• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RENDALFDotace a dotační programy
    Přehled aktuálních dotačních programů z EU a jiných fondů, vlastní zkušenosti s žádáním a získáním samotné dotace a pod.
    rozbalit záhlaví
    CASTROL
    CASTROL --- ---
    ETERNITY: pokud vím tak dřív bylo možné, aby NNO rekonstruovala budovu jiného subjektu, pokud k tomu doloží dlouhodobou nájemní smlouvu. jestli to tak je i tentokrát, to se neodvažuju hádat
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    ETERNITY: co znám sociální podniky v okolí, opravují z vlastního zisku.
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    ETERNITY: na tvuj dotaz odpoved neznam, ale zrovna Ostrava ted vytvari nejakou podobu programu na vyuziti nevyuzivanych objektu v centru. zatim je to ve stadiu domlouvani jak s firmami/neziskovkami, tak s majiteli a neni jasne jak se to vyvine. jestli te to zajima, muzu vecer od partnerky zjistit nejake odkazy k tomu...
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    Sice uz to tu dlouho nezilo, ale dovolim si dotaz:
    s.r.o., socialni podnikani, Ostrava. Pokud budou davat vyzvu, mame sanci se kvalifikovat.
    Jenze:
    Stakeholder nam poskytl budovu s najmem (prakticky nulovym) na neurcito a my bychom tuto budovu potrebovali promenit ve skolici stredisko.
    Je sance zaplatit rekonstrukci (strop 2mil) pronajateho objektu dotaci? Nejedna se evidentne o zhodnoceni DHM, ale vznikla hodnota by slouzila firme.
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    HORST_FUCHS: opět směřuji k původnímu postu, kde se ptám zda máte zajištěnou spolupráci. Dá se žádat prostřednictvím nno, se kterou byste měli partnerství nebo spolupráci. Ale těžko dát konkrétní rady, když nesdílíš zásadní info k možné "konzultaci".
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    HORST_FUCHS: no, to s krádežemi mi přijde trochu přitažené za vlasy, stačili by mi obecné údaje. U obou jsem žádala a dostala.

Mmch, teď sám píšeš s.r.o. a předtím jsi na, můj dotaz na ngo nereagoval. S.r.o.bych řekla, že musí předložit sakra dobrý prjejt, aby byl financován z ministerstva jako neziskový projekt pro školy.
    CASTROL
    CASTROL --- ---
    Tak OP VVV začíná ve velkém stylu. Minulý týden jsme podali projekt na tvorbu místních akčních plánů - tzv. MAP. Dneska nám celou žádost vylili. Zdůvodnění:
    povinnou aktivitou dle příručky je "řízení projektu" a my jsme tam měli název aktivity "řízení MAP" éééj
    CASTROL
    CASTROL --- ---
    HORST_FUCHS: no záleží. tipuju, že kultura pro Prahu bude dost zasekaná :) v krajích bys to měl možná jednodušší, ale tam zas obvykle preferují vlastní organizace a problém by mohl být, že jste s.r.o. - protože většinou je podpora podmíněná tím, že jsi NNO. je to sice kravina, ale je to tak
    CASTROL
    CASTROL --- ---
    HORST_FUCHS: tak to se spíš podívej po krajských a městských dotacích v kraji, kterýho se to týká. tam to obvykle jde podávat buď na konci roku nebo na začátku
    CASTROL
    CASTROL --- ---
    HORST_FUCHS: o jakých penězích řádově se tu bavíme? o tisísích, desetitisících, statisících nebo milionech?
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    HORST_FUCHS: tak na každém odboru máš odpovědnou osobu, to najdeš během pěti min v googlu. Zavolej jim a zajdi za ní. Buď se projekt potká s podporovanými oblastmi nebo ne. Už asi víš, že granty na 2016 už jsi prokaučoval, takže s chutí do příprav žádosti na 2017.

Jak ti je možný poradit, když neodpovídáš na žádnou z otázek konkrétně?

KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    HORST_FUCHS: mk má žádosti podávané dost dopředu. Dival ses do kdy je nutno žádosti podat? A u kultury teda nechápu propojení se školami.
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    HORST_FUCHS: v jaké oblasti je žádost na MŠMT a jaký subjekt by žádal, kde by byla realizace? Máš celý projekt včetně rozpočtu? Kdo by zajišťoval administraci? Nějaké spolupracující subjekty, které se zavazou do projektu jít? Z čeho plánujete kofinancovat? Pokud jde o organizaci bez zkušenosti a bez uznání nno MŠMT, tak je šance nízká vzhledem k podpořené částce.
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    RENDALF: v diskuzi Fondy někdo určitě :)
    RENDALF
    RENDALF --- ---
    kdo z vas se zivi zprostredkovavanim dotaci?
    RENDALF
    RENDALF --- ---
    WAMP_ELF: koukam ze se kolem toho mota slusna radka firem
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    dneska vyšly nový noty pro začínajícího mladýho zemědělce a je to celkem jízda.
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    KEIKIN: řekla bych, že je v regionech dost odlišná situace. Plošně bych tohle vůbec nedoporučila.
    CASTROL
    CASTROL --- ---
    KEIKIN: jaké město konkrétně myslíš? Já jsem pochopila, že od loňska funguje nějaká nová legislativa a města musí mít poměrně jasná kritéria výběru. naše maloměsto z toho např. bylo dost nešťastné :)
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    Dokonce může např. spolek napřímo poslat projekt městské radě s žádostí o příspěvek a ta klidně může schválit dotaci. Možná i nejméně byrokratické řešení v určitých menších projektech.
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    Zvláštní je, že je relativně málo žádostí o dotace z městské kasy. Město má zřízeno nejrůznější fondy. Dokonce půjčuje prachy s nízkým úrokem apod. Další zvláštnost je, že ty můžeš požádat o dotaci úplně z jiného města, jen by to mělo mít trochu souvislost se zadavatelem.
    SIIMA
    SIIMA --- ---
    KETHAMINA: oka, však jo.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    DOUPLE: moje rec ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam