KOUDY: to je fajn, že poučuješ lidi s často větším kulturním rozhledem (vyjme instáče offcs) než jsi ty, ale jaksi tady jde o kontext na jedný straně a o provedení na straně druhý. na žádný fotce polonahýho rusa, co ho zajali na ukrajině, jsem neviděl religiózní podobu a la indie, kupodivu jsem to neviděl ani na koupáku, ani na ulici (v indii jsem nebyl). naopak, pokud měl někdo svastiku to vždycky bylo spojený s čísly nebo dalšími symboly nacismu a bylo to naprosto jasný sdělení.
pro muska by mohlo za normálních okolností platit, kdyby nebyl úplný debil, že je jeho výrok pravdivý. ale protože tuhle relativizaci používá při obhajobě naprostýho alt-right šílence, tak se asi ani nenachází v pomýlení, ale relativizuje seč mu dech stačí a jeho vyjádření je těžce za hranou slušný společnosti.
no a pak jseš tady ty, podivín, kterej muska "rozhodně neobhajuje", ale kterej si sám od sebe nedosadí věci do kontextu tak, jak patří. totiž že musk se profiluje čím dál tím víc jako konspirační a přinejmenším relativizační zmrd, pokud přímo nesympatizuje s myšlenky nacismu. no zatím to hraje na tu relativizaci.