• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LALINAPANEVROPA - čeká nás konec národů v Evropě?
    LALINA
    LALINA --- ---
    KEIKIN: a ty zase přád nechápeš, že operuješ s pojmama, který patří do naší civilizace, ale ne do arabské a že jde o invazi, tedy válku a v té se útočník neptá, jaká má pravidla ten, koho jde obsadit. On ví, že ta pravdila nebude moci obhájit a ví, že on sám tam zavede svoje, tak jaképak ohledy.
    Asi ti neušlo vyhrožování Jemenu, že musíme uznat jednu z vlád (mají jich asi 15:)) jinak že sem pošle "uprchlíky". Asi ti neušla zpráva nějakého německého potentáta, že "pokud dojde k masivnějšímu nerespektování zákona, nejsou s to zabezpečit běžný chod země.
    My jsme ve válce, ale jelikož je to fakt hnusný pomyšlení, pořád se někdo snaží věřit tomu, že nejsme.
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    LALINA: pořád nechápeš LALI, že mezi stěhováním (být občan dané země) a statusem uprchlíka je rozdíl.
    Lali co teda navrhuješ ? Zastřelit je ?
    LALINA
    LALINA --- ---
    KEIKIN: takže je sem budeme stěhovat, aby jich bylo vic?
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    LALINA: je je jich pořád málo.
    LALINA
    LALINA --- ---
    KEIKIN: proč sdi nemyslíš, že začnou musulmani terorizovat domorodé obyvatelstvo? Copak to, co už TEĎ dělají, ti nestačí? A když jich bude víc, bude to horší a horší, oni se chovají podle toho, kolik jich zrovna je, mají na to i pravidla. A samozřejmě že čím víc jich je, tím jsou odvážnější, jistější a tvrdší.
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    GROBENIUS: přečetl jsem to. částečně souhlasím, ale pořád se nemohu ubránit pocitu, že autor nepochopil zásadní rozdíl mezi uprchlíkem, který se chce vrátit odkud přišel a člověkem, který chce rozvracet západní společnost.
    Uvědomme si jednu skutečnost. Jak to bylo ve 33 třetím v Německu ? Začaly pogromy. židi se stěhovali pryč. Takže jakmile začnou musulmáni terorizovat domorodé obyvatelstvo (což si ale nemyslím), okamžitě přijde protireakce.
    řešení vidím v rozšíření evropského perimetru. Nestačí jen chránit šengen, musíme vytvořit vnější hranice vojenské, které bude hlídat evropská armáda. Samotný šengen pak už pohlídá policie a celníci.



    LALINA
    LALINA --- ---
    Je to Hálek, já vím, ale i z téhle strany je třeba se na to podívat

    Migrantský seriál v nových kulisách: Tady bude Ruhe! Krást v Rakousku povoleno. Konec Vánoc i Mikuláše - dráždil muslimy. Vláda nás podvádí. Postaví se jí někdo? | PROTIPROUD
    http://protiproud.parlamentnilisty.cz/...e-drazdil-muslimy-vlada-nas-podvadi-postavi-se-ji-nekdo.htm
    LALINA
    LALINA --- ---
    GLADILAF: ano, souhlasím s podotekem, že materiální překážky asi nejsou tak zásadní, jako překážky mentální, psychické a těch je dnes myslím více než dřív a asi i více než v chudých zemích třetího sveta :)
    LALINA
    LALINA --- ---
    GLADILAF: díky, mám v práci browser z roku raz dva a prostě některé báječné funkce nyxu nezvládá:))

    inu ano, máš pravdu, je to hodně složité a proto se taky věci nedějí tak, jak si je vizionáři vysní.... rozhodně ne přesně tak:))

    ohledně množení: vidím tam nejen lenost, ale i obavy.... mladí lidé mají snad ještě těžší startovní podmínky než měli za totáče. Jsou tu hypotéky, jsou tu exekutoři, jsou tu firmy, kteří tě vyždímají za pár korun a potom zahodí... není ani ta nejzákladnější jistota nebo důvěra, že ten podnik dopadne dobře...není jistota v partnerovi, vidíme upadající škoský systém, hrozí nám český bernavernet...to jsou mocní strašáci. A jsou tu svody, které dřív nebyly, možnosti jak trávit volný čas v zábavě a bez zodpovědnosti. To jsou důvody...lenost je jenom jedna z mnoha a není ani nejčastější.
    Nevidím řešení v podpoře rodin generujících nepřizpůsobivé jedince, adepty na sociální dávky odmalička až do hrobu. Tudy cesta nevede.
    LALINA
    LALINA --- ---
    GLADOLAF: a jak to vidíš ty teď ? klidně to řekni :)
    LALINA
    LALINA --- ---
    KEIKINE: nemyslím si, že je jisté, že zmizí voda a miliony lidí sem půjdou za vodou... tohle je zrovna věc, která mi absolutně nerezonuje s jakýmkoli střípkem mého poznání. Přestože pan Cílek v tom má jasno a mnoho vědců též.
    A nemyslím si, že to bude něco, před co budu postavená já (ačkoli věci se ted dějí mnohem rychleji, než jsem i jako pesimista odhadovala:(
    LALINA
    LALINA --- ---
    KEIKIN: lidi, kteří tohle říkají - a hlavně se podle toho chovají- zapříčiní naši zkázu...zůstaneme sedět na zadku a na ty naše klídky a cigárka pojdeme. A neříkej mi, že to bude škoda:/
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    LALINA: to je malinký plamínek Lali, tak na zapálení dalšího cigára.
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    LALINA: Nejtěžší zkoušky nás čekají. Nevím jestli jsem to už psal - ale je téměř jisté, že jednou k nám budou chtít miliony lidí ne ty statisíce jak dnes. Kombinace sucho-nedostatek jídla-války způsobí úprk milionů lidí na sever. A my budeme postavení před obrovské dilema - pustit/nepustit. My ty nebožáky budeme muset střílet. Co bys udělala ty ? Hermeticky uzavřít hranice elektrickým drátem a postavit za něj armádu ? Nic jiného nám žel Bohu imho nezbude.
    LALINA
    LALINA --- ---
    KEIKINE: potíž je ta, že ta koudel pod zadkem už hoří, na západě už dávno. Ale západ se tváří, že nehoří. Kdybych viděla snahu se bránit, byt neúspěšnou a slabou, tak ok, ale já vidím jenom podrobení se a to, že vlastní lidi toho kterého národa se staví proti svým lidem a vedou je do záhuby. S tím jsem fakticky nepočítala ani omylem. mylsela jsem, že se budeme bránit.
    Ale bráníme se? Koudel už hoří. Čekáme, až budeme mít zadek spálenej na popel? A budeme m potom vůbec schopni "se ukázat, co v nás je" ?
    LALINA
    LALINA --- ---
    KEIKIN: mno já jsem pesimista, který věří v dobro:)))
    Kromě toho jsem člověk, který má raději prozíravost a prevenci, než bolestné a těžké vyprošťování se z již nastalého průseru:)
    Taky jsem člověk, kterej se dívá na svět hodně z výšky a tak vidí, že všechno se mění, něco rychleji a něco tak pomalu, že to člověk, dívajíci se na svět z perpektivy svých 150-200 centimetrů, vůbec ani nezaregistruje:) A tak vidím, že národy Evropy tu nebyly odvždycky a ani být navždycky nemusí, je to jenom vývoj a je možné, že je to vývoj přirozený. To nevím, tohle poznání nemám, bohužel:)

    A vím, že pokusy o evropské říše tu byly a zatím nevyšly, ale nejsem si tak úplně jistá, že jednou, až evropani budou už hodně slabí a degenerovaní, to konečně nevyjde.
    Faktem je, že tahle krize - at už dopadne jakkoli - by nás měla probrat z rauše a měli bychom se dát do cajku a to velmi rychle.
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    LALINA: LAlí, ty jsi hrozný pesouš. Já věřím v dobro. že dobro v lidech se ukáže, až to bude potřeba. Zatím jsme líní, zdegenerovaní Evropani. Až nám začne hořet koudel pod zadkem, tak se teprve káže jak to vlastně s náma je....Evropa je všechno jen ne homogenní celek, který by šel nějak myšlenkově utvářet.
    LALINA
    LALINA --- ---
    Gladilaf: měla bych být schopná to něčím podpořit, pokud bych chtěla svůj názor nebo pohled na věci někomu na zlatým tácu předat
    nebo dokonce vnutit.
    To ale není můj záměr prakticky nikdy, já prostě jenom předkládám svoje vidění světa a pokud to posluchači zazní povědomě nebo ho to jakkoli jinak zaujme, začne se dívat sám, začne sám pozorovat, vnímat, přemýšlet a to, k čemu nakonec sám dojde, je jeho, nikoli Lalíny.
    A moje vidění světa vzniká nějak přibližně tak, že mi do hlavy padají fakta a vjemy, které posbírám smysly, do toho vstupuje i to, co posbírám ne-smysly a v tom kotlíku se to všechno rozpouští, nic nezůstává v původním stavu, takže nemůžu chrlit původní data - citace, odkazy a fakta, ale vzniká z toho úplně jiná materie a to je jakési "povědomí" o té věci. Toto povědomí potom v případě potřeby formuluju do slov (což je někdy nepřesné a povrchní, ale holt jsou to jenom slova...)

