUD TO TAK JE, tak je to Teslí vostuda, pokud tam neco nehralo, tak samozrejme zbytecna diskuze.
    No, rekl bych ze tohle se dostane k Elonovi a mozna o tom neco tweetne, protoze ja byt jim, tak tenhle "fakt news" urcite okomentuji, pokud byla Tesla v pravu, proc taky ne. Neokomentavat pripadny prvni fuck up Tesly na zakazniky, to by byla velka chyba.
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    DRAGON: "Prenaseni licenci bude (doufam, jinak by to nemelo moc logiku, ze jo) vzdy vazany na auto" z pohledu majitele/uzivatele ano. Ale obavam se, ze jakmile se rada funkcni presune na uroven software, tak zacne peklo :) budemese muset imho smirit s hlaskama typu "vazeny zakazniku. vase karta byla odmitnuta, proto rozsirene ovladani vaseho auta bylo zablokovano" tyadabum :)

    " Ja to tam nevidim." pisu ze to tak vypada. Tvuj link je prezvykani tohodle:
    Tesla Remotely Removes Autopilot Features From Customer's Used Tesla Without Any Notice [Updated]
    https://jalopnik.com/...motely-removes-autopilot-features-from-customer-1841472617?rev=1580941196331

    prodejce toho auta s dotycnou teslou chvili jezdil a "One day, a random message popped up saying your autopilot has been upgraded after a software update. Then it disappeared. I figured it was a glitch. I already had an agreement with Alec to purchase the vehicle."

    jinymi slovy ta funkce prestala fungovat, nez doslo k prevzeti. Neco na tom pripadu smrdi a nejsem si jist, ze to bylo tak, jak ten prodejce rika.

    kazdopadne to uz nechci dal rozebirat. uvidime:)

    DRAGON
    DRAGON --- ---
    MRAKY: kde v tom clanku ctes, ze majitel hacknul teslu, aktivoval navigaci, kterou nemel koupenou a to se pak snazil prodat? Ja to tam nevidim.

    Terminy tam budou urcite prochazet, ale rozhodne to nebude takhke debilni. Prenaseni licenci bude (doufam, jinak by to nemelo moc logiku, ze jo) vzdy vazany na auto, k cemu ti bude jako uz nemajiteli tesly jejich navigace.
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    DRAGON: "To same muze byt s tim autem, pokud to prodas, nezustava ti licence autonomous" to je tvuj predpoklad na kterem stavis dalsi.

    z toho,co se napsalo, to vypada, ze se dotycnym nejakym hackem povedlo zapnout navigaci, prestoze ji nemeli koupenou. Ano. pokud by tesla deaktivovala nejake zakoupene featury pro dalsiho vlastnika, tak by to bylo divne, ale tohle imho neni ten pripad.


    a ano. do aut budou pronikat terminy z klasickeho IT. Automaticka navigace je klasicka sw featura.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    PER2: ano, to znamena, ze si nekdo koupil auto a nechal si autonomni rizeni nainstalovat jako dalsi purchase ergo dokoupil si vybavu do auta. A tim ze to auto proda dal,tak mu ji Tesla odebrala.
    Not cool man, not cool.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    MRAKY: a jen tak mimochodem, crack s tim nijak nesouvisi, ty prodavas auto s factory softem, nijak to nemodifikujes. Tak nevim, proc argumentujes cracklejma woknama.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    MRAKY: ty si ale kupujes licenci (kdyz uz o tom budem mluvit jako o licenci, autonomous package) na auto a ne na majitele. A kdyz uz pouzivas terminy z IT licencniho sveta, tak ti taky reknu jeden: koupis si laptop s windows 10 a pak ho prodas. Ta licence se tim nelikviduje, prechazi na dalsiho majitele, ktery radnw uziva ten laptop. To same muze byt s tim autem, pokud to prodas, nezustava ti licence autonomous na tve jmeno s tim ze si koupis novou teslu a prevedes si to, ten package by mel normalne zustat u toho auta, protoze cesaion auta automaticky neznamena zanik software.
    Je to trapny, ze tohle Tesla dela. Zbytecna chyba a jestli nekdo timhle ocernuje Teslu, tak maximalne tak Tesla samotna, kvuli hamiznosti (nebo nevim, proc jinak by meli lidem brat vybavu, za kterou nekdo zaplatil).
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam