• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALMADDocker a kontejnery
    TRILOBYTE
    TRILOBYTE --- ---
    OMNISLASH: Nezbyla po nem slozka C:\User\*username*\.docker?
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    nejake zkusenosti s dockerem pro windows, respektive s docker toolboxem? jak ze systemu odstranim vsechan jeho chapadla? po odinstalaci a nasladnem smazani vsech oddenku, co si kde nechal, mi stale schazi misto, ktere zmizelo za jeho cinnosti. nikde jsem nenasel zadnou rozumnou dokumentaci, ze ktere by bylo patrne, co si kde pri jake prilezitosti odklada
    SATAI
    SATAI --- ---
    Google open sources gVisor, a sandboxed container runtime – TechCrunch
    https://techcrunch.com/2018/05/02/google-open-sources-gvisor-a-sandboxed-container-runtime/
    MUXX
    MUXX --- ---
    Dneska Troubleshooting Docker na Packtpubu
    Free Learning - Free Programming eBooks | PACKT Books
    https://www.packtpub.com/packt/offers/free-learning
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    hele, když jsem tady.. Už mi na produkci nějakej měsíc jede swarm mode. tak jen pár zkušeností a postřehů. Jedu na upravený Docker4aws z ofiko docker upstreamu. Je to znažší než kubernetes a snažší se to být jednouchý nástoj, bez zbytečné hloubky. Když jsem si zkoušel Kubernets přes yoyo, tak ten management klastru mi přišel hrozně tlustej. Swarm je tenčí.

    a.) Bohužel je reálně potřeba mít 5 manager nodes and nikoliv jen 3. Na AWS v pár případech ty stroje ztratili quorum, když dělal nějakou aktualzici, kde se instance manageru museli nahradit. Je na to na githubu issue - myslím, že to může být specifkum clean up skriptů dodaných s docker4aws.

    b.) Občas blbne ingress. Typicky, když jsem měl třeba 3+ replik, najednou v jednom kontejneru na konkrétním stroji nefungovalo service discovery, v jiné replikace na jiném stroji už zase jo. Je na to na githubu issue. U jiný appky jsem narazil, že appka nebyla dostupná na port z každého manager nodu. Tj. občas request na appku selhal.

    c.) Docker4aws je dodanej s klascikým LB. Abych se přiznal, moc jsem nepochopil jak z toho klastru provozovat různý appky pod různými domain names. Je tam nějaká magice s propojován ARN domény a portem. Udělal jsem aplikační a network load balancer a target groupy pro každou službu. Důležitý bylo vypnout v cloudformation docker4aws healthchecky u toho defaultního LB, ideálně už při prvním vytvoření LB. Když jsem např. zcela legitimně undeploynul službu běžící na nějakém portu, ASG začal mít pocit, že node je rozbitej a začal zabíjet instance. Protože si mysell že ta služba na daným portu má fachat. V kombinaci s těma trablema, kdy člověk má jen 3 manager nodů, to skončilo ztrátou quora.

    asi je toho víc, ale už bych měl jít spát.

    oběcně, podobně jako s kubernetes, bych dal přednost managed solution - kde za život klastru má zodpovědnost třetí strana.
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    INDIAN: swam chceš pokud máš 3+n (n jsou workery) fyzickejch mašin a chceš aby ti swarm rešil životaběh kontejnerů . Jinak bych šel cestou docker-compose, imho lepší než jet one node swarm.

    Nomad neznám.
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    INDIAN: hashicorp nomad jsem používal i pro složitější věci, ale je minimalistický a jednoduchý. me gusta
    MARTEN
    MARTEN --- ---
    INDIAN: Pridavam se k docker-compose. Super jednoduche a neni skoro co se k tomu ucit. Pouzivam to jak k developmentu, tak i na nasazovani nekterych lehcich aplikaci. Na slozitejsi aplikace pak rancher.
    HVJ3R
    HVJ3R --- ---
    INDIAN, NIXIMOR: presne pro tenhle ucel pouzivame docker-compose a bez problemu. Pro komplexnejsi prikazy a jejich retezeni je to vybavene jeste klasickym makefilem, takze
    make cont-name.reboot
    = down + up,
    make cont-name.refresh
    = down + pull + up atd.
    NIXIMOR
    NIXIMOR --- ---
    INDIAN: tak minimalne se budou muset naucit balit a pushovat docker image... a k tomu uz si zapamatovat (nebo nascriptovat) docker-compose pull && docker-compose up -d snad zvladnou :)
    INDIAN
    INDIAN --- ---
    DANIELSOFT: jj, nak tak balancuju mezi compose a swarm, zbytek mi pride jako kanon na vrabce, spis mi de ale taky o to, ze kluci maj nulovy zkusenosti a ochota se ucit neco navic je nekde u bodu mrazu.
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    INDIAN: docker-compose ?
    INDIAN
    INDIAN --- ---
    doporucil byste mi nakej nenarocnej orchestrator k dockeru (zda-li to ma vubec cenu) pro radove 5-20 kontejneru pro pouze jednu fyzickou masinu? pro malej tym delajic interni webovy aplikace ...
    MARTEN
    MARTEN --- ---
    NIXIMOR: Pomaham nekomu rozchodit projekty v dockeru na vyvoj. Zmena procesu aby to bezelo proti necemu jinemu nez localhostu by byla trochu nakladnejsi (nekolik projektu, scripty neco nastavi). Zmena configu v nekolika projektech, zmena build scriptu,... Tohle mi prislo casove lehci. Pak rozkopirovat docker-compose (vsechny projekty maji stejne technologie) a bylo by vyhrano. Aspon na to co by jim stacilo a pomohlo. Prvne kdy o necem takovem uvazuji...
    NIXIMOR
    NIXIMOR --- ---
    MARTEN: localhost je localhost, druhy kontejner je jako druhy stroj, klidne muze bezet na uplne jine masine. Jaky ocekavas ze budes mit uzitek z toho ze se budes pripojovat na localhost?
    MARTEN
    MARTEN --- ---
    Pouzivam docker-compose. Mam mysql container, ktery ma expose na 3306. Druhy container s aplikaci. Lze v druhem containeru pripojit mysql port tak, abych se mohl na nem pripojovat na localhost:3306 a ne na mysql:3306?
    MUXX
    MUXX --- ---
    INDIAN: napadlo me skalovat to pomoci Jenkinse a pluginu pro openstack ale po podrobnejsim precteni mi to uz tak dobrej napad zas nepripada :/
    INDIAN
    INDIAN --- ---
    MUXX: pres openstack api
    MUXX
    MUXX --- ---
    INDIAN: Jak chces ty dalsi VM vytvaret/zapinat?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam