DEFILA: tady se ale bavime o filesystemu v containeru, neni mi znamo a zatim jsem se nesetkal s image (z tech beznych oficialnich), ktera by mela nastaveny selinux labely (a pravdepodobne by byly neucinny). presah z containeru do filesystemu hosta, tak tam samozrejme plati politika hosta. ano, rhel ma selinux politiku pro docker, takze z kontejneru si i na explicitne bind mountovany adresare nesahnes, ale to s tim prilis nesouvisi
DEFILA: tak to prave naopak, to je hlavni filozofie kontejnerizace aplikaci, ze ma v containeru pid 1 a nebezi pod nejakymi proces managery. dale vetsinou kazda aplikace umi logovat, rekneme aspon do souboru. jako priklad dejme tomu ten webserver chci access log, tak nastavim logovani do konkretniho log souboru, pro jednoduchost v imagi vytvorim ten symlink soubor.log -> /proc/self/fd/1 a hotovo. jak si to interne prebere aplikace forkujici child workery neni az tak podstatne, access.log logovat umi, vyrizeno. problem nastava, pokud chce logovat z toho php, tam to ze skriptu proste do stdout a stderr pid 1 proste nedostane, tam je jedina moznost pouzit tu zkratku php://. dockerd cte log pouze z pidu 1 beziciho containeru