• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALMADDocker a kontejnery
    VOJTAM
    VOJTAM --- ---
    Ahoj, používáte nějaký "container management" ? našel jsem yacht.sh a portainer.io.
    Je něco dalšího na co se podívat ?
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    HVJ3R: nope, zapsalo to na fs. koukal jsem na to i z venku kontejneru. Ale ještě jsem tem compose ne-předefinoval. Tak dám vědět, je to takovej hobby job ke kterému se vracím čas od času.
    HVJ3R
    HVJ3R --- ---
    RUDOLF: Ja bych si aj tipnul, ze te to tam necha zapsat, ale pises do overlaye pro dany kontejner, nepropisuje se ti to do underlyimg FS. Nebo jo?
    UNTOY
    UNTOY --- ---
    RUDOLF: zkusil bych to 🤷
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    UNTOY: nedeklaroval jsem ji. Mám pocit, že už to docker-compose nevyžaduje (aspoň podle dokuemetnace) - mám dát tu trojkovou?
    UNTOY
    UNTOY --- ---
    RUDOLF: jakou `version` máš v tom compose souboru?
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    možná protože běžím v tom kontejneru jako root?
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    něco mi uniká.. tohle z docker compose
    pywb:
    image: webrecorder/pywb:2.7.4
    volumes:
    - "/mnt/archive:/mnt/archive:ro"

dám docker exec -it do toho kontejneru a mám RW přístup do /mnt/archive.. co mi uniká?
    MLEKAR_STEIN
    MLEKAR_STEIN --- ---
    je to hodně opensearch specifický, ale kdyby někdo věděl...

[MLEKAR_STEIN @ Nerelační databáze a data v distribuovaném prostředí]
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    GitHub - dockur/windows: Windows in a Docker container.
    https://github.com/dockur/windows
    MLEKAR_STEIN
    MLEKAR_STEIN --- ---
    MARTEN: je to pokračování toho, co jsi tu řešil a jde o to, aby ty dockery nikam z re mašiny nemohly?
    jestli jo, tak nevím o ničem, co by bylo přívětivý.
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    MARTEN: traefik poslouchá na 443, máš tam nastavený routing pravidla, podle hostname např do různých služeb a systémový firewall má všechno krom 443 bloklé a těch pár jiných máš whitelistu. Vůbec bych dockeru firewall nenastoval, řeš to na úrovni OS. Ale možná jsem nepochopil tvůj problém;-)
    MARTEN
    MARTEN --- ---
    Resil jste nekdo nastaveni firewallu pro server kde bezi docker? Prijde mi ze docker je na tohle docela blby, hlavne tim jak se sam stara o pravidla v iptables.
    Co asi potrebuju je zakazat vsechny porty. Nektere povolit pouze z urcitych url. 80/443 povolit pro vsechny.
    Co mam ted je docker kde bezi traefik a contanery si vytvareni hosty. 80/443 je presmerovane na to (docker si sam dela pravidlo). V iptables pravidla na zakazani vseho a jen povoleni co potrebuju. Ale tohle mi relativne blbne a mlati se s pravidlama z dockeru. Co zadam vlastni, tak bud nefunguji, nebo kdyz funguji, tak ale zafunguji i jako egress.
    Nemate nekdo reseni tady pro to? Nejlepe i s gui, nebo lehce nastavitelne. Nektere sluzby budou pristupne z ostatnich serveru ale ne vsude muze byt docker swarm, aby to bylo lehci.
    MLEKAR_STEIN
    MLEKAR_STEIN --- ---
    GIOMIKY:
    no, je to blby heslo.
    helm si blbe nastavi heslo pro uzivatele. protoze tam neni to co je v secretu, ale neco jineho.

a dokonce uz jsem prisel na to proc.

po odinstalaci tam zustane pvc, kterej se v helmu jmenuje porad stejne, takze si to drzi stara data.
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    MLEKAR_STEIN: Nepomohl by stejda duckduckgo.com?
    [bitnami/rabbitmq] invalid credentials issue when extraConfiguration used · Issue #4635 · bitnami/charts · GitHub
    https://github.com/bitnami/charts/issues/4635

Stale jsem presvedcen, ze ty jsi se mel zamerit na heslo, kdyz mas hlasku neplatne jmeno nebo heslo.

The secret defining the RABBITMQ_PASSWORD :

➜ kgsec rabbit -o yaml
    apiVersion: v1
    data:
    rabbitmq-erlang-cookie: SkZIRERQTUh6Mzd0Zk5Ba0w0a0VPbVBxamtPRXNsYzY=
    rabbitmq-password: bXlwYXNzCg==
    kind: Secret
    metadata:
    name: rabbit
    namespace: test1100
    type: Opaque
    MLEKAR_STEIN
    MLEKAR_STEIN --- ---
    VELDRANE: nakonec jsem zjistil, že to dělá vzdycky. měl jsem v testovacím values pro samotnyho rabbita chybu, nechal jsem tam prefix z globalnich values,, takze se neuplatnily a tak se vlastne nainstalocal bez parametrru.
    takze to dela dycky a tim padem to bude nekde okolo readiness probe, ta chyba co to vypisuje na to smeruje.
    VELDRANE
    VELDRANE --- ---
    MLEKAR_STEIN: hele rad bych Ti pomoh, ale ac mam s helmem pomerne bohaty zkusenosti tak sem subchart nikdy nepouzil. Smrdi to tim ze ten secret se nevyrenderuje - btw: nebylo to donedavna tak ze se secrets nerenderovaly vubec ?

Co vyzvraci helm template ... -debug > nejakejfajl.out ?
    MLEKAR_STEIN
    MLEKAR_STEIN --- ---
    GIOMIKY: to je čistej rabbitmq, tam žadnej apache neni
    to spís je záznam od readiness probe nebo néco takovýho
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    MLEKAR_STEIN: logy apache si zkoumal? Ještě se může přístup řídit skupinou.
    MLEKAR_STEIN
    MLEKAR_STEIN --- ---
    GIOMIKY:
    ale tady se zadny hesla nikde nezadavaji. a zadny externi ucty to nema napojene.

pri instalaci si to vygeneruje secret s heslem, to je v obou dvou pripadech vygenerovany,

a asi maji neco blbe v helmu, protoze kdyz se da instalace uplne bez parametru, tak to prochazi spravne.
    no nic, bitnami image.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam