• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALMADDocker a kontejnery
    SH_PANDA
    SH_PANDA --- ---
    No nevim, jestli si nekdo proklikl ten link od mlekare, ale jak jsem pochopil, tak nechce psat skripty, jenom deklarativne popsat, jak ma vypadat cilovy stav a to mu zadny "tool pro zpousteni skriptu" jaksi neudela, nebo se pletu?
    MARTEN
    MARTEN --- ---
    MLEKAR_STEIN: Pokud budes zvazovat ansible, tak bych mozna kouknul i spis na terraform. Vybral bych i podle toho jak mas servery. Jestli jsou to VMs, cloud, nebo fyzicke servery
    BLACKOUT
    BLACKOUT --- ---
    MLEKAR_STEIN: flyway ?
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    Pouzivate nekdo kontaky na githubu ?
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    MLEKAR_STEIN
    MLEKAR_STEIN --- ---
    MUXX: kdyby existovalo něco specializovanějšího a jednoduššího, jako je ten pgbedrock, byl bych raději. ale mimo hru není.
    MUXX
    MUXX --- ---
    MLEKAR_STEIN: Ansible?
    MLEKAR_STEIN
    MLEKAR_STEIN --- ---
    ahoj,
    hledám nějalý tool na deklarativní správu objektů v postgres.
    našel jsem pgbedrock
    to co umí, by mi vyhovovalo, ale ten je už nějakou dobu nemrtvej
    nemáte nějaký tip?
    JON
    JON --- ---
    Pouzivate nekdo harness https://www.harness.io/ ?
    Mam obecnou predstavu co to dela, umim si rozchodit self hosted tutorial atd, ale mam par konkretnich dotazu, ktery bude rychlejsi vymamit z nekoho, kdo tim vladne.
    Mohl byste mi k tomu udelat 1:1 intro + vsetecne dotazy? Idealne bych to videl tak na 2hodky az pulden.
    Normalne zaplatim - penezma :-)
    MARTEN
    MARTEN --- ---
    GIOMIKY: Prijde mi, ze na otazky tady reagujes nejakyma nahodnyma vecma. Fakt nevim na co to jsou reakce.

Jinak docker mam tak na 20 serverech. Kdyz pripocitam servery s dockerem v praci, tak ji bude par set. Nikdy sem nemel problem se siti a ze bych neco musel resetovat. A to bezi bez prestavky bezne jeden rok.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    GIOMIKY: protoze jsi na me prve reagoval :)
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    GIOMIKY: pravdepodobne jsi vubec nepochopil co resim.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    GIOMIKY: vubec nevim co ted naznacujes. Je to vec co realne resim. Na stole je swarm, a me to prijde jako tezkotonazni reseni vzhledem k tomu co chci delat.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    GIOMIKY: tak presne tomu se chci vyhnout.

Udelat kontinualne neco jako

Docker compose stop kontak-hoven
    Docker compose up kontak-hoven -d

Fakt nechci. Jde o to ze kdyz to chcipne, zalogovat k reseni a nahodit a ne ze to ceka na nekoho s vysokejma pravama na produkci aby to otocil. Stava se to velmi zridka tak 2x za rok ale klasika v patek vecer o vanocich.
    MARTEN
    MARTEN --- ---
    GIOMIKY: Tady je to o docker containeru, tam ani zadny ssh neni. Container ani nemusi vedet ze ma problemy, protoze bude mit takove problemy, ze ani nenabehne. Tohle se proste resi z venku. Od toho ten docker container ma ten healthcheck a dostava se dal k daemonu, aby s tim neco mohl delat
    MARTEN
    MARTEN --- ---
    GIOMIKY: Restartovat container, ne docker daemon.
    Masin, nebo imagu? Pokud je mysleny image, tak tim rikas, ze by se docker nemel pouzivat.
    MARTEN
    MARTEN --- ---
    RAINBOF: Pokud nechces swarm, k3s/k8s apod., tak se zkus kouknout na tenhle image https://hub.docker.com/r/willfarrell/autoheal/, resi to. Bezi vedle ostatnich a monitoruje je, podobne treba jako traefik
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    nez se do toho opru,

potreboval bych neco co mi zkusi 2x-3x restartovat kontejner pokud jeho healthcheck failne, kolega radi docker swarm ale nejsem si uplne jist zda je to vubec vhodne.
    MARTEN
    MARTEN --- ---
    Tak pro zajimavost. V pripade kubernetes staci nastaveni egress. V pripade docker/docker-compose je reseni mit container s proxy a vsem kterym chci zakazat pristupovat ven, tak nastavit `network_mode: service:` a tam uz vse resit jako beznou proxy.
    HVJ3R
    HVJ3R --- ---
    DOKIS: ad 2 je v zasade sys root trusted a java root trusted. Pokud teda neresime browsery, ale i tem se to da podstrcit.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam