• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALMADDocker a kontejnery
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    ICARUS: 20MBps z S3 je brutalne pomaly, S3 bezne dava >200MBps a teoretickej limit je vpc connectivity. To je nakej limit docker pull? Jestli jsi je tahal z S3 anyways, tak co to stahnout na lokalni disk pres normalni GET, jestli to nebude rychlejsi?
    NYX
    NYX --- ---
    FB tohle resil bittorrentem :-)
    KAPLIK
    KAPLIK --- ---
    ICARUS: Tak pipelina ktera pri buildu jedne z tech docker image trigerne jeste pipeline co zbuildi ec2 image? :)
    Pripadne k tomu worker nodu pripojovat nejaky ebs/disk, kde by ty image byly, mozna furt rychlejsi nez to tahat pres klasickou sit z registry.
    ICARUS
    ICARUS --- ---
    KAPLIK: Jo, přesně tohle tam mám teďka. Blbý je, že ty změny té image jsou občas trošku nepředvídatelné a hlavně těch docker imagí je tam víc a různé verze, takže se mi úplně nechce pořád buildit nové custom EC2 image.
    KAPLIK
    KAPLIK --- ---
    ICARUS: Pokud se ta image tak casto nemeni, tak by si vyrabel custom image pro ec2/eks, kde by byla predcachovana, tzn by se nemusela cela tahat z docker registry, pripadne by se treba stahnul jen nejnovejsi layer (ale tam uz zalezi proc je ta image tak velka a co se v ni meni).
    Takto je to treba vyreseny na AKS (azure) worker nodech, kde os image obsahuje nacachovane image kontejneru ktere tam bezi by default, aby se furt vsechno nestahovalo.
    JON
    JON --- ---
    ICARUS: resilli jsme neco podobneho - u nas bylo resenim zmensit image, data z nej vyhazet uplne, a pro stahovani dat jsme udelali spesl sluzbu. V kazde geolokaci nam bezi jedna instance te sluzby a prubezne docachovava data z "centraly". Kdyz v lokaci startuje nova sluzba co ootrebuje ty data, tak je stahuje z prislusne geolokalizivane sluzby-cache.
    Nas usecase je odlisny v tom, ze neresime start/restart vsech stroju najednou.

    To co popisujes ty by jeste slo resit tak, ze se to stahne jednou na jeden stroj, ten to pak nakopiruje idealne nejakym dd na dalsi a tak dal - trochu zalezi na tom jak moc jsou ty stroje vzdalene. To se teda blbe dela s imagem, takze bych taky zacal zmensenim image a separaci dat ven.

    Pokud to co dela ten image velky nejsou data, tak blby no.
    ICARUS
    ICARUS --- ---
    Jak byste řešili situaci, kdy máte velké množství (třeba 64) strojů, které si najednou potřebujou stáhnout docela velký image (10GB)? Stroje se spawnují ondemand a po ukončení výpočtu zase zmizí, takže se ty image na ně těžko dají přednahrát. Všechny ty stroje jsou v jedné privátní síti a v AWS cloudu.

    Zkoušel jsem použít AWS ECR, ale pull je příšerně pomalej (10 MB/s). Ty stroje si ty image potřebujou stáhnout co nejrychleji. Zatím jsem koukal po Kraken od Uberu, ale vypadá to jako lehce abandoned projekt a nevím, jestli se mi chce setupovat tak složitej traktor. Pak jsem taky zkoušel vlastní Docker registry s S3 backupem, ale to dávalo "jen" 20 MB/s pull. Na tohle už přece musí být nějaké rozumné řešení, ne?
    REFLEX
    REFLEX --- ---
    MLEKAR_STEIN: to neni spatny napad
    MLEKAR_STEIN
    MLEKAR_STEIN --- ---
    osobně se kloním k tomu, mít normálně vlastní registrovanou doménu a mit lokálně nějakou subdoménu pro tyhle účely, na kreré si budu dělat různé vylomeniny.
    nez řešit nějaké loxal, svc, srv.
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    REFLEX: to je milé;-)
    REFLEX
    REFLEX --- ---
    Jinak nejake vychytavky ze sveta dockeru? Ja si zvykl pouzivat https://github.com/jesseduffield/lazydocker
    REFLEX
    REFLEX --- ---
    JON: jezis no jo vlastne, tak pojedu .localhost nebo .loc
    JON
    JON --- ---
    REFLEX: to bych nedoporucoval, od nejaky doby je .dev regulerni top level domena: https://en.wikipedia.org/wiki/.dev
    pekne curacky rozhodnuti, co vam budu povidat
    REFLEX
    REFLEX --- ---
    VELDRANE: to je zajimave, tak mozna prejdu na .dev :D
    VELDRANE
    VELDRANE --- ---
    REFLEX:

    matne si ted vzpominam, ze tak cca 5 let zpatky, zacal bejt problem s domenama .local kvuli naky srajde v networkmanageru. Taky sem na to narazil, tenhle suffix byl kdysi doporucovanej pro lokalni domeny v ramci AD a ja to pak uz ze zvyku cpal vsude. Bylo z toho tenkrat z my strany ooavdu velky mrzeni a nasrani. Issue je popsama treba zde:

    Name Resolution Problems with ".local" Domains | Support | SUSE
    https://www.suse.com/support/kb/doc/?id=000016445
    MARTEN
    MARTEN --- ---
    REFLEX: osobne pouzivam *.vcap.me, vse smeruje na localhost a nemusim resit hosts. V kontejneru pak lezu podle nazvu containeru, takze treba na mysql. A pokud potrebuju neco manualnejsiho, tak je tam parametr extra_hosts
    REFLEX
    REFLEX --- ---
    DANIELSOFT: no jsem z toho zmateny, nechapu ze to tedy predtim slo :D (a bohuzel nemam moc cas to resit)
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    REFLEX: bez toho, že zadáš "--network host" to /etc/hosts z hosta nebere

    můžeš vytvořit či modifikovat /etc/hosts uvnitř kontejneru nějak ručně (třeba echem) pokud ti nevyhovuje zadat "--network host" u Dockeru
    REFLEX
    REFLEX --- ---
    REFLEX: coz asi by default nedela, tak nechapu proc to najednou nejde :D
    REFLEX
    REFLEX --- ---
    Upgradoval jsem ubuntu na 22 na stroji na praci a prestal mi fungovat v kontejneru resolve na http://mujvyvoj.local/ coz smerovalo na muj stroj

    Tedy mel jsem v /etc/hosts zaznam a ten se nejak by default propisoval i do kontejneru, ale po upgradu to nejde, nevite co s tim?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam