XCHAOS: To ze ma Elon nebo Bezos nebo Zuck nebo Gates nebo kluci z Googlu nebo Lary Elison z Oracle a dalsi stovky podnikatelu penize od akcionaru neberu jako nic spatnyho. Je to proste jen oceneni jejich prace a to, ze jim nejakej investor dava svoji duveru a penize. Ja kdybych nebyl pysnej a soliterni hrac a sel jsem si rict o penize na rozvoj truhlarny nejakejm investorum, tak jsem taky mohl bejt dneska s firmou daleko dal nez jsem.
Ze by Elon delal nejaky podfuky na spotrebitele nebo investory nebo neco byl marketingovej hype jsem si nevsiml. Co jsem si vsiml bylo, ze byl se svym elektrickym autem hrozne brzo, stejne jako treba google s jeho chytrejma brejlema google glass, zuck se svym metaversem apod a proto byl taky deset let Elon psychicky v prdeli a bojoval o tu duveru investoru a to, ze elektricky auta jsou budoucnost, ze levny elektricky auto je budoucnost, ze FSD je budoucnost atp..Tesla byla ve ztrate snad jeste pet let zpatky? Tusim ze teprve pet let vydelava, predtim to bylo 10-15 let spatny a i ted posledni rok-dva uz na ni dost dorazi cina, ktera ji v poctu aut i technologicky predbiha.
trzni kapitalizace je samozrejme prestrelena, ale tesla neni jedina firma ktera to takhle ma a celej trh i investori proste sazej na budoucnost. Na samoriditelny auta..na roboty apod. Zaroven investori vedej, ze Elon sice prehani co se tyce casu, ale zaroven vetsinou co rekl ze se stane, tak se stalo..jen pozdeji..At uz jde o levnej model tesly, o cybertruck, o cybercab apod..
rekl bych ze za tim ekonomika je. Ladily se tovarny aby byly efektivnejsi, ladil se podvozek aby sel vylisovat jako jeden kus, ted jede krasne vyroba. Vzpomen si jak se tesle sedm let zpatky vsichni smali ze tem autum nelicujou dvere nebo ze do nich tece apod. Nic takovyho se poslednich pet let nedeje. Auta jsou dobry a kvalitni a stojej milion. Posranej superb te stoji vic..Takze ja za tim ekonomiku dost vidim a zaroven si myslim, ze Elon uz se tesi az bude moct vyhodit dalsi desitky tisic lidi z tech tovaren a nahradit je humanoidnima robotama a az ty tovarny pojedou 24/7/365 a budou nejvic efektivni, protoze Elon je efektivitou posedlej.