    Svět, jak určitě víš, je neskutečně silně provázaný nitkami jednak naprosto jasně zřetelnými a jednak nitkami neviditelnými a dokonce i tajnými.
    Některým věcem rozumíme, ale některým věcem a jevům porozumíme teprve pokud se podíváme hodně pod povrch nebo jedině pokud odhalíme tajemství, které je krylo.

    Člověk, který má kapitál, může tím, že kapitál někam přidá, nebo neopak odněkud ho odejme, měnit životy celých zemí, někdy i kontinentů. Přesun kapitálu z ameriky například do afriky změnil - ve finále zničil a zdevastoval - mnoho států a zemí, mnoho kmenů, stamiliony lidí afriky.
    Ale at nechodíme daleko: války na blízkém východě byly po tisíce let, s islámem a technickým pokrokem ještě více a ještě ničivější. Přesto teprve teď v roce 2015 se najednou pohnuly miliony lidí směrem do Evropy. Ne, internety k tomu nestačí, ale dejme peníze obchodníkům s lidmi a dejme jim cíl a evropu zaplaví invaze dřív, než se stačí probrat z kocoviny. To zadání tady je. Proto se to stalo. Kdyby ne, bude pokračovat uprchlictví tak, jako roky předtím.

    a ted: proč? Nápady jsou asi různé, ale mě přijde nápad s panevropským národem jako nejpravděpodobnější a nejlogičtější. Nebejt evropan a vlastnit nějakou pěknou korporaci, tak bych asi řekla: bravo, to je dobrej nápad, evropani jsou hrozně zhýčkaní, pořád něco chtějí, pořád si na něco stěžujou, pracovat se jim nechce, ale i nejposlednější kopáč by chtěl čím dál větěší luxus. Když jim vezmeme pevnou půdu pod nohama, budou poslušní jako beránci. Smícháme je dohromady s jinými rasami, všichni budou stejná rasa, stejná kasta a to by bylo, aby z nich nebyli pořádní a dobří dělníci a spotřebitelé. Na to přišel už starej Kalergi, nic nového pod sluncem, jenom to nestihl dovést do konce, nacionalisti a vlastenci to překazli, vždyť říkám, že s nima jsou jenom potíže.

    Gladilafe, já nevím, jak dlouho jsi na světě a jak moc toho víš, ale věz, že existují - a vždycky existovali - muži vizionáři, pro které plánovat svět daleko dopředu, když oni sami už dávno nebudou mezi živými, není žádný problém a čas pro ně hraje jen malou roli. Bývají to opravdu velcí muži a pro velkého muže není problém myslet v řádu desetiletí a staletí.....

    Navíc existují myšlenky, které jsou tak nosné, že nezanikají a vždycky je někdo, kdo je nese dál a dál.... například komunistit a jejich III. internacionála - proletáři všech zemí spojte se, zavedte všude socialismus a potom komunismus... Ne, tahle myšlenka zdaleka není mrtvá a zatímco my jsme se čtvrt století dívali se strachem na východ, jestli zase nehrozí, tak na západě v klidu bujel a rostl a dneska už západní evropu ovládá tak zhoubně, že to možná nakonec bude její smrt...

    a jsou i jiné myšlenky, které neumírají, například myšlenka na ovládnutí celého světa co nejmenším počtem lidí- aby se nemuseli nejen dělit, ale aby ani nemuseli spolupracovat, kooperovat a dělat kompromisy.
    A ty myšlenky přesahují staletí, tam dlouhodbé plánování - nebo spíš řekněme směřování - není nic zvláštního nebo nemožného...

    Pravda je, že do jejich plánů občas zasáhne něco, s čím nepočítali, pravda je, že někdy něco zkusí, a ono to nevyjde, protože ještě nebyl ten správnej čas a je pravda, že zdánlivé a skutečné náhody využívají jak nejlépe dovedou ve svůj prospěch. To ano. Ale není to nijak náhodné, nijak chaotické, ten hlavní, původní záměr, ta nosná idea, ten směr, tam pořád je, pořád ho mají na zřeteli a jejich činy nejsou náhodné ani chaotické, ale velmi promyšlené a konají tak, aby se svému cíli co nejvíce přiblížili.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam